Vegetarisk matkasse

Precis som att det finns bra och prisvÀrda matkassar med kravmÀrkta och ekologiska produkter att bestÀlla online, finns det Àven vegetariska matkassar som hÄller högsta kvalitet.

Som om inte det var nog Àr utbudet med vegetariska matkassar i dag brett sÄ att Àven du som vegetarian kan vÀlja en smakrik matkasse med recept och smaker som passar dig.

I denna artikel ger vi vÄra rekommendationer av de bÀsta vegetariska matkassarna frÄn de tre olika leverantörer vi anser vara de bÀsta pÄ den svenska marknaden.

NÄgot du alltid kan lita pÄ nÀr du anvÀnder vÄra rekommenderade aktörer Àr snabba leveranser, bra priser och de bÀsta svenska rÄvarorna.

BĂ€sta vegetariska matkassen

Topp 3 vegetariska matkassar 2021

Att vÀlja ut tre specifika vegetariska matkassar kan vara svÄrt. Dels eftersom det handlar om tycke och smak och dels vilken typ av vegetarian som vi ska rikta oss till.

Vi har gjort vÄrt bÀsta för att rekommendera ett brett val som riktar sig till tre olika typer av vegetarianer. Med mÄlsÀttningen att ge alla förutsÀttningarna för att hitta en vegetarisk matkasse som passar dem och deras familj.

OBS! Innan du bestÀller en kasse rekommenderar vi att du ser över hela sortimentet hos Simple Feast, Middagsfrid och Linas Matkasse. Vem vet, du kanske hittar en vegetarisk matkasse som passar dig Ànnu bÀttre.

Simple Feast

Smakrika matkassar i vegetarisk eller vegansk tappning. Season Feast Àr en inspirerande matkasse med det bÀsta frÄn vÀxtriket.

699 SEK

 • Garanterat lakto-ovo eller veganskt
 • FĂ€rdiglagade rĂ€tter som bara ska vĂ€rmas
 • Minimalt behov för kunder att ha matvaror i skafferiet

Ecoviva

Ecoviva logotyp

HÀr kombinerar man vegetariska matkassar med ekologiska rÄvaror för en makalös matkasse som faller de flesta i smaken.

879 SEK

 • 100 % ekologiskt sortiment
 • Flerfaldigt prisbelönade matkassar
 • Recept skapade av erfarna matkreatörer

Middagsfrid

Middagsfrid logotyp

Middagsfrids vegokasse Àr en kasse som varje vecka levereras med nya spÀnnande recept och smaker. Recepten Àr lakto-ovo (utan löpe).

525 SEK

 • LĂ€ckra recept och matinspiration pĂ„ webbplatsen
 • Garanti om du inte Ă€r nöjd eller leverans uteblir
 • Fördelaktigt prova pĂ„ pris
Det finns olika vegetariska matkassar

Olika typer av vegetarisk matkasse


Det finns sÄ mÄnga olika vegetariska matkassar att det snabbt blir förvirrande om du inte sjÀlv Àr vegetarian eller insatt i konceptet. De som redan Àr pÄlÀsta vet sÀkerligen att det finns olika typer av vegetarianer och vegetariska dieter.


Nedan hittar du exempel pÄ de vanligaste vegetariska dieterna som det idag finns specifika matkassar för.


 • Strikt vegetarian (vegan): I ordets rĂ€tta bemĂ€rkelse (och enligt Livsmedelsverket) Ă€r en vegetarian en person som avstĂ„r frĂ„n kött, fisk, fĂ„gel, skaldjur samt mejeriprodukter och Ă€gg. En diet helt utan animaliska produkter kallas Ă€ven vegansk och det finns idag flera riktigt bra veganska matkassar.
 • Lakto-ovo-vegetarian: Detta Ă€r en vegetarian som valt att Ă€ta mejeriprodukter och Ă€gg och som i folkmun oftast bara kallas för en vegetarisk diet. Begreppet lakto-ovo betyder att man Ă€ter bĂ„de Ă€gg och mejeriprodukter: ovo betyder Ă€gg medan lakto betyder mejeriprodukter.
 • Flexitarian: Den lĂ€ttsamma deltidsvegetarianen som alltid förlĂ„ter sig sjĂ€lv för vad den Ă€ter. HĂ€r hamnar de som gillar omvĂ€xlande mat och som samtidigt tĂ€nker pĂ„ sin hĂ€lsa. NĂ„gra dagar i veckan blir det vegetarisk mat, medan det Ă€ven kan stĂ„ allt frĂ„n kött, fĂ„gel, fisk och skaldjur pĂ„ menyn.
 • Pescetarian: Denna typ av vegetarian Ă€ter en diet bestĂ„ende av grönsaker, frukt, mejeriprodukter, Ă€gg samt fisk och skaldjur. DĂ€remot Ă€ter de inte fĂ„gel eller kött.
 • Pollotarian: En person som Ă€ter mejeriprodukter och Ă€gg samt fĂ„gel, men avstĂ„r frĂ„n fisk och kött samt skaldjur. Detta Ă€r en av de mer ovanliga dieterna som löst baserats pĂ„ konceptet vegetarianism.

Lev ett nyttigare liv som vegetarian

Huruvida du kommer att leva lÀngre för att du viger dig till en vegetarisk diet finns det ingen som kan garantera. Det finns heller inget som sÀger att du kommer att hÄlla dig friskare eller att du kommer mÄ bÀttre. Eftersom vi alla har olika genetiska förutsÀttningar finns det aldrig nÄgra garantier för hur vÄra liv kommer att utspelas. Fast det Àr sÄ klart vida kÀnt.

Med det sagt kan vi nog alla komma överens om att det Àr ett hÀlsosamt val att försöka Àta mer frukt och grönt. Det underlÀttar ocksÄ att försöka tÀnka pÄ vad du Àter istÀllet för att bara Àta vad du Àr sugen pÄ i stunden eftersom man (dessvÀrre) ofta fÄr sug efter ohÀlsosamma saker.

I slutÀndan kan du inte göra mer Àn ditt bÀsta, varför du bör övervÀga att ge vegetariska matkassar en mer framtrÀdande roll i ditt liv. Det bÀsta med en vegetarisk matkasse Àr att du inte ens behöver vara vegetarian för att Àlska den. Vissa vill bara försöka Àta lite bÀttre och fÄ i sig mer grönsaker och i de fallen kan en vegetarisk matkasse vara den perfekta lösningen.

Varför Simple Feasts vegetariska matkasse?

DĂ€rför att allt Ă€r simplet nĂ€r det kommer till Simple Feast – no pun intended.

HÀr Àr alla produkter och matkassar 100% ekologiska och vegetariska eller veganska. Valet av den vegetariska matkasse Green Feast kom naturligt för oss dÄ kassen Àr fullpackad av de bÀsta frÄn vÀxtriket. Det Àr helt enkelt den optimala lösningen för den klassiskt strikta vegetarianen eller veganen.

Med denna vegetariska matkasse kan du mÀtta hela familjen. Du vÀljer fritt mellan matkasse för 2-3 personer eller en större som mÀttar 4-5 personer under tre middagar i veckan. Priset varierar mellan 699 och 999 kronor.

Varför Ecovivas vegetariska matkasse?

Vi har Àven valt ut Ecovivas vegetariska matkasse dÄ den passar bra för dig som gett dig in pÄ det hÀlsosamma spÄret, men som inte helt vill avstÄ frÄn andra goda saker i livet. Med andra ord det perfekta valet av vegetarisk matkasse för dig som vill leva sunt men inte kan eller vill vara vegetarian pÄ heltid.

Den vegetariska matkassen levereras med 4 recept för 4 personer, antingen en gĂ„ng i veckan eller en gĂ„ng varannan vecka. VĂ€nligen notera att vissa mejeriprodukter (framför allt osten) i denna kasse kan innehĂ„lla löpe – en enzym som utvinns ut kalvmagar och som inte anses lĂ€mplig i en vegetarisk lakto-ovo diet.

Varför Middagsfrid vegetariska matkasse?

Denna kassa passar alla som Àr lakto-ovo-vegetarianer och naturligtvis Àven alla som Àr flexitarianer. MÄlet med Middagsfrids vegokasse Àr att erbjuda en varierad och spÀnnande veckomeny fullspÀckade med fÀrska grönsaker och de bÀsta Àgg- och mjölkprodukterna.

Denna vegetariska matkasse ger tre middagar för upp till fyra personer. Detta levereras tillsammans med tydliga och enkla recept för sÄ lite som 375 kronor. Som pricken över i:et Àr kassen Ätminstone 50 % ekologisk.

Information om vÄra utvalda vegetariska matkassar

Det rÄder inget tvivel om att de vegetariska matkassar som vi rekommenderat pÄ denna sida Àr de tre absolut bÀsta pÄ marknaden just nu. Oavsett vilken du vÀljer att bestÀlla du vara helt sÀker pÄ att fÄ bra service och svenska livsmedelsprodukter med naturlig och kraftfull smak.

Vi bjuder Àven in dig till att kika pÄ vÄra andra guider dÀr vi bland annat rekommenderar de billigaste matkassarna och de bÀsta veganska matkassarna, med mera.

JÀmför alla matkassar

VarumÀrke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

LĂ€nk

5.0 PoÀng

408 – 896 kr

30% rabatt pĂ„ första tvĂ„ matkassarna & 20% rabatt pĂ„ tredje och fjĂ€rde. 
Rabattkod: 

HELLOAFF925

4.9 PoÀng

439 – 798 kr

30% rabatt pÄ tvÄ matkassar för alla nya kunder!
Rabattkod: NYKUND21

4.9 PoÀng

445 – 645 kr

20% rabatt pÄ tre matkassar för alla nya kunder!
Rabattkod: NYAR20

4.7 PoÀng

649 – 1249 kr

Upp till 600 kr rabatt pĂ„ 4 matkassar.  RABATTKOD: FROST

4.7 PoÀng

 515 – 1815 kr

150 kr rabatt pÄ de fyra första kassarna.

4.7 PoÀng

879 – 979 kr

200 kr rabatt pÄ ditt första köp för nya kunder. Rabattkod: valkommen200

4.7 PoÀng

695 – 1995 kr

Billigare pris per portion desto mer du bestÀller.