Handla mat online

Handla mat onlinetips & rekommendationer

Letar du efter en matbutik på nätet eller har frågor om att handla mat online? Då har du kommit helt rätt.

Vi har nämligen granskat den svenska marknaden och samlat alla våra bästa tips och rekommendationer på de bästa matbutikerna online.

Naturligtvis har vi även samlat ett par matnyttiga tips om matkassar då vi anser att det är det smidigaste sättet att beställa mat online på.

Handla mat online

Hemsidor där du kan beställa mat online

Vi har spenderat otaliga timmar med att granska matbutiker på nätet och leverantörer av matkassar. Genom detta arbete har vi fått en genomgående förståelse av vad man bör förvänta sig av dessa företag. Vi har även jämfört de bästa butikerna för att beställa mat online och följande två är de som fått högst betyg av oss.

Mathem – Sveriges största matbutik på nätet

Mathem är den största matbutiken på nätet och efter att man nyligen köpt mat.se har man vidare etablerat sin dominerande roll på marknaden.

Med över 15 000 produkter och samarbeten med Clas Ohlson och Apoteket Kronan kan du köpa allt du behöver till hemmet på samma plats.

Det är enkelt att handla på hemsida och saknar du inspiration kan du ta en titt på och beställa de färdiga veckomenyerna. Dessutom är man generös med rabatter och erbjudanden för både nya och gamla kunder.

Matsmart – Handla mat online billigt

Matsmart

Matsmart är en mataffär på nätet som erbjuder de billigaste matvarorna just nu. Genom att köpa in och erbjuda livsmedel som andra företag inte vill hantera, däribland livsmedel med kort datum eller som till och med har passerat bäst före datumet.

Målet är helt enkelt att minska matsvinnet i samhället och se till att bra livsmedel som annars hade kasserats faktiskt kan säljas och konsumeras. Därmed är Matsmart perfekt för dig som vill handla mat online billigt.

En nackdel med Matsmart är att deras utbud kan variera kraftigt beroende på de varor de får tag på.

Hemköp online

blank

Även Hemköp erbjuder matvaror och livsmedel på nätet och även här kan du välja att hämta beställningen i butik eller hemleverans för en avgift på 49 SEK.

Förutom ett komplett stortiment med matvaror kan du också beställa färdiga matkassar. Kassarna skapar du själv från ett enormt register med recept på företagets hemsida.

Det innebär alltså att Hemköp lämpar sig dels för dig som vill handla mat online, men även för dig som vill få färdiga matkassar levererade till dörren.

Handla mat online från stora matbutiker

De första matbutikerna på nätet ägdes inte av de stora matbutikerna i Sverige utan var mindre nystartade bolag, bland annat de två aktörer vi nämnt ovan. Fast det dröjde inte länge innan de stora aktörerna på marknaden började inse värdet i denna nya marknad och hoppade på tåget. Därmed kan du idag beställa mat på nätet från den matbutik du brukar handla på i vanliga fall.

Ica online

blank

Ica erbjuder idag möjligheten att handla mat online. Du väljer själv om du vill få matkassarna levererade till dörren (för en avgift) eller om du hellre hämtar de packade matkassarna i butiken.

Det är ett smidigt sätt för Ica-kunder att spara tid på och givetvis samlar du Stammispoäng på samma sätt som när du handlar i en fysisk butik.

Ica erbjuder även färdiga matkassar – Icas matkassar!

Coop online

blank

Föredrar du att handla på Coop så kan även du börja handla mat online. Upplägget är enkelt: du besöker Coops hemsida, anger ditt postnummer, väljer leveranssätt och presenteras därefter med butiker och matvaror som finns tillgängliga i ditt närområde.

Precis som på Ica kan du välja att beställa mat från Coop och hämta matkassarna i butik eller få dem levererade till dörren.

Här läser du mer om Coop matkasse & Coop online


Beställ mat online och spara både pengar och tid

Fördelarna med att beställa mat online är många och ganska uppenbara. Det handlar framförallt om att spara tid och pengar.

Genom att handla på nätet kan du köpa mat när det passar dig bäst, exempelvis på en lunchrast, hemma i soffan eller medan du pendlar till jobbet. Därefter kan du antingen snabbt hämta upp dina matkassar i en närliggande butik eller – ännu smidigare – välja hemleverans.

Väljer du dessutom en matbutik online såsom Matsmart kan du ta del av billigare priser än vad du kan hitta i fysiska butiker. På så sätt kan du ofta spara flera hundralappar i månaden.

Fast för den som vill göra det ännu smidigare för sig själv rekommenderar vi färdiga matkassar med hemleverans. Läs mer nedan.

blank

Färdiga matkassar underlättar ytterligare

I grunden är denna hemsida dedikerad till att jämföra färdiga matkassar med hemleverans. Under de senaste åren har vi spenderat otaliga timmar med att granska aktörerna, testa matkassarna och framför allt jämföra utbuden med varandra.

Tack vare detta arbete har vi skapat rekommendationer och recensioner av alla Sveriges matkassar. Vidare har vi skrivit detaljerade guider baserat på olika krav och behov, däribland:

Har du frågor eller funderingar gällande matkassar eller hur man beställer mat online kan du alltid kontakta oss. Nedan kan du läsa mer om alla de bästa matkassarna i Sverige!

Jämför alla de bästa matkassarna 2022

Varumärke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

Länk

Hello Fresh Logotyp

5.0 Poäng

408 – 896 kr

Spara upp till 965 kr på dina första 4 matkassar!
HELLOAFF965

4.9 Poäng

439 – 798 kr

Få 20% rabatt på dina två första matkassar – spara upp till 600 kronor.
Kod: NYKUND_SOMMAR


Linas Logotyp

4.9 Poäng

365 - 629 kr

20% rabatt för alla nya kunder! Kod: GRÖNMAT2022

Middagsfrid

4.9 Poäng

445 – 645 kr


Simple feast Logotyp

4.7 Poäng

649 – 1249 kr

Spara 20% på din första matkasse!

Matkomfort Logotyp

4.7 Poäng

 515 – 1815 kr

600 kr rabatt på de 4 första kassarna! (150 kr/kasse)

Matkomfort Logotyp

4.5 Poäng

N/A

200 kronor rabatt för nya kunder (köp över 700kr): NY200KR

4.5 Poäng

Från 599 kr

50% på första Familjelådan

Ecoviva Logotyp

4.5 Poäng

879 – 979 kr

200 kr rabatt på ditt första köp för nya kunder. Rabattkod: PASSION

Gi Logotyp

4.4 Poäng

695 – 1995 kr

Billigare pris per portion desto mer du beställer.

Gi Logotyp

4.0 Poäng

Från 529 kr

25% rabatt för alla nya kunder

Gi Logotyp


3.9 Poäng

379 – 679 kr

Just nu första kassen för 299 kronor.

Gi Logotyp


3.6 Poäng

399 – 949 kr

Just nu 100 kronor rabatt på första kassen.

Gi Logotyp


3.5 Poäng

N / A

Nya kunder får 100 kronor rabatt på beställning för 700 kronor!

Gi Logotyp

3.5 Poäng

599 - 1 599 kr

Rabatt på första matkassen du beställer