Hemköp recension

Med 200 fysiska butiker i landet är Hemköp en av de ledande matvarubutikerna. De senaste åren har företaget även storsatsat på sin e-handel och de har idag en av de bästa matbutikerna på nätet.

Med Hemköp online kan du dels handla matvaror precis som i en fysisk butik och dels beställa färdiga matkassar utifrån ett stort register med recept. Hemköps onlinetjänster är helt enkelt till för alla som vill underlätta sina matinköp, vare sig du vill få färdiga matkassar levererade eller vill slippa gå till affären varje gång du ska handla.

På följande sida hittar du vår sammanfattning av Hemköp online. Du kan läsa mer om hur du beställer från Hemköp med hemleverans, Hemköp erbjudanden och givetvis även deras matkassar.

Just nu: 100kr rabatt vid köp över 1000kr. Gäller för nya och befintliga kunder, en gång.
Kod: HEMKÖP100KR

Hemköp online – matkassar och livsmedel på nätet

Som sagt erbjuder Hemköp två olika tjänster på nätet. Det går bra att kombinera tjänsterna eller bara använda en av dem, det är helt upp till dig.

Matkassar – Hemköp erbjuder idag färdiga matkassar som du skapar helt själv, så kallade “Välja själv-matkassar”. Dessa skräddarsyr du själv genom att välja recept du vill laga så läggs alla varor du behöver automatiskt till i din kundkorg.
Matbutik – du kan också använda Hemköp online som en vanlig matbutik och handla mat på nätet. I deras e-handel hittar du alla matvaror du kan tänkas behöva och som du hittar i Hemköps fysiska butiker. Du väljer själv om du vill få maten hemlevererad eller om du vill hämta de färdigpackad kassarna i butik. 


OBS! Hemköps hemleverans är bara tillgängliga på utvalda platser och från utvalda Hemköp-butiker. På företagets hemsida får du snabbt svar på om de kan leverera till dig.

Hemköp recept och skräddarsydda matkassar

Vill du beställa färdiga matkassar från Hemköp så är det deras kategori med “Köpfärdiga recept”. Där finns hundratals recept tillgängliga som du bygger din helt egen matkasse med. Alla recept du vill äta under kommande vecka lägger du till i en beställning så läggs alla ingredienser du behöver till automatiskt.

Därmed kan du anpassa hur många måltider som levereras till dig och till hur många personer. Men framför allt får du full kontroll över den maten du äter.

För dig som följer en särskild diet är Hemköps matkassar perfekta. Det är nämligen väldigt enkelt att anpassa oavsett hur du föredrar att äta: veganskt, vegetariskt, LCHF, utan rött kött, utan mjölk, etc.

Handla på Hemköp online med hemleverans

Hemköps hemleverans är riktigt bra och har bra täckning i stora delar av Sverige. Huruvida det finns Hemköp med hemkörning för dig beror helt på var du bor. Det är nämligen inte alla Hemköps-butiker som erbjuder denna service. Det enklaste sättet att ta reda på vart du bor är att skriva in ditt postnummer på Hemköps hemsida.

När det kommer till sortimentet med dagligvaror och livsmedel som Hemköp erbjuder finns här allt du kan tänkas behöva och lite till; färskvaror, frys- och kylvaror, torrvaror, hemprodukter och även vissa receptfria läkemedel. Det finns även möjlighet att beställa tobaksprodukter såsom cigaretter och snus.

Hemleveransen är smidig att använda och du väljer själv en tid för leverans som passar dig. Vidare behöver du inte välja hemleverans om du inte vill utan kan även hämta dina färdigpackade matkassar i din närmaste Hemköp-butik.

Fördelar med Hemköp online

 • Erbjuder både skräddarsydda matkassar och matvaror på nätet
 • Riktigt bra priser och massvis med erbjudanden
 • En väletablerad dagligvarukedja

Nackdelar med Hemköp online

 • Du måste skapa din egen Hemköp matkasse (inga färdiga alternativ)
 • Bristfällig kundtjänst med lång väntetid och tekniska problem
 • Tar ut avgifter för hemleverans

Hemköp erbjudanden och rabattkoder

En av de främsta fördelarna med att beställa mat eller matkassar från Hemköp är alla de fina erbjudanden och rabatter som man erbjuds. Är man dessutom en Hemköp Bonuskund kan man spara ännu mer – läs mer nedan.

I skrivande stund får alla nya kunder 100 kronor i rabatt för alla beställningar över 700 kronor om du använder koden vardag100 (du måste också bli bonuskund för att nyttja rabatten). I e-handeln finns även alla “Veckans erbjudanden” som också finns tillgängliga i butik och där kan man oftast göra riktigt bra fynd. Dessutom kan du sänka leveransavgifterna genom att placera större beställningar.

Det kanske bästa sättet att spara pengar och får riktigt bra priser är att bli Hemköp bonuskund.

Hemköp bonuskund – vad är det?

I likhet med Icas “stammis program” och Coops “medlemsprogram” har Hemköp ett kundprogram de kallar för Klubb Hemköp. Som medlem i Klubb hemköp blir du en Hemköp Bonuskund och får på så sätt en rad fördelar, däribland:

 • Poäng varje gång du handlar (1 krona = 1 poäng)
 • Dubbla poäng när du handlar produkter från Garant EKO och Såklart
 • Bonuscheck så fort du når 2 500 poäng
 • Personliga erbjudanden anpassade efter dina behov
 • Inbjudan till särskilda Klubbdagar och events.
 • Få alla kvitton digital
 • Prenumeration på mattidningen Hemlagat

Då och då anordnar Hemköp även “Klubbveckor” där du som Bonuskund får dubbla poäng för varje spenderad krona (1 krona = 2 poäng).

Vi tycker det är uppenbart hur värdefullt detta program är och uppmanar alla våra läsare som vill beställa mat från Hemköp att de registrerar sig som Bonuskund.

Hemköp hemleverans: områden och tider

Idag erbjuder Hemköp hemleverans i ett urval av Sveriges större städer. Dessutom erbjuds det upphämtning i ännu fler regioner. Enligt Hemköps hemsida erbjuds hemleveranser i följande orter:

– Stockholm

– Uppsala

– Göteborg

– Malmö

– Helsingborg

– Kalmar

– Linköping

– Örebro

För en fullständig lista över var du kan få matkassar levererade eller vilka butiker som stödjer upphämtning ber vi dig besöka Hemköp online och ange ditt postnummer. Då presenteras du automatiskt med alla de alternativ du kan välja mellan.

Priser och köpvillkor

Tyvärr tar Hemköp ut avgifter utöver kostnaden för den mat du köper. Detta är ganska ovanligt bland leverantörer av matkassar, fast desto vanligare hos matbutiker på nätet. Vi anser att man inte bör behöva betala för leveranser och andra tjänster och därför sänks vårt totala betyg något.

Idag betalar du mellan 49 och 99 kronor för varje leverans av matkassar som genomförs. Beställer du för under 700 kronor så tillkommer ytterligare en avgift på 49 kronor. Därmed kan du beställa en matkasse och tvingas betala 150 kronor extra och då är det, för många, inte värt det.

När det kommer till leveranstider är Hemköp desto mer flexibla. När du lägger en beställning via hemsida får du välja den tid som passar dig bäst utifrån en lång lista med leveranstider.

Observera att vissa tider kan vara fullbokade och då måste du som kund anpassa dig.

Efter placerad beställning kan du spåra den direkt i Hemköps-app genom att logga in på ditt konto. Du kan också ändra och uppdatera din beställning fram till 23.59 samma dag som den gjorts.

Hemköps kundtjänst

Slutligen har vi även granskat Hemköps kundtjänst och jämfört den med deras konkurrenter och dessvärre är den bristfällig på flera plan. Du kan kontakta Hemköp via telefon, e-post, ett kontaktformulär och en chatt på hemsidan.

Vi har testat flera av kontaktmetoderna och det de alla har gemensamt är en orimligt lång väntetid. Första gången vi kontaktade dem tog det 45+ minuter att få svar på en enkel fråga, och då ska chatten vara det snabba alternativet. Vid ett senare tillfälle testade vi också att ringa in och då fick vi vänta ännu längre.

 • Hemköps chatt är öppen mån-fre: 08-22; lör: 10-18 sön: 10-22
 • Hemköp Klubbtelefon: mån-fre: 08-17; lör-sön: Stängt
 • Hemköp e-handeltelefon: mån-fre: 08-22 lör: 10-18 sön: 10-22 
 • Hemköp Klubbmejl: [email protected]
 • Hemköp e-handelsmejl: [email protected]

Vårt omdöme om Hemköp online

3.5

Att Hemköp är en väletablerad och mycket uppskattad mataffär råder det inget tvivel om. Att de dessutom har varit snabba med att anpassa sig till e-handelsmarknaden är också ett gott tecken som hjälpt dem ta täten i utvecklingen.

Vi uppskattar också att de erbjuder matkassar som man kan skräddarsy efter förutsättningar, smak och behov, plus ett enormt sortiment med matvaror och dagligvaror.

Tyvärr är Hemköp ganska dyra och de tar ut avgifter för leverans, beställningar under 700 kronor med mera. Dessutom är deras kundtjänst inte den bästa med långa väntetider.

Vårt slutbetyg är däremot bra för Hemköp och vi rekommenderar dem till alla som redan är Hemköp-kund och alla ni som vill börja beställa er mat från företaget.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Andra matkassar vi rekommenderar

Det finns idag ett flertal ekologiska och miljövänliga matkassar på marknaden. Vi föreslår att du kikar på några andra alternativ innan du tar ditt slutgiltiga beslut.

HelloFresh logotyp
Middagsfrid logotyp

Köp en matkasse från Hemköp idag!

Skapa din helt egen matkasse på Hemköp.se