Matkasse Stockholm

Föga förvånande är det att det finns fler matkassar i Stockholm än på alla andra orter i Sverige. Anledning till det är framför allt att många av de som levererar matkassar har sina huvudkontor och kök i huvudstaden. Dessutom är det den största enskilda marknaden i landet med flest matkassar per capita.

Givetvis är de många valmöjligheterna till fördel för alla som är intresserade av en matkasse i Stockholm. Samtidigt kan det skapa lite problem då det breda utbudet gör det svårt att hitta rätt matkasse för just dig. Speciellt numera då även många restauranger erbjuder matkassar.

I ett försök att underlätta för dig och guida dig till en matkasse som faller dig i smaken, har vi skapat denna omfattande guide till de bästa matkassarna i Stockholm. Vi har bland annat listat de tre som är bäst-i-test men erbjuder även tips på alternativa matkassar samt instruktioner om hur man beställer en matkasse.

Hitta bästa matkassen i Stockholm

Bästa matkassen i Stockholm

Efter åtskilliga tester och en heltäckande granskning av alla matkassar i Sverige är vi bergsäkra på att vi hittat de tre bästa matkassarna i Stockholm idag. Som du snart kommer se har är det varierad samling matkassar som vi listat, från kassar med vardagsrecept, en vegansk matkasse samt en matkasse för finsmakaren.

Vad dessa tre matkassar har gemensamt är att de är bättre än sina konkurrenter och att de dels fått högt betyg i våra tester men även bra omdömen från tidigare kunder på bland annat Trustpilot.

Linas matkasse – Välj själv kasse

Linas matkasse är hela Sveriges favoritmatkasse. Företaget har ett stort antal matkassar för diverse dieter, smaker och familjer. Originalkassen levereras med roliga vardagsrecept och den vegetariska matkassen är perfekt för de som äter lakto-ovo.

Vi anser dock att välja själv kassen är den bästa då den ger dig som kund möjligheten att välja maten som levereras i din matkasse. Varje vecka publicerar Linas matkasse nämligen 30 nya recept som du kan välja mellan.

Från: 659 SEK

  • Smakrik mat
  • Varierade recept
  • Måltider till hela familjen

HelloFresh – Skapa din egen matkasse

HelloFresh logotyp

Med flera olika matkassar, däribland vegetarisk, snabb, kalorismart och familjevänlig, erbjuder HelloFresh en matkasse för alla.

Dessutom kan du som kund själv skräddarsy din matkasse med 18 unika recept varje vecka.

HelloFresh är helt enkelt en matkasse i Stockholm för den som förstår värdet i en matkasse men som också vill ha kontroll över maten hen konsumerar.

Från 550 SEK

  • Skräddarsy din matkasse
  • Olika matkassar för olika dieter och smaker
  • Internationell aktör med gott rykte

Middagsfrid

Middagsfrid logotyp

Middagsfrid har idag två matkassar som kan beställas med fyra måltider för två personer, nämligen storfavoriten Originalkassen och Flexitariankassen utan rött kött och med fokus på mycket grönt.

Kassarna kan dessutom beställas för ett prova-på-pris utan bindningstid så att du och din partner kan testa kassen.

Från: 609 SEK

  • Enkel och relaterbar mat
  • Bästa möjliga råvarorna
  • Först i världen med matkassar

Olika sorters matkassar i Stockholm

Förutom de topp tre bästa matkassarna i Stockholm har vi även rekommenderat en rad andra matkassar baserat på olika kriterier. Detta för att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta den perfekta matkassen för dig, oavsett om du har allergier, följer en strikt diet, eller vill ha recept som du kan tillaga på under 15 minuter.

I menyn högst upp på denna sajt hittar du länkar till alla våra guider, däribland lokala guider till allt från Malmö och Göteborg till Borås och Halmstad. Dessutom har vi listat de bästa matkassarna i flera andra kategorier, däribland:

Ekologisk matkasse
Vegansk matkasse
Barnmatkasse
Billigaste matkassen

Givetvis har vi även skrivit detaljerade recensioner om alla de aktörer som vi rekommenderar. Recensionerna är opartiska och baserade på de tester vi utför samt kunders omdömen. På så vis kan du alltid lita på att de är transparenta och ärliga.

Beställ en matkasse i Stockholm

Ett av de viktigaste kriterierna för en bra matkasse är att den är enkel att beställa. Hela poängen med matkassar i Stockholm är att man ska spara tid och då ska man inte behöva krångla med beställningen. Idag använder de flesta aktörer en snarlik process för hantering av beställningar och den kan delas upp i följande tre steg:

1. Använd våra rekommendationer till att hitta den perfekta matkassen för dig. På denna sajt hittar du matnyttig information om alla de ledande matkassarna i Stockholm och resten av Sverige.

2. Besök aktören du vill beställa från, välj matkassen du är intresserad i och anpassa den efter behov, dvs. välj antal rätter, hur många som ska äta, etc.

3. Betala för din matkasse med ditt bankkort eller mot faktura via Klarna. Efter din första beställning startar du en prenumeration utan bindningstid vilket innebär att du har full kontroll och kan pausa, ändra och avbryta den när du vill.

Kort information om de utvalda matkassarna i Stockholm

Slutligen har vi skrivit ihop ytterligare information om våra utvalda leverantörer av matkassar i Stockholm. Vidare finns det ännu mer info i våra matnyttiga recensioner.

Matkomfort

“Matkassen med de goda såserna” är Matkomforts slogan och på många sätt en bra förklaring av vad man erbjuder. Detta är nämligen en unik leverantör av matkassar i Stockholm då all mat förbereds av ett team med kockar. Det innebär bland annat att matkassarna innehåller exklusiva råvaror och mat värdig av att serveras på en restaurang. Priset är något högre för dessa matkassar men vi garanterar att du får valuta för dina pengar. Vem vill inte äta lyxig, kockförbered på vardagar?

Linas matkasse

Linas matkasse är hela Sveriges favoritmatkasse. Företaget har ett stort antal matkassar för diverse dieter, smaker och familjer. Originalkassen levereras med roliga vardagsrecept och den vegetariska matkassen är perfekt för de som äter lakto-ovo. Vi anser dock att välja själv kassen är den bästa då den ger dig som kund möjligheten att välja maten som levereras i din matkasse. Varje vecka publicerar Linas matkasse nämligen 30 nya recept som du kan välja mellan.

Simple Feast

Aldrig tidigare har så många valt att följa en vegansk diet och därför är efterfrågan på veganska matkassar i Stockholm större än någonsin förr. Den enda aktör som vi anser lyckas leverera en riktigt bra vegansk matkasse är Simple Feast. Du väljer själv om du vill ha Family Feast, Season Feast eller Comfort Food, samt om kassen ska vara vegetarisk eller vegansk. Dessutom är alla ingredienser och råvaror 100 % ekologiska.

Jämför alla matkassar i Stockholm

Varumärke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

Länk

Hello Fresh Logotyp

5.0 Poäng

550-1090kr

1359kr rabatt på fem kassar

4.9 Poäng

659-1099kr

30% rabatt på din första & 20% på dina 2 nästa matkassar

Linas Logotyp

4 Poäng

445-925kr

Nej

Middagsfrid

4.9 Poäng

589-1059kr

30% rabatt på första & 20% på din andra och tredje matkasse

Matkomfort Logotyp

4.7 Poäng

550-2495kr

Nej

Matkomfort Logotyp

4.5 Poäng

N/A

100 kronor rabatt för nya kunder (köp över 750kr)

4.5 Poäng

599-1373kr

25% på första Familjelådan

Ecoviva Logotyp

4.5 Poäng

1029-1189kr

Nej

Gi Logotyp

4.4 Poäng

699-2195kr

Billigare pris per portion desto mer du beställer.

Gi Logotyp


3.9 Poäng

579-769kr

Nej

Gi Logotyp


3.6 Poäng

469-1089kr

Nej

Gi Logotyp


3.5 Poäng

N / A

Nej

Gi Logotyp

3.5 Poäng

879-1749kr

Nej