Ekologisk matkasse

Är du på jakt efter en ekologisk matkasse? Då har du kommit helt rätt.

Just nu talas det enormt mycket om miljön och hur man lever en hållbar livsstil, varför ekologiska matkassar aldrig har varit mer relevant än idag.

På följande sida har vi samlat ett hopkok av de bästa ekologiska matkassarna med en ljuvlig blandning kvalitetsprodukter som saknar jämförelse. Det rör sig om kassar med råvaror som har odlats och framställts på ett helt naturligt vis, utan onaturliga ingredienser, bekämpningsmedel eller kemikalier. En sann ekologisk matkasse innehåller enbart kvalitetstestade livsmedel som antingen har KRAV-märkning eller godkänts på ett annat sätt.

Hitta ekologiska matkassar

Topp 3 bästa ekologiska matkassarna 2023

Efter åtskilliga tester och omfattande research har vi valt ut och rekommenderat de tre bästa valen av ekologisk matkasse för hemleverans i Sverige just nu. Vi har sett till att rekommendera kassar som håller en hög standard för bra priser från de mest pålitliga leverantörerna. Givetvis prioriterar vi även smakrika produkter och varierade recept när vi utvärderar en ekologisk matkasse.

Det är nu du kan börja leva det liv du verkligen förtjänar, med mat som verkligen ger smak för sitt namn.

Ekologisk matkasse – mer än bara mat

Naturligtvis innefattar en hållbar livsstil att man äter ekologiskt och i detta fall också att man beställer ekologiska matkassar från klimatkompenserande företag.

Med det sagt är våra rekommenderad kassar inte enbart bra för miljön och vår hälsa. Dessa matkassar innehåller nämligen inspirerande och mycket näringsrik mat och de erbjuder dig även en större frihet då du slipper spendera tid på att planera, handla och laga mat.

Ett sundare val för din och jordens hälsa

Det första som händer i ditt liv vid val av ekologisk matkasse – till skillnad från generella livsmedel – är att du ger din kropp det den förtjänar. Du kan med andra ord ge benen som ska föra dig framåt i livet, armarna som ska lyfta och dra samt den hjärna som du kontrollerar allting med en ordentlig boost i form av ren näring.

Att göra valet av ekologiska matkassar medför också att du visar en ökad respekt för vår jord, miljö och vårt känsliga kretslopp.

Med de ekologiska matkassarna som vi valt ut kommer du enbart att få naturliga och giftfria produkter. Här finns det antingen kravmärkning eller andra symboler som visar att ett livsmedel, frukt eller en grönsak har framställts eller odlats utan onödiga gifter eller besprutning.

Allt detta leder också per automatik till att du får den naturliga och äkta smaken på dina livsmedel som ofta går försummad i matvaror som inte är ekologiska.

blank

En ekologisk matkasse är det naturliga valet för miljön

I inledningen av denna artikel pressade vi för hur viktigt det är att införliva en hållbar livsstil. Idag är detta något som alla människor måste göra för att våra barn och barnbarn ska kunna uppleva samma vackra skärgård och gröna ängar som vi fått äran att se. Med andra ord kommer varje såld ekologisk matkasse inte bara vara något som främjar din kropp utan även framtidens samhälle.

Det kommer också att främja vår miljö och den natur som finns omkring oss, vilket då leder till att själen kan få ro. Ett klart faktum är att om vår planet mår bra kommer även alla som lever på den att göra så. Det hela måste vara något som alla går samman och bidrar till.

Du kan dra ditt strå till stacken genom att välja hemleverans av ekologisk och närproducerad mat.

Information om våra utvalda ekologiska matkassar

Vi vill passa på att förtydliga att de flesta råvaror som våra utvalda leverantörer tillhandahåller är ekologiskt framställda produkter. De är dessutom leverantörer av några av Sveriges bästa matkassar i alla kategorier.

Ekologiskt innefattar dessutom mycket mer än bara grönsakerna i kassarna och vi förväntar oss att leverantörerna har högkvalitativ och ekologisk fågel, fisk och kött från svenska producenter och uppfödare.

Nedan hittar du kortfattad information om vad som ingår i våra utvalda ekologiska matkassar. Naturligtvis finns det inget krav att välja just dessa, utan varje enskild individ och familj ska alltid göra ett val som passar dem.

Glöm bara inte att vi spenderat mycket tid och möda med att testa och utvärdera alla ekologiska matkassar i Sverige och är övertygade om att våra rekommendationer är träffsäkra.

Rätt och slätt har vi gjort allt det tidskrävande arbetet åt dig.

blank

Varför en ekologisk matkasse från Ecoviva?

Därför att Ecoviva är industriledande när det kommer till ekologiska matkassar och hållbara matleveranser. Hela varumärket genomsyras av ekologi och hållbara lösningar; från de enastående ekologiska råvarorna i varje kasse till det faktum att Ecoviva klimatkompenserar.

De ekologiska recepten är framställda i företagets testkök där ett team av erfarna matkreatörer arbetar med att ta fram recept och testa maträtter. Med tanke på hur välplanerade dessa varor är anser vi dessutom att priset är mer än överkomligt.

Aktören har totalt sett 6 olika matkassar plus ett tillval i form av en fruktkasse som man kan beställa efter behov.

Varför en ekologisk matkasse från Simple Feast?

Simple Feast erbjuder uteslutande veganska och vegetariska matkassar av största kaliber. Vid val av ekologisk matkasse från Simple Feast får du mat för hela familjen under tre kvällar i veckan. Du väljer mellan ekologisk matkasse för 2-3 personer för 699 kronor, eller mat för 4-5 personer för 999 kronor. Färdiglagade maträtter som är redo att servera inom 10 minuter med medföljande recept.

Hos Simple Feast är det alltid 100% ekologiska produkter som gäller oavsett om du väljer en vegetarisk eller vegansk kasse. Även förpackningarna som maten levereras i är ekologiska och tillverkade av nedbrytbara växtfiber. Valet av Simple Feast matkassar är enkelt när du gillar god mat med hög kvalitet och stor smak, samtidigt som du älskar att dra ditt strå till stacken som trogen miljövän.

Varför en ekologisk matkasse från Linas matkasse?

När vi valde Linas vegetariska kasse gjorde vi detta med målsättningen att rekommendera en 100 % ekologisk matkasse. I stort sett hela det sortiment av matkassar som du finner hos Linas Matkasse är nämligen ekologiskt, vilket ger dig möjligheten att välja just den kasse som passar dig bäst.

Vid valet av ekologisk matkasse från Lina kan du förvänta dig förstklassiga råvaror från godkända lokala producenter. Tillsammans levereras detta med fullständiga recept på läckra rätter som alla kommer att älska. Matkassen kan beställas för 2 personer till ett pris på 440 kronor, eller för 4 personer för endast 580 kronor.

Sist men absolut inte minst, Årstiderna matkasse

En annan aktör som måste nämnas i sammanhanget är Årstiderna matkasse. De erbjuder enbart ekologiska matkassar och har vegetariska, flexitariska, veganska och glutenfria matkassar. Det som utmärker Årstiderna från andra matkassar är att du får veta var varje råvara har producerats, både i vilket land och på vilken gård. Är du sedan nyfiken kan du läsa mer om gården på deras hemsida.

Du kan med andra ord räkna med full transparens kring innehållet i matkassen. Du kan beställa en matkasse med fyra middagar för två personer för 439 kronor, 525 kronor, 575 kronor eller 649 kronor beroende på vilken matkasse du är intresserad av.

Jämför alla matkassar

Varumärke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

Länk

Hello Fresh Logotyp

5.0 Poäng

408 – 896 kr

Spara upp till 965 kr på dina första 4 matkassar!
HELLOAFF965

4.9 Poäng

439 – 798 kr

Få 20% rabatt på dina två första matkassar – spara upp till 600 kronor.
Kod: NYKUND_SOMMAR


Linas Logotyp

4.9 Poäng

365 - 629 kr

20% rabatt för alla nya kunder! Kod: GRÖNMAT2022

Middagsfrid

4.9 Poäng

445 – 645 kr


Simple feast Logotyp

4.7 Poäng

649 – 1249 kr

Spara 20% på din första matkasse!

Matkomfort Logotyp

4.7 Poäng

 515 – 1815 kr

600 kr rabatt på de 4 första kassarna! (150 kr/kasse)

Matkomfort Logotyp

4.5 Poäng

N/A

200 kronor rabatt för nya kunder (köp över 700kr): NY200KR

4.5 Poäng

Från 599 kr

50% på första Familjelådan

Ecoviva Logotyp

4.5 Poäng

879 – 979 kr

200 kr rabatt på ditt första köp för nya kunder. Rabattkod: PASSION

Gi Logotyp

4.4 Poäng

695 – 1995 kr

Billigare pris per portion desto mer du beställer.

Gi Logotyp

4.0 Poäng

Från 529 kr

25% rabatt för alla nya kunder

Gi Logotyp


3.9 Poäng

379 – 679 kr

Just nu första kassen för 299 kronor.

Gi Logotyp


3.6 Poäng

399 – 949 kr

Just nu 100 kronor rabatt på första kassen.

Gi Logotyp


3.5 Poäng

N / A

Nya kunder får 100 kronor rabatt på beställning för 700 kronor!

Gi Logotyp

3.5 Poäng

599 - 1 599 kr

Rabatt på första matkassen du beställer