Billigaste matkasse

Låt oss hjälpa dig hitta den billigaste matkassen med mat som faller dig i smaken!

Något som du aldrig ska tumma på är kvaliteten på den mat du äter. Därför kan det också kännas motsägelsefullt att vilja äta bra och samtidigt ha en billig matkasse; fast så behöver fallet inte vara. Leverantörerna av matkassar har ofta samarbeten med stormarknader och grossister som låter dem köpa in stora mängder kvalitativa matvaror för fördelaktiga priser, vilket i sin tur ger leverantörerna möjligheten att pressa sina priser ordentligt.

Därför är det inte alls omöjligt att hitta den billigaste matkassen som också innehåller förstklassig mat från seriösa producenter. Snarare tvärtom.

Billigaste matkassen 2024: Topp 3-lista

När vi säger att vi har valt ut de tre bästa leverantörerna av billiga matkassar för hemleverans på den svenska marknaden så är det precis det vi menar. Vi har genomfört otaliga tester och utvärderat alla de mest prisvärda matkassarna så att du enkelt kan hitta den bästa för just dina behov.

Processen för att hitta dessa matkassar är exakt samma som för våra andra kategorier, exempelvis vegansk matkasse och bästa matkassen. Skillnaden är att följande produkter utmärks av sitt låga pris per portion.

Hello Fresh – Klassisk matkasse

Hello Fresh

Fräscha matkassar med ekologiska ingredienser och inspirerande recept.

fr. 55 kr/portion

  • 5 recept för 4 personer
  • Utan bindningstid
  • Passar allätare

Spara upp till 1359 kr på dina första 5 matkassar.

Rabattkod: HDM1359

Middagsfrid – Originalkassen

Middagsfrid originalkassen

Den billigaste matkassen på marknaden just nu. Från världens första matkasseföretag.

53 kr/portion

  • 5 recept för 4 personer
  • Stor receptvariation
  • Prisbelönade produkter

50% på första kassen, 20% på nästa två.

Rabattkod: GODAVANOR

Linas Matkasse – 15-minuterskassen

Ett smidigt alternativ för dig som har ont om tid och vill begränsa ansträngningen i köket.

55 kr/portion

  • 5 recept för 4 personer i veckan
  • Börsnoterat bolag
  • Nöjd-kund-garanti

30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa

Rabattkod: NYKUND_LMKAFF

Jämför de billigaste matkassarna

Låt oss guida dig till den billigaste matkassen

Vi har valt ut de tre bästa leverantörerna av billiga matkassar på den svenska nätmarknaden just nu. Dessa kassar är fyllda med ekologiskt odlad mat med kravmärkning, så att du kan njuta av färsk och hälsosam mat utan att skada plånboken.

Vad som är viktigt att komma ihåg är att du får samma kvalitet på maten i dessa kassar som när du själv handlar, fast för ett mycket lägre pris och utan behovet att besöka mataffären.

En win-win-situation helt enkelt

Hur billig är den billigaste matkassen?

När det kommer till att hitta en billig matkasse anser vi att det bara finns ett sätt att bekräfta om du verkligen har gjort det rätta valet. Det baseras på tre faktorer:

1. Hur mycket kostar varje portion av din matkasse?
2. Vilken kvalitet och klass är det på maten du äter?
3. Får du matvaror som hjälper dig hålla dig till din diet?

Det viktigaste för alla är att de får äta den mat de verkligen vill äta och att den ligger inom ramen för den diet de förutsatt sig att följa. Helt naturligt kommer priset på maten mellan olika dieter att skilja sig. Detta betyder inte att den är dyr, utan här kan du då ha valt billig mat av hög kvalitet inom den typ av mat du bestämt dig att äta.

Ju högre klass du vill ha på din mat ju mera kommer du att betala för det du äter. Är det du äter av hög kvalitet och billigast inom sin klass, kommer du ändå kunna kalla detta en billig matkasse.

Sist men inte minst ska maten vara billig jämförd med samma kvalitet och typ av mat från andra säljare. Detta räknar du ut genom att slå ut priset för varje portion du får ut av din matkasse och jämför detta med andra kassar.

Vill du spara ännu mer pengar och tid kan du istället skapa dina egna matkassar genom att använda en matbutik på nätet. Alla de stora matvarubutikerna i Sverige har idag e-handelslösningar där du kan handla mat online.


Förutom mat – som bara blir dyrare och dyrare – finns det flera andra sätt att spara pengar varje månad. Exempelvis genom att tanka bränsle på rätt sätt och se till att man har det bästa elavtalet. Ett smidigt sätt att sänka sina elkostnader är att hitta billigare el med Elyn.


Billiga matkassar med ekologiska råvaror

Något som också kommer att vara viktigt är kvaliteten på den mat du äter. Detta gäller framför allt om du är vegetarian eller vegan, fast även för dig som äter en blandad kost.

Under våra tester lägger vi stor vikt på att smak och varierande recept då maten måste vara god och för att du ska kunna njuta av nya spännande rätter som du kanske inte testat tidigare.

Det innebär i sin tur att alla de aktörer vi rekommenderat på denna sida erbjuder en kombination av förmånliga priser och mat av högsta standard.

Bästa matkassen i Sverige

Kort information om de utvalda billiga matkassar

Vi har valt ut tre specifika aktörer som idag har billiga matkassar. Dessa är Linas Matkasse, Simple Feast samt Middagsfrid.

Som du snart kommer se har vi också listat ett fjärde alternativ – Simple Feast – nedan. Detta eftersom de har ett unikt utbud matkassar för specifika dieter.

Matkassarna beställer du enkelt online för att sedan få dem levererade direkt till dörren. På så sätt blir de flesta matkassar billiga, då du slipper kostnad för drivmedel samt den tid det tar att åka och handla.

Skulle du vilja se ännu fler matkassar i olika prisklasser kan du har några av våra partners satt ihop denna lista över matkassar i Sverige.

Varför den billigaste matkassen från Simple Feast?

Med tanke på den höga kvalitet som Simple Feast alltid håller och att de riktar sig till kunder med specifika dieter (vegansk/vegetarisk) kommer deras matkassar alltid kunna räknas som billiga matkassar, oavsett portionspriset.

Här finns det två val på storlek gällande matkassarna Family Feast eller Green Feast. Den ena ger mat för upp till 3 personer till 3 middagar i veckan för 699 kronor, vilket ger ett pris på cirka 78 kronor per portion. Det andra valet är 3 middagar för upp till 5 personer för 999 kronor – ett totalpris som landar på cirka 66 kronor per portion.

Bäst av allt är kanske att du kan välja mellan vegansk eller vegetarisk matkasse till samma härliga pris.

Varför en billig matkasse från HelloFresh?

HelloFresh är en global leverantör av matkassar i olika varianter, anpassade efter diverse dieter, familjekonstellationer och smaker. Detta företag utmärks av professionalism och ett öga för detaljer där varje matkasse, råvara och ingrediens är noggrant utvald av ett team med kostexperter.

Bäst av allt är dock att HelloFresh – för ett förhållandevis lågt pris – låter sina kunder skräddarsy sina matkassar genom att lägga till och ta bort recept.

Varje vecka laddas nya spännande recept upp på HelloFreshs webbplats så att du kan välja och vraka inför din nästa leverans.

Varför den billigaste matkassen från Linas Matkasse?

Att valet föll på Linas 15 minuterskasse baserades på två mycket populära faktorer. Det ena var priset per portion, medan det andra var den tid du sparar då vi alla vet att tid är pengar. När du handlar mat från Linas Matkasse behöver du aldrig oroa över kvaliteten, utan du kan alltid förvänta dig högsta kvalitet till bästa pris.

I Linas 15 minuters kasse får du mat som kan lagas på bara 15 till 20 minuter. Massor av olika recept för att variera maten med samma matkasse. Här betalar du 650 kronor för 4 middagar för 4 personer. Detta gör ett fantastiskt pris på bara cirka 40 kronor per portion, exklusive all den tid du sparar.

Varför en billig matkasse från Middagsfrid?

Detta blev ett självklart val då det handlar om en riktigt billig matkasse som håller hög kvalitet med allt från lyxiga helgmiddagar till vardagsmat med naturliga smaker från färska råvaror. Du får nyttiga recept som garanterat kommer uppskattas av dig och hela din familj eller de middagsgäster du bjuder in.

Eftersom vi i denna guide fokuserar på relationen mellan bra pris och bra matvaror, blev Middagsfrid den naturligt korade vinnaren i denna kategori. För ett prova-på-pris på 645 kronor för matkassen som ger 5 middagar för 4 personer landar priset per portion på endast 32 kronor.

Låt oss upprepa.

Med Middagsfrid billiga matkasse får du mat som räcker till 4 personer under en hel arbetsvecka för endast 645 kronor! Om inte det räknas som en billig matkasse så vet vi inte vad som gör det.

Jämför alla billiga matkassar

Varumärke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

Länk

Hello Fresh Logotyp

5.0 Poäng

550-1090kr

1359kr rabatt på fem kassar

4.9 Poäng

659-1099kr

30% rabatt på din första & 20% på dina 2 nästa matkassar

Linas Logotyp

4 Poäng

445-925kr

Nej

Middagsfrid

4.9 Poäng

589-1059kr

30% rabatt på första & 20% på din andra och tredje matkasse

Matkomfort Logotyp

4.7 Poäng

550-2495kr

Nej

Matkomfort Logotyp

4.5 Poäng

N/A

100 kronor rabatt för nya kunder (köp över 750kr)

4.5 Poäng

599-1373kr

25% på första Familjelådan

Ecoviva Logotyp

4.5 Poäng

1029-1189kr

Nej

Gi Logotyp

4.4 Poäng

699-2195kr

Billigare pris per portion desto mer du beställer.

Gi Logotyp


3.9 Poäng

579-769kr

Nej

Gi Logotyp


3.6 Poäng

469-1089kr

Nej

Gi Logotyp


3.5 Poäng

N / A

Nej

Gi Logotyp

3.5 Poäng

879-1749kr

Nej