Scan storsatsar på vegetariskt – “motsägelsefullt” menar vissa

Efter att i många år varit tveksamma på allt som hetat veganskt och vegetariskt väljer köttjätten nu att hoppa på tåget. Därmed kommer en av Sveriges mest väletablerade matproducenter få tillgång till en helt ny marknad.

I veckan berättade Scan för Allt om Mat mer om sin nya satsning och menade på att det inte är motsägelsefullt och att de även har bra anledningar till att de är “sena på bollen”.

“…det känns naturligt att haka på och hjälpa till att nyttja gården till många olika saker. Odlarkulturen är enormt viktig i Sverige och vi kan hjälpa till att förädla den. Vi ger dem som vill äta mer grönt en möjlighet att kunna göra det och handla från den svenska gården även på den gröna sidan. Jag tycker det finns en naturlig brygga mellan det vi gjort hittills och det här.” sa Mathias Emilson, head chef på Scan, till Allt om Mat.

Han fortsatte sedan med att förklara varför de ligger så långt efter resten av branschen:

Det finns inte så mycket svenska råvaror i den här typen av produkter och vi har velat hitta de bästa råvarorna. Det har fått ta sin tid att göra något som vi verkligen står bakom och tycker är bra.”

Relaterade artiklar:

För- och nackdelar med att äta mer kött
Guide för att äta nyttigare

Lämna en kommentar