Handla mat online

Handla mat onlinetips & rekommendationer

Letar du efter en matbutik på nätet eller har frågor om att handla mat online? Då har du kommit helt rätt.

Vi har nämligen granskat den svenska marknaden och samlat alla våra bästa tips och rekommendationer på de bästa matbutikerna online.

Naturligtvis har vi även samlat ett par matnyttiga tips om matkassar då vi anser att det är det smidigaste sättet att beställa mat online på.

Handla mat online

Hemsidor där du kan beställa mat online

Vi har spenderat otaliga timmar med att granska matbutiker på nätet och leverantörer av matkassar. Genom detta arbete har vi fått en genomgående förståelse av vad man bör förvänta sig av dessa företag. Vi har även jämfört de bästa butikerna för att beställa mat online och följande två är de som fått högst betyg av oss.

Mathem – Sveriges största matbutik på nätet

Mathem är den största matbutiken på nätet och efter att man nyligen köpt mat.se har man vidare etablerat sin dominerande roll på marknaden.

Med över 15 000 produkter och samarbeten med Clas Ohlson och Apoteket Kronan kan du köpa allt du behöver till hemmet på samma plats.

Det är enkelt att handla på hemsida och saknar du inspiration kan du ta en titt på och beställa de färdiga veckomenyerna. Dessutom är man generös med rabatter och erbjudanden för både nya och gamla kunder.

Matsmart – Handla mat online billigt

Matsmart

Matsmart är en mataffär på nätet som erbjuder de billigaste matvarorna just nu. Genom att köpa in och erbjuda livsmedel som andra företag inte vill hantera, däribland livsmedel med kort datum eller som till och med har passerat bäst före datumet.

Målet är helt enkelt att minska matsvinnet i samhället och se till att bra livsmedel som annars hade kasserats faktiskt kan säljas och konsumeras. Därmed är Matsmart perfekt för dig som vill handla mat online billigt.

En nackdel med Matsmart är att deras utbud kan variera kraftigt beroende på de varor de får tag på.

Hemköp online

Även Hemköp erbjuder matvaror och livsmedel på nätet och även här kan du välja att hämta beställningen i butik eller hemleverans för en avgift på 49 SEK.

Förutom ett komplett stortiment med matvaror kan du också beställa färdiga matkassar. Kassarna skapar du själv från ett enormt register med recept på företagets hemsida.

Det innebär alltså att Hemköp lämpar sig dels för dig som vill handla mat online, men även för dig som vill få färdiga matkassar levererade till dörren.

Handla mat online från stora matbutiker

De första matbutikerna på nätet ägdes inte av de stora matbutikerna i Sverige utan var mindre nystartade bolag, bland annat de två aktörer vi nämnt ovan. Fast det dröjde inte länge innan de stora aktörerna på marknaden började inse värdet i denna nya marknad och hoppade på tåget. Därmed kan du idag beställa mat på nätet från den matbutik du brukar handla på i vanliga fall.

Ica online

Ica erbjuder idag möjligheten att handla mat online. Du väljer själv om du vill få matkassarna levererade till dörren (för en avgift) eller om du hellre hämtar de packade matkassarna i butiken.

Det är ett smidigt sätt för Ica-kunder att spara tid på och givetvis samlar du Stammispoäng på samma sätt som när du handlar i en fysisk butik.

Ica erbjuder även färdiga matkassar – Icas matkassar!

Coop online

Föredrar du att handla på Coop så kan även du börja handla mat online. Upplägget är enkelt: du besöker Coops hemsida, anger ditt postnummer, väljer leveranssätt och presenteras därefter med butiker och matvaror som finns tillgängliga i ditt närområde.

Precis som på Ica kan du välja att beställa mat från Coop och hämta matkassarna i butik eller få dem levererade till dörren.

Här läser du mer om Coop matkasse & Coop online


Beställ mat online och spara både pengar och tid

Fördelarna med att beställa mat online är många och ganska uppenbara. Det handlar framförallt om att spara tid och pengar.

Genom att handla på nätet kan du köpa mat när det passar dig bäst, exempelvis på en lunchrast, hemma i soffan eller medan du pendlar till jobbet. Därefter kan du antingen snabbt hämta upp dina matkassar i en närliggande butik eller – ännu smidigare – välja hemleverans.

Väljer du dessutom en matbutik online såsom Matsmart kan du ta del av billigare priser än vad du kan hitta i fysiska butiker. På så sätt kan du ofta spara flera hundralappar i månaden.

Fast för den som vill göra det ännu smidigare för sig själv rekommenderar vi färdiga matkassar med hemleverans. Läs mer nedan.

Färdiga matkassar underlättar ytterligare

I grunden är denna hemsida dedikerad till att jämföra färdiga matkassar med hemleverans. Under de senaste åren har vi spenderat otaliga timmar med att granska aktörerna, testa matkassarna och framför allt jämföra utbuden med varandra.

Tack vare detta arbete har vi skapat rekommendationer och recensioner av alla Sveriges matkassar. Vidare har vi skrivit detaljerade guider baserat på olika krav och behov, däribland:

Har du frågor eller funderingar gällande matkassar eller hur man beställer mat online kan du alltid kontakta oss. Nedan kan du läsa mer om alla de bästa matkassarna i Sverige!

Jämför alla de bästa matkassarna 2022

Varumärke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

Länk

Hello Fresh Logotyp

5.0 Poäng

550-1090kr

1359kr rabatt på fem kassar

4.9 Poäng

659-1099kr

30% rabatt på din första & 20% på dina 2 nästa matkassar

Linas Logotyp

4 Poäng

445-925kr

Nej

Middagsfrid

4.9 Poäng

589-1059kr

30% rabatt på första & 20% på din andra och tredje matkasse

Matkomfort Logotyp

4.7 Poäng

550-2495kr

Nej

Matkomfort Logotyp

4.5 Poäng

N/A

100 kronor rabatt för nya kunder (köp över 750kr)

4.5 Poäng

599-1373kr

25% på första Familjelådan

Ecoviva Logotyp

4.5 Poäng

1029-1189kr

Nej

Gi Logotyp

4.4 Poäng

699-2195kr

Billigare pris per portion desto mer du beställer.

Gi Logotyp


3.9 Poäng

579-769kr

Nej

Gi Logotyp


3.6 Poäng

469-1089kr

Nej

Gi Logotyp


3.5 Poäng

N / A

Nej

Gi Logotyp

3.5 Poäng

879-1749kr

Nej