Ecoviva Recension

Hållbara Matkassar
Ecoviva logga
  • Enbart ekologiska råvaror
  • Enkla och hälsosamma recept
  • Gluten- och laktosfria matkassar
  • Sveriges mest prisbelönta matkassar

Pris

1079-1239kr

Middagar

3-4 rätter

Personer

4 personer

Per portion

67-90kr /st

Ecoviva är en frisk fläkt i branschen och en aktör som lyckats utveckla ett mycket uppskattat och relevant sortiment med matkassar för alla oss som vill värna om vår hälsa och miljö. Fokuset ligger på att erbjuda ekologiska matkassar fullspäckade med de bästa lokala produkterna från djur- och växtriket.

Företaget drivs av två barndomsvänner med omfattande erfarenhet som matkreatörer åt bland annat tretti.se och Blossom Magazine. Dessutom har deras matkassar belönats med flera prestigefyllda utmärkelser och vunnit bäst-i-test flera år i rad.

Om du, som många andra i dagens samhälle, är på jakt efter en hälsosam, hållbar och miljövänlig matkasse har Ecoviva flera lösningar som kommer passa dig utmärkt.

En ekologisk matkasse

Om vi inte redan varit tydliga nog så är Ecoviva en leverantör av ekologiska matkassar där 90 % av alla varor är miljömärkta; det inkluderar exempelvis KRAV-märkt kött, fisk och fågel samt obesprutade grönsaker och frukt från små, lokala producenter i Sverige.

Målet med dessa matkassar är att inspirera i köket och underlätta för alla de som idag drömmer om att äta bättre, minska sitt matsvinn och öka sitt bidrag till en mer hållbar samtid.

Det som är mest imponerande med Ecoviva är att de lyckats hitta en perfekt balans mellan att erbjuda ekologiska varor och spännande recept som utmärks av kreativitet och smaker. Efter att ha granskat alla de ledande aktörerna på den svenska marknaden har vi fastställt att det är ovanligt att lyckas prioritera hållbarhet utan att tumma på smakerna. Så all eloge till Ecoviva.

Ecovivas matkassar

 1. Ecoviva ekologiska kasse
  Enligt egen utsago den bästa matkassen från Ecoviva. Fullproppade med ekologiska varor som räcker till fyra recept för fyra personer. Kassen levereras med en variation av kött-, fågel- eller vilträtter, 1 fisk/skaldjursrätt och 1 vegetarisk rätt i veckan.
 2. Ecoviva vegetariska kasse
  En lakto-ovo vegetarisk variant av den ekologiska kassen med vegetariska proteinkällor. Istället för kött och fisk ersätts proteinet bland annat med baljväxter (bönor, ärtor, linser, etc.), ägg och mejeriprodukter. Därav är kassen inte lämplig för veganer. 
  OBS! Enstaka produkter kan innehålla löpe vilket inte är vegetariskt.
 3. Ecoviva gluten- & laktosfritt
  För att ackommodera det stigande antalet svenskar som känner sig mer hälsosamma på en kost med lite laktos och gluten, har Ecoviva skapat denna gluten- och laktosfria kasse. Recepten består av en variation av kött- och fiskrätter samt ett vegetariskt alternativ i veckan. 
  OBS! Kassarna kan innehålla låglaktosprodukter och spår av gluten och är därför inte lämplig för allergiker och de med celiak.
 4. Ecoviva barnkasse
  Barn kan, som vida känt, vara ganska kräsna. Därför tillhandahåller Ecoviva en matkasse med barnanpassade recept fast samma ekologiska produkter. Även denna kasse levereras med fyra recept för fyra personer. Tänk bara på att måltiderna är vuxenportioner och att kassen därför kan räcka till exempelvis två vuxna och tre barn.
 5. Ecoviva vegetarisk & laktosfri
  Denna kasse är en vegetarisk variant av den laktos- och glutenfria kassen, fast utan kött- och fiskrätter. Kassen kan innehålla både löpe och spår av laktos och gluten.
 6. Ecoviva flexitarian (3 dagar)
  Vill du äta mer grönt, fisk och fågel men helst inte rött kött? Då är denna flexitariankasse perfekt för dig. Levereras med spännande recept och en stor andel vegetariska alternativ varje vecka.
 7. Ecoviva tillval
  Ecoviva har även ett tillval som man kan beställa separat med varje matkasse. Kassen består av 4 kg säsongsbaserad och 100 % ekologisk frukt.

Information om Ecoviva

Ecoviva erbjuder som sagt ett brett sortiment med flerfaldigt prisbelönade matkassar för olika familjekonstellationer, smaker och önskemål. Alla råvaror väljs ut med stor omsorg från de bästa producenterna och inte nödvändigtvis de som är billigast, eftersom man främjar kvalitet över kvantitet.

I ett försök att tydliggöra hur uppskattad denna aktör och dess matkassar är har vi samlat ihop några av de nomineringar och priser man vunnit de senaste åren:

Bästa matkassen i Sverige – Aftonbladet – 2020
Bäst i Test – SVT Plus – 2016
Bäst i Test – Aftonbladet – 2015
Nominerad till Arlas Guldko för Bästa Miljöarbete – 2011 till och med 2015
Bäst i test avseende smak, miljö och kvalitet – Minplanet (WWF & TV4) – 2011 & 2012

I likhet med allt här i världen finns det inget gott som inte har något ont med sig. I detta fall är det tydligt att Ecoviva har hållit tillbaka när det gäller utvecklandet och designen av sin webbplats som i jämförelse med konkurrenterna inte är särskilt användarvänlig.

Fördelar med Ecoviva matkasse

 • Sveriges mest prisbelönta ekologiska matkassar
 • Bra val för den som värnar om sitt eget och jordens välmående
 • Klimatkompenserar alla leveranser

Nackdelar med Ecoviva matkasse

 • Inga alternativ för helveganer trots betoningen på hållbarhet
 • Svårt att anpassa efter antalet personer man ska laga mat till
 • Ingen nöjd-kund-garanti

Ecovivas leveransområde

En av fördelarna med Ecoviva är att de levererar matkassar i stora delar av hela Sverige, till skillnad från flera andra aktörer som valt att begränsa sin leveransområden. Det enklaste sätt att kontrollera om du kan beställa matkassar från Ecoviva är att besöka deras webbplats och knappa in ditt postnummer. Då får du omedelbart ett svar på om din adress kvalificerar eller inte.

Med det sagt kan du beställa Ecoviva matkassar om du bor i:

Mälardalen (med omnejd):

 • Stockholm
 • Uppsala
 • Västerås
 • Eskilstuna
 • Södertälje
 • etc.

Skåne:

 • Malmö
 • Helsingborg
 • Lund
 • Trelleborg

Ovanstående är bara ett exempel på några platser i landet där Ecoviva levererar. Bor du i ett större samhälle eller en stad är sannolikheten hög att du kan beställa matkassar av Ecoviva.

Har Ecoviva rabattkod och erbjudande?

Allt som oftast har Ecoviva rullande erbjudanden och rabattkoder som ger kunder extra värde när de beställer. Bland annat brukar de erbjuda flera hundra kronor i rabatt för alla första beställningar.

Ecovivas betalningsmetoder

Det finns en rad betalningsmetoder att välja mellan när det är dags att betala för din Ecoviva matkasse. Betalkort (Visa, Mastercard) är utan tvekan den vanligaste metoden. Kort kan även användas till att registrera ett konto utan krav på att köpa en matkasse med då reserveras 1 krona från kortet.

Utöver kredit- och betalkort kan du betala din månatliga faktura via Autogiro eller e-faktura. Du har också möjligheten att välja en traditionell pappersfaktura men då tillkommer en miljöavgift på 40 kronor.

Ecovivas leveranstider

Matkassarna levereras på söndagar under eftermiddagen och kvällen enligt den utsatta leveranstiden som tillhandahålls via mejl. Du kommer även få ett SMS inför din söndagsleverans. SMS:et innehåller en länk till en sida där du kan följa leveransen i realtid vilket är mycket praktiskt och ger företaget en betydande boost med tanke på deras i annars bristande användarvänlighet.

*Alla leveranser klimatkompenseras givetvis för att minimera utsläppen och optimera både kundens och företagets hållbarhetssträvan.

Beställ en matkasse från Ecoviva

Som tidigare nämnt har Ecoviva tyvärr inte den mest användarvänliga hemsidan och beställningsprocessen är i behov av en optimering. Med det sagt är det inte så svårt att beställa från Ecoviva.

Processen inleder du genom att följa en av länkarna i denna recension där du sedan klickar dig vidare till den matkasse du vill beställa. Därefter genomför du köpet med fyra steg.

 1. Ange ditt postnummer och den e-postadress du vill registrera ditt konto med. Ecovivas plattform dubbelkollar automatiskt om de kan leverera till det angivna postnumret. Har du fått tag i en rabattkod så skriver du in den nu.
 2. Andra steget involverar att ännu en gång bekräfta den matkasse du vill ha.
 3. Nu behöver du fylla i kompletterande personuppgifter som fullständigt namn och instruktioner till leverantören, samt välja betalningsmetod (läs mer i sektionen nedan).
 4. Slutligen kan du se över din order för att försäkra dig om att du beställt rätt varor, innan du bekräftar köpet.

Ecoviva – köpvillkor

Tyvärr har Ecoviva ingen nöjd-kund-garanti eller några möjligheter att prova på en matkasse.

Däremot är din prenumeration inte bindande och du kan när som helst ändra och avbryta beställningar, så länge ändringarna görs senast 10 dagar innan kommande beställning, dvs. innan 06.00 på fredag.

Du hanterar smidigt ditt konto och dina beställningar från Mitt konto och du loggar in med de uppgifter du valde när du registrerade dig.

Vårt Ecoviva omdöme

4.4

Efter att ha granskat Ecovivas tjänster in i minsta detalj har vi inga problem med att rekommendera dem för alla som söker en ekologisk matkasse. Matkvaliteten i dessa kassar är enastående och recepten är både varierande och smakrika.

Med det sagt är det märkligt att en ekologisk aktör som denna inte erbjuder helveganska alternativ. Vi anser också att priset är något för högt per portion för den mat man får. Som sagt är Ecovivas webbplats också i desperat behov av en uppdatering.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Andra matkassar vi rekommenderar

Det finns idag ett flertal ekologiska och miljövänliga matkassar på marknaden. Vi föreslår att du kikar på några andra alternativ innan du tar ditt slutgiltiga beslut.

HelloFresh logotyp
Middagsfrid logotyp

Beställ Ecovivas matkasse idag!

Värnar du om din hälsa och jordens välmående bör Ecoviva vara ditt självklara val av matkasse.