Matkasse Stockholm

Föga förvånande är det att det finns fler matkassar i Stockholm än på alla andra orter i Sverige. Anledning till det är framför allt att många av de som levererar matkassar har sina huvudkontor och kök i huvudstaden. Dessutom är det den största enskilda marknaden i landet med flest matkassar per capita.

Givetvis är de många valmöjligheterna till fördel för alla som är intresserade av en matkasse i Stockholm. Samtidigt kan det skapa lite problem då det breda utbudet gör det svårt att hitta rätt matkasse för just dig. Speciellt numera då även många restauranger erbjuder matkassar.

I ett försök att underlätta för dig och guida dig till en matkasse som faller dig i smaken, har vi skapat denna omfattande guide till de bästa matkassarna i Stockholm. Vi har bland annat listat de tre som är bäst-i-test men erbjuder även tips på alternativa matkassar samt instruktioner om hur man beställer en matkasse.

Huvudstaden med norrsken och matkassar i Stockholm.

Bästa matkassen i Stockholm

Efter åtskilliga tester och en heltäckande granskning av alla matkassar i Sverige är vi bergsäkra på att vi hittat de tre bästa matkassarna i Stockholm idag. Som du snart kommer se har är det varierad samling matkassar som vi listat, från kassar med vardagsrecept, en vegansk matkasse samt en matkasse för finsmakaren.

Vad dessa tre matkassar har gemensamt är att de är bättre än sina konkurrenter och att de dels fått högt betyg i våra tester men även bra omdömen från tidigare kunder på bland annat Trustpilot.

Matkomfort – Lyxig matkasse i Stockholm

Matkomform logotyp

Premiumkassen från Matkomfort är en matkasse för livsnjutaren som uppskattar exklusiva råvaror och intressanta smaker. Alla recept och färdiglagade komponenter i Matkomforts matkassar har tillagats av professionella kockar. Därmed kan du förvänta dig restaurangvärdig mat i varje leverans.

Mycket av maten som levereras – inklusive såserna – är redan färdiga och redo att serveras. Med andra ord erbjuder denna matkasse Stockholm dig möjligheten att äta lyxig vardagsmat utan ansträngning.

Från 515 SEK

  • Lyxig mat med exklusiva råvaror
  • Mat tillagad av kockar
  • Restaurangvärdiga måltider

Linas matkasse – Välj själv kasse

Linas matkasse är hela Sveriges favoritmatkasse. Företaget har ett stort antal matkassar för diverse dieter, smaker och familjer. Originalkassen levereras med roliga vardagsrecept och den vegetariska matkassen är perfekt för de som äter lakto-ovo.

Vi anser dock att välja själv kassen är den bästa då den ger dig som kund möjligheten att välja maten som levereras i din matkasse. Varje vecka publicerar Linas matkasse nämligen 30 nya recept som du kan välja mellan.

Från: 579 SEK

  • Smakrik mat
  • Varierade recept
  • Måltider till hela familjen

Simple Feast – Vegansk matkasse Stockholm

Aldrig tidigare har så många valt att följa en vegansk diet och därför är efterfrågan på veganska matkassar i Stockholm större än någonsin förr. Den enda aktör som vi anser lyckas leverera en riktigt bra vegansk matkasse är Simple Feast.

Du väljer själv om du vill ha Family Feast, Season Feast eller Comfort Food, samt om kassen ska vara vegetarisk eller vegansk. Dessutom är alla ingredienser och råvaror 100 % ekologiska.

Från 939 SEK

  • 100 % veganskt innehåll
  • Nyttiga och ekologiska kassar
  • Spännande recept varje vecka

Olika sorters matkassar i Stockholm

Förutom de topp tre bästa matkassarna i Stockholm har vi även rekommenderat en rad andra matkassar baserat på olika kriterier. Detta för att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta den perfekta matkassen för dig, oavsett om du har allergier, följer en strikt diet, eller vill ha recept som du kan tillaga på under 15 minuter.

I menyn högst upp på denna sajt hittar du länkar till alla våra guider, däribland lokala guider till allt från Malmö och Göteborg till Borås och Halmstad. Dessutom har vi listat de bästa matkassarna i flera andra kategorier, däribland:

Ekologisk matkasse
Vegansk matkasse
Barnmatkasse
Billigaste matkassen

Givetvis har vi även skrivit detaljerade recensioner om alla de aktörer som vi rekommenderar. Recensionerna är opartiska och baserade på de tester vi utför samt kunders omdömen. På så vis kan du alltid lita på att de är transparenta och ärliga.

Beställ en matkasse i Stockholm

Ett av de viktigaste kriterierna för en bra matkasse är att den är enkel att beställa. Hela poängen med matkassar i Stockholm är att man ska spara tid och då ska man inte behöva krångla med beställningen. Idag använder de flesta aktörer en snarlik process för hantering av beställningar och den kan delas upp i följande tre steg:

1. Använd våra rekommendationer till att hitta den perfekta matkassen för dig. På denna sajt hittar du matnyttig information om alla de ledande matkassarna i Stockholm och resten av Sverige.

2. Besök aktören du vill beställa från, välj matkassen du är intresserad i och anpassa den efter behov, dvs. välj antal rätter, hur många som ska äta, etc.

3. Betala för din matkasse med ditt bankkort eller mot faktura via Klarna. Efter din första beställning startar du en prenumeration utan bindningstid vilket innebär att du har full kontroll och kan pausa, ändra och avbryta den när du vill.

Kort information om de utvalda matkassarna i Stockholm

Slutligen har vi skrivit ihop ytterligare information om våra utvalda leverantörer av matkassar i Stockholm. Vidare finns det ännu mer info i våra matnyttiga recensioner.

Matkomfort

“Matkassen med de goda såserna” är Matkomforts slogan och på många sätt en bra förklaring av vad man erbjuder. Detta är nämligen en unik leverantör av matkassar i Stockholm då all mat förbereds av ett team med kockar. Det innebär bland annat att matkassarna innehåller exklusiva råvaror och mat värdig av att serveras på en restaurang. Priset är något högre för dessa matkassar men vi garanterar att du får valuta för dina pengar. Vem vill inte äta lyxig, kockförbered på vardagar?

Linas matkasse

Linas matkasse är hela Sveriges favoritmatkasse. Företaget har ett stort antal matkassar för diverse dieter, smaker och familjer. Originalkassen levereras med roliga vardagsrecept och den vegetariska matkassen är perfekt för de som äter lakto-ovo. Vi anser dock att välja själv kassen är den bästa då den ger dig som kund möjligheten att välja maten som levereras i din matkasse. Varje vecka publicerar Linas matkasse nämligen 30 nya recept som du kan välja mellan.

Simple Feast

Aldrig tidigare har så många valt att följa en vegansk diet och därför är efterfrågan på veganska matkassar i Stockholm större än någonsin förr. Den enda aktör som vi anser lyckas leverera en riktigt bra vegansk matkasse är Simple Feast. Du väljer själv om du vill ha Family Feast, Season Feast eller Comfort Food, samt om kassen ska vara vegetarisk eller vegansk. Dessutom är alla ingredienser och råvaror 100 % ekologiska.

Jämför alla matkassar i Stockholm

Varumärke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

Länk

Hello Fresh Logotyp

5.0 Poäng

408 – 896 kr

Spara upp till 925 kr på dina första 4 matkassar! 30% på de första 2 kassarna & 20% på den 3e & 4e. Rabattkod:
HELLOAFF925

Linas Logotyp

4.9 Poäng

439 – 798 kr

30 % rabatt på dina två första matkassar och en traktörpanna som gåva!

Linas Logotyp

4.9 Poäng

365 - 629 kr

20% rabatt för alla nya kunder! 

Middagsfrid

4.9 Poäng

445 – 645 kr

50% rabatt på en klimatsmart matkasse
Rabattkod: KLIMATGODARE50

Simple feast Logotyp

4.7 Poäng

649 – 1249 kr

Nya kunder sparar 400 kr på de 4 första matkassarna.

Kod: FORK

Matkomfort Logotyp

4.7 Poäng

 515 – 1815 kr

150 kr rabatt (per kasse) på de fyra första kassarna.
Ecoviva Logotyp

4.7 Poäng

879 – 979 kr

200 kr rabatt på ditt första köp för nya kunder. Rabattkod: valkommen200

Gi Logotyp

4.7 Poäng

695 – 1995 kr

Billigare pris per portion desto mer du beställer.

Gi Logotyp


3.9 Poäng

379 – 679 kr

Just nu första kassen för 299 kronor.

Gi Logotyp


3.6 Poäng

399 – 949 kr

Just nu 100 kronor rabatt på första kassen.