Matkasse för en eller flera personer

Har du letat efter en matkasse för ensamhushåll eller mindre hushåll med 1-2 personer så vet du hur frustrerande det kan vara att hitta en lämplig matkasse.

De flesta aktörer idag levererar nämligen bara större matkassar för 2-3 personer eller mer. Detta eftersom vinstmarginalen per matkasse stiger ju fler personer den är tänkt för.

Fast det är ingen anledning att hänga läpp. Vi har nämligen sökt högt och lågt i jakt på de bästa matkassarna för ensamhushåll och mindre familjer. Resultaten har vi samlat i denna lättöverskådliga guide.

Matkasse för ensamhushåll

Vi har ingen orsak att göra saker mer komplicerade än nödvändigt. Därför inleder vi denna granskning med att lista de tre bästa Som sagt kan det vara ganska svårt att hitta matkassar för en person, men det är inte omöjligt. Under vår granskning lyckades vi inte bara hitta en matkasse för en person, utan tre riktigt bra matkassar för en person. Det innebär att även du kan få njuta av fördelarna med matkassar trots att du lever ensam.

Skulle nedanstående matkassar av någon anledning inte passa dig kan man alltid “fuska” lite och beställa en matkasse för två personer och exempelvis använda de extra portionerna som matlåda till jobbet.

Gi-Boxen

GI-boxen

GI-boxen är unik på marknaden då de inte erbjuder traditionella matkassar utan färdiglagade matlådor som levereras direkt till dörren. Maten är framställd enligt GI-dieten som rekommenderas för viktminskning och de som tränar mycket.

Eftersom maträtterna är tillagade och levereras frysta passar den alldeles utmärkt som matkasse för ensamhushåll.

Från: 699 SEK

 • Färdiglagad mat direkt till dörren
 • Endast långsamma kolhydrater
 • Stor variation på recepten

Matkomfort

Matkomfort

Matkomfort levererar exklusiva matkassar som tillagas av kockar och de är idag en av de få stora aktörerna på marknaden som har flera matkassar för ensamhushåll.

Idag kan du köpa både Matkomforts Premiumkasse och Stockholmskassen för en person. Kassarna får du dessutom för ett mycket förmånligt pris, med tanke på kvaliteten som maten håller.

Från: 650 SEK

 • Lyxig vardagsmat utan ansträngning
 • Exklusiva svenska råvaror
 • Schyssta leveransvillkor

Linas matkasse

Linas matkasse logotyp

En av de mest uppskattade matkassarna i Sverige. Bläddra i brett sortiment av spännande recept.

Från: 659 SEK

 • Anpassningsbara matkassar
 • Bra prissättning
 • Stor variation på recepten
 • Transparenta tjänster
 • Bidrar till biståndsarbete

Matkasse för par och sambos

I samma veva som vi sökte upp de bästa matkassarna för ensamhushåll så tittade vi även på matkassar för mindre hushåll. Följande tre aktörer har idag, enligt vår uppfattning, Sveriges bästa matkasse för sambos.

Linas matkasse

Linas matkasse logotyp

Linas matkasse är förmodligen den mest väletablerade leverantören av matkassar i Sverige och hela deras sortiment med matkassar kan beställas för två personer.

Så om du och din partner uppskattar spännande recept och riktigt bra mat från ett folkkärt företag så är Linas matkasse den perfekta matkassen för två.

Från: 659 SEK

 • Välkänt varumärke
 • Recept på 15-25 min
 • Fördelaktiga priser för nya kunder

Middagsfrid

Middagsfrid logotyp

Middagsfrid har idag två matkassar som kan beställas med fyra måltider för två personer, nämligen storfavoriten Originalkassen och Flexitariankassen utan rött kött och med fokus på mycket grönt.

Kassarna kan dessutom beställas för ett prova-på-pris utan bindningstid så att du och din partner kan testa kassen.

Från: 609 SEK

 • Enkel och relaterbar mat
 • Bästa möjliga råvarorna
 • Först i världen med matkassar

HelloFresh

HelloFresh logotyp

HelloFreshs varumärke genomsyras av fräschhet med fokus på rena råvaror och ekologiskt framställda ingredienser, vilket är anledningen till deras imponerande internationella expanderad.

Du väljer själv om du vill ha en klassisk, barnvänlig, snabb & enkel eller lakto-ovo vegetarisk matkasse.

Från: 550 SEK

 • 5 recept för 2 personer
 • Utan bindningstid
 • Passar allätare

Vad är fördelarna med matkassar för ensamhushåll?

Det finns oerhört många fördelar med matkassar, oavsett hur många munnar man ska mätta och i regel är fördelarna samma för alla, nämligen:

Mer tid – tid, eller snarare bristen på den, är den främsta anledningen varför folk väljer att använda matkassar. Istället för att slösa tid på att planera, handla och laga mat kan du helt enkelt låta någon annan göra det.
Inspiration – det är sällan roligt att laga mat till sig själv och det slutar ofta med att man äter samma sak om och om igen. Med en matkasse full av spännande recept får du snabbt inspiration.
Billigare – väldigt många rapporterar att de spara pengar på matkassar då det begränsar antalet impulsköp man kan göra samtidigt som du helt eliminerar ditt matsvinn.
Nyttigare – idag har många problem med att äta en hälsosam och varierad kost, något en vegetarisk eller ekologisk matkasse för ensamhushåll snabbt kan råda bot på.
Dietanpassade – har du nyss börjat på en ny diet så kan det underlätta att använda en dietanpassad matkasse för att se till att du följer dieten och samtidigt får i dig allt som kroppen behöver för att fungera.

Jämför matkassar för familjer

Naturligtvis finns det en uppsjö med matkassar för familjer och större hushåll. Faktum är att du inte bör har några problem alls att hitta en matkasse som passar dig och din familj perfekt, även om ni följer olika dieter eller har allergier. Har du kräsna barn? Inga problem, välj bara en barnvänlig matkasse från en av våra rekommenderade matkassar.

Varumärke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

Länk

Hello Fresh Logotyp

5.0 Poäng

550-1090kr

1359kr rabatt på fem kassar

4.9 Poäng

659-1099kr

30% rabatt på din första & 20% på dina 2 nästa matkassar

Linas Logotyp

4 Poäng

445-925kr

Nej

Middagsfrid

4.9 Poäng

589-1059kr

30% rabatt på första & 20% på din andra och tredje matkasse

Matkomfort Logotyp

4.7 Poäng

550-2495kr

Nej

Matkomfort Logotyp

4.5 Poäng

N/A

100 kronor rabatt för nya kunder (köp över 750kr)

4.5 Poäng

599-1373kr

25% på första Familjelådan

Ecoviva Logotyp

4.5 Poäng

1029-1189kr

Nej

Gi Logotyp

4.4 Poäng

699-2195kr

Billigare pris per portion desto mer du beställer.

Gi Logotyp


3.9 Poäng

579-769kr

Nej

Gi Logotyp


3.6 Poäng

469-1089kr

Nej

Gi Logotyp


3.5 Poäng

N / A

Nej

Gi Logotyp

3.5 Poäng

879-1749kr

Nej