Matkasse för en eller flera personer

Har du letat efter en matkasse för ensamhushåll eller mindre hushåll med 1-2 personer så vet du hur frustrerande det kan vara att hitta en lämplig matkasse.

De flesta aktörer idag levererar nämligen bara större matkassar för 2-3 personer eller mer. Detta eftersom vinstmarginalen per matkasse stiger ju fler personer den är tänkt för.

Fast det är ingen anledning att hänga läpp. Vi har nämligen sökt högt och lågt i jakt på de bästa matkassarna för ensamhushåll och mindre familjer. Resultaten har vi samlat i denna lättöverskådliga guide.

Matkasse för ensamhushåll

Vi har ingen orsak att göra saker mer komplicerade än nödvändigt. Därför inleder vi denna granskning med att lista de tre bästa Som sagt kan det vara ganska svårt att hitta matkassar för en person, men det är inte omöjligt. Under vår granskning lyckades vi inte bara hitta en matkasse för en person, utan tre riktigt bra matkassar för en person. Det innebär att även du kan få njuta av fördelarna med matkassar trots att du lever ensam.

Skulle nedanstående matkassar av någon anledning inte passa dig kan man alltid “fuska” lite och beställa en matkasse för två personer och exempelvis använda de extra portionerna som matlåda till jobbet.

Gi-Boxen

GI-boxen

GI-boxen är unik på marknaden då de inte erbjuder traditionella matkassar utan färdiglagade matlådor som levereras direkt till dörren. Maten är framställd enligt GI-dieten som rekommenderas för viktminskning och de som tränar mycket.

Eftersom maträtterna är tillagade och levereras frysta passar den alldeles utmärkt som matkasse för ensamhushåll.

Från: 789 SEK

 • Färdiglagad mat direkt till dörren
 • Endast långsamma kolhydrater
 • Stor variation på recepten

Matkomfort

Matkomfort

Matkomfort levererar exklusiva matkassar som tillagas av kockar och de är idag en av de få stora aktörerna på marknaden som har flera matkassar för ensamhushåll.

Idag kan du köpa både Matkomforts Premiumkasse och Stockholmskassen för en person. Kassarna får du dessutom för ett mycket förmånligt pris, med tanke på kvaliteten som maten håller.

Från: 515 SEK

 • Lyxig vardagsmat utan ansträngning
 • Exklusiva svenska råvaror
 • Schyssta leveransvillkor

Simple Feast

Simple Feast logga

Simple Feast har specialiserat sig på vegetariska alternativ och har en vegansk matkasse av högsta rang. Deras senaste produkt kallas Comfort Food och består av grytor som levereras i färdiglagade portionsförpackningar som passar perfekt för den som lever ensam.

Grytorna har lång hållbarhet i kylen men kan med fördel frysas in till ett senare tillfälle.

Från: 699 SEK

 • Garanterat lakto-ovo eller veganskt
 • Färdiglagade rätter
 • Minimalt behov för kunder att ha matvaror i skafferiet

Matkasse för par och sambos

I samma veva som vi sökte upp de bästa matkassarna för ensamhushåll så tittade vi även på matkassar för mindre hushåll. Följande tre aktörer har idag, enligt vår uppfattning, Sveriges bästa matkasse för sambos.

Linas matkasse

Linas matkasse logotyp

Linas matkasse är förmodligen den mest väletablerade leverantören av matkassar i Sverige och hela deras sortiment med matkassar kan beställas för två personer.

Så om du och din partner uppskattar spännande recept och riktigt bra mat från ett folkkärt företag så är Linas matkasse den perfekta matkassen för två.

Från: 519 SEK

 • Välkänt varumärke
 • Recept på 15-25 min
 • Fördelaktiga priser för nya kunder

Middagsfrid

Middagsfrid logotyp

Middagsfrid har idag två matkassar som kan beställas med fyra måltider för två personer, nämligen storfavoriten Originalkassen och Flexitariankassen utan rött kött och med fokus på mycket grönt.

Kassarna kan dessutom beställas för ett prova-på-pris utan bindningstid så att du och din partner kan testa kassen.

Från: 525 SEK

 • Enkel och relaterbar mat
 • Bästa möjliga råvarorna
 • Först i världen med matkassar

HelloFresh

HelloFresh logotyp

HelloFreshs varumärke genomsyras av fräschhet med fokus på rena råvaror och ekologiskt framställda ingredienser, vilket är anledningen till deras imponerande internationella expanderad.

Du väljer själv om du vill ha en klassisk, barnvänlig, snabb & enkel eller lakto-ovo vegetarisk matkasse.

Från: 408 SEK

 • 5 recept för 2 personer
 • Utan bindningstid
 • Passar allätare

Vad är fördelarna med matkassar för ensamhushåll?

Det finns oerhört många fördelar med matkassar, oavsett hur många munnar man ska mätta och i regel är fördelarna samma för alla, nämligen:

Mer tid – tid, eller snarare bristen på den, är den främsta anledningen varför folk väljer att använda matkassar. Istället för att slösa tid på att planera, handla och laga mat kan du helt enkelt låta någon annan göra det.
Inspiration – det är sällan roligt att laga mat till sig själv och det slutar ofta med att man äter samma sak om och om igen. Med en matkasse full av spännande recept får du snabbt inspiration.
Billigare – väldigt många rapporterar att de spara pengar på matkassar då det begränsar antalet impulsköp man kan göra samtidigt som du helt eliminerar ditt matsvinn.
Nyttigare – idag har många problem med att äta en hälsosam och varierad kost, något en vegetarisk eller ekologisk matkasse för ensamhushåll snabbt kan råda bot på.
Dietanpassade – har du nyss börjat på en ny diet så kan det underlätta att använda en dietanpassad matkasse för att se till att du följer dieten och samtidigt får i dig allt som kroppen behöver för att fungera.

Jämför matkassar för familjer

Naturligtvis finns det en uppsjö med matkassar för familjer och större hushåll. Faktum är att du inte bör har några problem alls att hitta en matkasse som passar dig och din familj perfekt, även om ni följer olika dieter eller har allergier. Har du kräsna barn? Inga problem, välj bara en barnvänlig matkasse från en av våra rekommenderade matkassar.

Varumärke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

Länk

Hello Fresh Logotyp

5.0 Poäng

408 – 896 kr

Spara upp till 965 kr på dina första 4 matkassar!
HELLOAFF965

4.9 Poäng

439 – 798 kr

Få 20% rabatt på dina två första matkassar – spara upp till 600 kronor.
Kod: NYKUND_SOMMAR


Linas Logotyp

4.9 Poäng

365 - 629 kr

20% rabatt för alla nya kunder! Kod: GRÖNMAT2022

Middagsfrid

4.9 Poäng

445 – 645 kr


Simple feast Logotyp

4.7 Poäng

649 – 1249 kr

Spara 20% på din första matkasse!

Matkomfort Logotyp

4.7 Poäng

 515 – 1815 kr

600 kr rabatt på de 4 första kassarna! (150 kr/kasse)

Matkomfort Logotyp

4.5 Poäng

N/A

200 kronor rabatt för nya kunder (köp över 700kr): NY200KR

4.5 Poäng

Från 599 kr

50% på första Familjelådan

Ecoviva Logotyp

4.5 Poäng

879 – 979 kr

200 kr rabatt på ditt första köp för nya kunder. Rabattkod: PASSION

Gi Logotyp

4.4 Poäng

695 – 1995 kr

Billigare pris per portion desto mer du beställer.

Gi Logotyp

4.0 Poäng

Från 529 kr

25% rabatt för alla nya kunder

Gi Logotyp


3.9 Poäng

379 – 679 kr

Just nu första kassen för 299 kronor.

Gi Logotyp


3.6 Poäng

399 – 949 kr

Just nu 100 kronor rabatt på första kassen.

Gi Logotyp


3.5 Poäng

N / A

Nya kunder får 100 kronor rabatt på beställning för 700 kronor!

Gi Logotyp

3.5 Poäng

599 - 1 599 kr

Rabatt på första matkassen du beställer