Vegetarisk matkasse

Förr rådde det en brist på vegetariska matkassar. Som tur är det idag ett minne blott.

Precis som att det finns bra och prisvärda matkassar med kravmärkta och ekologiska produkter att beställa online, finns det även vegetariska matkassar som håller högsta kvalitet.

Som om inte det var nog är utbudet med vegetariska matkassar i dag brett så att även du som vegetarian kan välja en smakrik matkasse med recept och smaker som passar dig.

I denna artikel ger vi våra rekommendationer av de bästa vegetariska matkassarna från de tre olika leverantörer vi anser vara de bästa på den svenska marknaden.

Något du alltid kan lita på när du använder våra rekommenderade aktörer är snabba leveranser, bra priser och de bästa svenska råvarorna.

Vegetariska matkassar

Bästa vegetariska matkasen 2024

Att välja ut tre specifika vegetariska matkassar kan vara svårt. Dels eftersom det handlar om tycke och smak och dels vilken typ av vegetarian som vi ska rikta oss till.

Vi har gjort vårt bästa för att rekommendera ett brett val som riktar sig till tre olika typer av vegetarianer. Med målsättningen att ge alla förutsättningarna för att hitta en vegetarisk matkasse som passar dem och deras familj.

OBS! Innan du beställer en kasse rekommenderar vi att du ser över hela sortimentet hos Simple Feast, Middagsfrid och Linas Matkasse. Vem vet, du kanske hittar en vegetarisk matkasse som passar dig ännu bättre.

1. Linas matkasse

Linas Matkasse aktieutdelning

Linas matkasse erbjuder flera vegetariska rätter att välja mellan. Varje vecka kan du välja bland 80 rätter, och flera av dem går att få som vegetarisk alternativ.

Från: 659 SEK

  • Väletablerad, internationell aktör
  • Välj recept inför varje vecka via hemsidan
  • Riktigt bra priser
Olika typer av vegetariska matkassar

Olika sorters vegetariska matkassar

Det finns så många olika vegetariska matkassar att det snabbt blir förvirrande om du inte själv är vegetarian eller insatt i konceptet. De som redan är pålästa vet säkerligen att det finns olika typer av vegetarianer och vegetariska dieter.

Nedan hittar du exempel på de vanligaste vegetariska dieterna som det idag finns specifika matkassar för.

  • Strikt vegetarian (vegan): I ordets rätta bemärkelse (och enligt Livsmedelsverket) är en vegetarian en person som avstår från kött, fisk, fågel, skaldjur samt mejeriprodukter och ägg. En diet helt utan animaliska produkter kallas även vegansk och det finns idag flera riktigt bra veganska matkassar.
  • Lakto-ovo-vegetarian: Detta är en vegetarian som valt att äta mejeriprodukter och ägg och som i folkmun oftast bara kallas för en vegetarisk diet. Begreppet lakto-ovo betyder att man äter både ägg och mejeriprodukter: ovo betyder ägg medan lakto betyder mejeriprodukter.
  • Flexitarian: Den lättsamma deltidsvegetarianen som alltid förlåter sig själv för vad den äter. Här hamnar de som gillar omväxlande mat och som samtidigt tänker på sin hälsa. Några dagar i veckan blir det vegetarisk mat, medan det även kan stå allt från kött, fågel, fisk och skaldjur på menyn.
  • Pescetarian: Denna typ av vegetarian äter en diet bestående av grönsaker, frukt, mejeriprodukter, ägg samt fisk och skaldjur. Däremot äter de inte fågel eller kött.
  • Pollotarian: En person som äter mejeriprodukter och ägg samt fågel, men avstår från fisk och kött samt skaldjur. Detta är en av de mer ovanliga dieterna som löst baserats på konceptet vegetarianism.

Lev ett nyttigare med en vegetarisk matkasse?

Huruvida du kommer att leva längre för att du viger dig till en vegetarisk diet finns det ingen som kan garantera. Det finns heller inget som säger att du kommer att hålla dig friskare eller att du kommer må bättre. Eftersom vi alla har olika genetiska förutsättningar finns det aldrig några garantier för hur våra liv kommer att utspelas. Fast det är så klart vida känt.

Med det sagt kan vi nog alla komma överens om att det är ett hälsosamt val att försöka äta mer frukt och grönt. Det underlättar också att försöka tänka på vad du äter istället för att bara äta vad du är sugen på i stunden eftersom man (dessvärre) ofta får sug efter ohälsosamma saker.

I slutändan kan du inte göra mer än ditt bästa, varför du bör överväga att ge vegetariska matkassar en mer framträdande roll i ditt liv. Det bästa med en vegetarisk matkasse är att du inte ens behöver vara vegetarian för att älska den. Vissa vill bara försöka äta lite bättre och få i sig mer grönsaker och i de fallen kan en vegetarisk matkasse vara den perfekta lösningen.

Varför Simple Feasts vegetariska matkassar?

Därför att allt är simplet när det kommer till Simple Feastno pun intended.

Här är alla produkter och matkassar 100% ekologiska och vegetariska eller veganska. Valet av den vegetariska matkasse Green Feast kom naturligt för oss då kassen är fullpackad av de bästa från växtriket. Det är helt enkelt den optimala lösningen för den klassiskt strikta vegetarianen eller veganen.

Med denna vegetariska matkasse kan du mätta hela familjen. Du väljer fritt mellan matkasse för 2-3 personer eller en större som mättar 4-5 personer under tre middagar i veckan. Priset varierar mellan 699 och 999 kronor.

Varför Ecovivas vegetariska matkasse?

Vi har även valt ut Ecovivas vegetariska matkasse då den passar bra för dig som gett dig in på det hälsosamma spåret, men som inte helt vill avstå från andra goda saker i livet. Med andra ord det perfekta valet av vegetarisk matkasse för dig som vill leva sunt men inte kan eller vill vara vegetarian på heltid.

Den vegetariska matkassen levereras med 4 recept för 4 personer, antingen en gång i veckan eller en gång varannan vecka. Vänligen notera att vissa mejeriprodukter (framför allt osten) i denna kasse kan innehålla löpe – en enzym som utvinns ut kalvmagar och som inte anses lämplig i en vegetarisk lakto-ovo diet.

Varför Middagsfrid vegetariska matkasse?

Middagsfrids matkasse passar alla som är lakto-ovo-vegetarianer och naturligtvis även alla som är flexitarianer. Målet med Middagsfrids vegokasse är att erbjuda en varierad och spännande veckomeny fullspäckade med färska grönsaker och de bästa ägg- och mjölkprodukterna.

Denna vegetariska matkasse ger tre middagar för upp till fyra personer. Detta levereras tillsammans med tydliga och enkla recept för så lite som 375 kronor. Som pricken över i:et är kassen åtminstone 50 % ekologisk.

Information om våra utvalda vegetariska matkassar

Det råder inget tvivel om att de vegetariska matkassar som vi rekommenderat på denna sida är de tre absolut bästa på marknaden just nu. Oavsett vilken du väljer att beställa du vara helt säker på att få bra service och svenska livsmedelsprodukter med naturlig och kraftfull smak.

Vi bjuder även in dig till att kika på våra andra guider där vi bland annat rekommenderar de billigaste matkassarna och de bästa veganska matkassarna, med mera.

Jämför alla matkassar – vegetariska och icke-vegetariska

Varumärke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

Länk

Hello Fresh Logotyp

5.0 Poäng

550-1090kr

1359kr rabatt på fem kassar

4.9 Poäng

659-1099kr

30% rabatt på din första & 20% på dina 2 nästa matkassar

Linas Logotyp

4 Poäng

445-925kr

Nej

Middagsfrid

4.9 Poäng

589-1059kr

30% rabatt på första & 20% på din andra och tredje matkasse

Matkomfort Logotyp

4.7 Poäng

550-2495kr

Nej

Matkomfort Logotyp

4.5 Poäng

N/A

100 kronor rabatt för nya kunder (köp över 750kr)

4.5 Poäng

599-1373kr

25% på första Familjelådan

Ecoviva Logotyp

4.5 Poäng

1029-1189kr

Nej

Gi Logotyp

4.4 Poäng

699-2195kr

Billigare pris per portion desto mer du beställer.

Gi Logotyp


3.9 Poäng

579-769kr

Nej

Gi Logotyp


3.6 Poäng

469-1089kr

Nej

Gi Logotyp


3.5 Poäng

N / A

Nej

Gi Logotyp

3.5 Poäng

879-1749kr

Nej