Better feast

Färdiglagade matlådor
Better Feast logga

4.5 out of 5.0 stars

  • Hälsosamma och varierande recept
  • Färska maträtter hem till dörren
  • Ingen bindningstid
  • Olika paket anpassade efter dina behov

Pris

599-1373kr

Middagar

2-5 rätter

Personer

2-5 st

Per portion

55-100 kr st

Färdiglagad mat direkt till dörren

Better Feast – stiliserat som Betterfeast – är en relativt ny aktör inom matkassar i Sverige. Det är ett företag som alltid sätter hälsan först och som ser att minimera tiden du spenderar på mat genom att handla, tillaga och leverera din mat. Maten levereras alltså i färdiglagade matlådor som du förvarar i kylen tills det är dags att äta; på så sätt minimeras arbetet du behöver lägga ner på mat varje vecka.

I sortimentet finns dels mat för familjen, vardagen eller de som försöker gå ner i vikt. Man erbjuder just nu även en juicekur (juice cleanse). I vanlig ordning har vi granskat och testat Better feast och sammanfattat arbetet i följande recension.

Betterfeast rabatt:

Spara 25% på din första Familjelåda genom att klicka på länken nedan.

Better Feast är annorlunda från andra aktörer

Som sagt skiljer sig Better Feasts koncept ganska mycket från sina konkurrenter och då framför allt eftersom de tillagar all mat åt dig. Med andra populära matkassar får du hem mat som är förberedd till viss del, men du måste fortfarande laga och sätta ihop måltiderna. Med Betterfeast slipper du allt detta och det enda du behöver göra är att värma upp maten. Man kan dessutom välja att beställa mat till frukost, lunch, middag och även mellanmål om så önskas.

Kvaliteten på maten som levereras är väldigt hög då den förbereds av erfarna kockar och dietister inför varje ny vecka. Det är alltså inte fryst mat som levereras utan färska rätter som du förvarar i kylen tills du ska äta. Allt är tillagat från grunden av råvaror av högsta kvalitet.

I likhet med de flesta på marknaden ger Better feast dig som kund möjligheten att skräddarsy dina veckobeställningar med nya recept varje vecka. Du behöver alltså inte låsa dig vid de matlådor som rekommenderas utan kan göra en del ändringar för att bättre passa dina förutsättningar och framför allt dina smaklökar.

Better Feast matkassar/matlådor

Nu ska vi ta en närmare titt på de matlådor som Better Feast erbjuder. Som du kan se har de fyra olika matlådor med en väldigt stor bredd i vilka sorters rätter som levereras, så att du enkelt kan välja den lösning som passar dig och din familj bäst. Det går dessutom att beställa matlådorna för olika leverans; vissa kan bokas varje eller varannan vecka och vissa kan beställas i bulk över totalt 4 veckor.

Familjelådan

En matkasse framställd för familjer med barn i olika åldrar. Recepten är spännande och näringsrika med smaker som anpassats till att passa både småbarn och föräldrar.

Varje vecka kan du välja mellan 9 olika recept till antingen 3, 4 eller 5 dagar i veckan. Matkassen kan beställas till mellan 2 och 5 personer och levereras antingen varje eller varannan vecka.

Från: 599 SEK per vecka

Vardagslådan

Vardagslådan är en mycket anpassningsbar matkasse som du helt kan skräddarsy. Den finns i flera alternativ och låter dig, förutom middag, beställa frukost, lunch och även mellanmål.

Du kan boka 1 vecka eller 4 veckor i taget och kan enkelt välja att utesluta exempelvis fläsk eller fisk.

Ett perfekt alternativ för de allra flesta som är trötta på att laga all mat själva.

Från: 850 SEK per vecka

Viktminskning

Som namnet avslöjar är detta paket till för dig som försöker gå ner i vikt. Alla recepten skapas av kockar och dietister för att försäkra kvalitet och näringsriktighet.

Paketet innehåller: 5 x 3 måltider (frukost, lunch och middag) och 5 x 1 mellanmål och ligger på mellan 1 200 – 1 300 Kcal per dag för kvinnor och mellan 1 600 – 1 800 Kcal för män.

Från: 1178 SEK per vecka

Juicekur

Detta bonuspaket är inte tillräckligt för att täcka ditt matintag. Däremot är det ett bra sätt att boosta en viktminskning och är perfekt om du är intresserad i att testa en “juice cleanse”. Juicerna levereras varje måndag och innehåller följande:

 • 5x Morgonkicken – bladselleri, ingefära, äpplen, lime, gurka & spenat
 • 5x Sötsyrliga roten – Morötter, äpplen, apelsiner & chili.
 • 5x Fräscha Mixen – Morötter, rödbetor, apelsiner, äpplen, citroner och ingefära

Du får med andra ord 3 juicer om dagen i 5 dagar. Glöm inte att kontakta en dietist eller läkare om du är osäker på vad en så extrem diet kan innebär för dig, din energinivå och främst din hälsa.

Från: 868 SEK per vecka

Leveranstider och -platser

Better feast leverera alltid på måndagar, det går inte att ändra på. Däremot kommer leveranserna mellan 17 och 22 så att du kan få dem levererade efter jobbet. Det är viktigt då maten levereras färsk och färdiglagad och måste förvaras kallt för att inte bli dålig. Leveranserna är avgiftsfria för alla så länge man inte bor på en ö utan broförbindelse då en extra avgift tas ut. Avgiften varierar beroende på vilken ö du bor på.

Bäst av allt är dock att Better feast är verksamma i hela landet och leverera till att städer och orter. Detta är unikt i branschen då de allra flesta matkasseföretag endast levererar till utvalda (läs praktiska) orter.

Better feast är därmed en av de mest tillgängliga matkasseprodukterna i Sverige just nu.

Fördelar med Betterfeast

 • Få färdiglagad och fräscha rätter levererad direkt till dörren
 • Beställ en matkasse för frukost, lunch, middag
 • Flera bra alternativ för viktminskning

Nackdelar med Betterfeast

 • Ganska dyra paket och matkassar
 • Inte lika många recept att välja mellan som hos andra aktörer
 • Maten levereras i frigolitlådor vilket är mycket dåligt för miljön

Köpvillkor och prenumeration

Alla matlådor och matkassar från Better feast är prenumerationsbaserade. Det innebär att de fortsätter levereras till dig om du inte avsluta prenumerationen. Däremot har man ingen bindnings- eller uppsägningstid så du kan avsluta en prenumeration precis när du vill. Det enda undantaget är om du avsluta en prenumeration när en matkasse redan har beställts till din adress, då kommer du betala för och få den matlådan levererad innan prenumerationen upphör.

Vårt omdöme – Better Feast

4.8

Vi tycker att Better feast är ett fräscht tillskott inom matkassar och matlådor i Sverige och uppskattar att de vågar göra något annorlunda då de flesta andra aktörer mer eller mindre påminner om varandra. Att man dessutom prioriterar hälsa är så klart viktigt.

Det vi gillar mest är dock att maten levereras färdiglagad och att man inte bara kan beställa mat till middag utan kan förenkla livet ännu mer och få mat levererad till alla dagens tre stora måltider (plus mellanmål).

Det enda negativa är egentligen priset då matkassarna är dyrare än de flesta andra. Samtidigt får du mer för pengarna då du kan täcka fler måltider och slipper spendera tid med att handla och laga mat.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Andra matkassar vi rekommenderar

Det finns idag en uppsjö matkassar i Sverige för olika förutsättningar, smaklökar och familjekonstellationer. Förutom Betterfeast rekommenderar vi bland annat följande tre matkassar:

HelloFresh logotyp
Middagsfrid logotyp

Beställ matlådor från Better Feast!

Spara tid och energi du annars lägger i matbutiken och köket med Betterfeasts färdiglagade matlådor.