Billigaste matkassen 2021

NÄgot som du aldrig ska tumma pÄ Àr kvaliteten pÄ den mat du Àter. DÀrför kan det ocksÄ kÀnnas motsÀgelsefullt att vilja Àta bra och samtidigt ha en billig matkasse; fast sÄ behöver fallet inte vara.

Leverantörerna av matkassar har ofta samarbeten med stormarknader och grossister som lÄter dem köpa in stora mÀngder kvalitativa matvaror för fördelaktiga priser, vilket i sin tur ger leverantörerna möjligheten att pressa sina priser ordentligt. DÀrför Àr det inte alls omöjligt att hitta den billigaste matkassen som ocksÄ innehÄller förstklassig mat frÄn seriösa producenter. Snarare tvÀrtom.

Topp 3 billigaste matkassarna

NÀr vi sÀger att vi har valt ut de tre bÀsta leverantörerna av matkassar för hemleverans pÄ den svenska marknaden sÄ Àr det precis det vi menar. Vi har genomfört otaliga tester och utvÀrderat alla de mest prisvÀrda matkassarna sÄ att du enkelt kan hitta den bÀsta för just dina behov.

Processen för att hitta dessa matkassar Àr exakt samma som för vÄra andra kategorier, exempelvis vegansk matkasse och bÀsta matkassen. Skillnaden Àr att följande produkter utmÀrks av sitt lÄga pris per portion.

Hello Fresh – Klassisk matkasse

HelloFresh logotyp

FrÀscha matkassar med ekologiska ingredienser och inspirerande recept.

40,80 kronor/portion

  • 5 recept för 4 personer
  • Utan bindningstid
  • Passar allĂ€tare

Middagsfrid – Originalkassen

Middagsfrid logotyp

Den billigaste matkassen pÄ marknden just nu. FrÄn vÀrldens första matkasseföretag.

32 kronor/portion

  • 5 recept för 4 personer
  • Prova-pĂ„-pris (27,59 % rabatt)
  • Prisbelönade produkter

Linas Matkasse – 15-minuterskassen

Linas matkasse logotyp

Ett smidigt alternativ för dig som har ont om tid och vill begrÀnsa anstrÀngningen i köket.

40 kronor/portion

  • 4 recept för 4 personer i veckan
  • Ett av de största företagen pĂ„ svenska marknaden
  • Nöjd-kund-garanti
JÀmför de billigaste matkassarna

LĂ„t oss guida dig till den billigaste matkassen

Vi har valt ut de tre bÀsta leverantörerna av billiga matkassar pÄ den svenska nÀtmarknaden just nu. Dessa kassar Àr fyllda med ekologiskt odlad mat med kravmÀrkning, sÄ att du kan njuta av fÀrsk och hÀlsosam mat utan att skada plÄnboken.

Vad som Àr viktigt att komma ihÄg Àr att du fÄr samma kvalitet pÄ maten i dessa kassar som nÀr du sjÀlv handlar, fast för ett mycket lÀgre pris och utan behovet att besöka mataffÀren.

En win-win-situation helt enkelt

Hur billig Àr den billigaste matkassen?

NÀr det kommer till att hitta en billig matkasse anser vi att det bara finns ett sÀtt att bekrÀfta om du verkligen har gjort det rÀtta valet. Det baseras pÄ tre faktorer:

1. Hur mycket kostar varje portion av din matkasse?
2. Vilken kvalitet och klass Àr det pÄ maten du Àter?
3. FÄr du matvaror som hjÀlper dig hÄlla dig till din diet?

Det viktigaste för alla Àr att de fÄr Àta den mat de verkligen vill Àta och att den ligger inom ramen för den diet de förutsatt sig att följa. Helt naturligt kommer priset pÄ maten mellan olika dieter att skilja sig. Detta betyder inte att den Àr dyr, utan hÀr kan du dÄ ha valt billig mat av hög kvalitet inom den typ av mat du bestÀmt dig att Àta.

Ju högre klass du vill ha pĂ„ din mat ju mera kommer du att betala för det du Ă€ter. Är det du Ă€ter av hög kvalitet och billigast inom sin klass, kommer du Ă€ndĂ„ kunna kalla detta en billig matkasse.
Sist men inte minst ska maten vara billig jÀmförd med samma kvalitet och typ av mat frÄn andra sÀljare. Detta rÀknar du ut genom att slÄ ut priset för varje portion du fÄr ut av din matkasse och jÀmför detta med andra kassar.


Billiga ekologiska matkassar med naturlig smak

NÄgot som ocksÄ kommer att vara viktigt Àr kvaliteten pÄ den mat du Àter. Detta gÀller framför allt om du Àr vegetarian eller vegan, fast Àven för dig som Àter en blandad kost.

Under vÄra tester lÀgger vi stor vikt pÄ att smak och varierande recept dÄ maten mÄste vara god och för att du ska kunna njuta av nya spÀnnande rÀtter som du kanske inte testat tidigare.

Det innebÀr i sin tur att alla de aktörer vi rekommenderat pÄ denna sida erbjuder en kombination av förmÄnliga priser och mat av högsta standard.

BĂ€sta matkassen i Sverige

Kort information om vÄra utvalda billiga matkassar

Vi har valt ut tre specifika aktörer som idag har billiga matkassar. Dessa Àr Linas Matkasse, Simple Feast samt Middagsfrid.

Som du snart kommer se har vi ocksĂ„ listat ett fjĂ€rde alternativ – Simple Feast – nedan. Detta eftersom de har ett unikt utbud matkassar för specifika dieter.

Matkassarna bestÀller du enkelt online för att sedan fÄ dem levererade direkt till dörren. PÄ sÄ sÀtt blir de flesta matkassar billiga, dÄ du slipper kostnad för drivmedel samt den tid det tar att Äka och handla.

Nedan hittar du mer information om de matkassar vi anser vara bÀst för lÀgst pris.

Varför en billig matkasse frÄn Simple Feast?

Med tanke pÄ den höga kvalitet som Simple Feast alltid hÄller och att de riktar sig till kunder med specifika dieter (vegansk/vegetarisk) kommer deras matkassar alltid kunna rÀknas som billiga matkassar, oavsett portionspriset.

HĂ€r finns det tvĂ„ val pĂ„ storlek gĂ€llande matkassarna Family Feast eller Green Feast. Den ena ger mat för upp till 3 personer till 3 middagar i veckan för 699 kronor, vilket ger ett pris pĂ„ cirka 78 kronor per portion. Det andra valet Ă€r 3 middagar för upp till 5 personer för 999 kronor – ett totalpris som landar pĂ„ cirka 66 kronor per portion.

BÀst av allt Àr kanske att du kan vÀlja mellan vegansk eller vegetarisk matkasse till samma hÀrliga pris.

Varför en billig matkasse frÄn HelloFresh?

HelloFresh Àr en global leverantör av matkassar i olika varianter, anpassade efter diverse dieter, familjekonstellationer och smaker. Detta företag utmÀrks av professionalism och ett öga för detaljer dÀr varje matkasse, rÄvara och ingrediens Àr noggrant utvald av ett team med kostexperter.

BĂ€st av allt Ă€r dock att HelloFresh – för ett förhĂ„llandevis lĂ„gt pris – lĂ„ter sina kunder skrĂ€ddarsy sina matkassar genom att lĂ€gga till och ta bort recept.

Varje vecka laddas nya spÀnnande recept upp pÄ HelloFreshs webbplats sÄ att du kan vÀlja och vraka inför din nÀsta leverans.

Varför en billig matkasse frÄn Linas Matkasse?

Att valet föll pÄ Linas 15 minuterskasse baserades pÄ tvÄ mycket populÀra faktorer. Det ena var priset per portion, medan det andra var den tid du sparar dÄ vi alla vet att tid Àr pengar. NÀr du handlar mat frÄn Linas Matkasse behöver du aldrig oroa över kvaliteten, utan du kan alltid förvÀnta dig högsta kvalitet till bÀsta pris.

I Linas 15 minuters kasse fÄr du mat som kan lagas pÄ bara 15 till 20 minuter. Massor av olika recept för att variera maten med samma matkasse. HÀr betalar du 650 kronor för 4 middagar för 4 personer. Detta gör ett fantastiskt pris pÄ bara cirka 40 kronor per portion, exklusive all den tid du sparar.

Varför en billig matkasse frÄn Middagsfrid?

Detta blev ett sjÀlvklart val dÄ det handlar om en riktigt billig matkasse som hÄller hög kvalitet med allt frÄn lyxiga helgmiddagar till vardagsmat med naturliga smaker frÄn fÀrska rÄvaror. Du fÄr nyttiga recept som garanterat kommer uppskattas av dig och hela din familj eller de middagsgÀster du bjuder in.

Eftersom vi i denna guide fokuserar pÄ relationen mellan bra pris och bra matvaror, blev Middagsfrid den naturligt korade vinnaren i denna kategori. För ett prova-pÄ-pris pÄ 645 kronor för matkassen som ger 5 middagar för 4 personer landar priset per portion pÄ endast 32 kronor.

LĂ„t oss upprepa.

Med Middagsfrid billiga matkasse fÄr du mat som rÀcker till 4 personer under en hel arbetsvecka för endast 645 kronor! Om inte det rÀknas som en billig matkasse sÄ vet vi inte vad som gör det.

JÀmför alla matkassar

VarumÀrke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

LĂ€nk

5.0 PoÀng

408 – 896 kr

30% rabatt pĂ„ första tvĂ„ matkassarna & 20% rabatt pĂ„ tredje och fjĂ€rde. 
Rabattkod: 

HELLOAFF925

4.9 PoÀng

439 – 798 kr

30% rabatt pÄ tvÄ matkassar för alla nya kunder!
Rabattkod: NYKUND21

4.9 PoÀng

445 – 645 kr

20% rabatt pÄ tre matkassar för alla nya kunder!
Rabattkod: NYAR20

4.7 PoÀng

649 – 1249 kr

Upp till 600 kr rabatt pĂ„ 4 matkassar.  RABATTKOD: FROST

4.7 PoÀng

 515 – 1815 kr

150 kr rabatt pÄ de fyra första kassarna.

4.7 PoÀng

879 – 979 kr

200 kr rabatt pÄ ditt första köp för nya kunder. Rabattkod: valkommen200

4.7 PoÀng

695 – 1995 kr

Billigare pris per portion desto mer du bestÀller.