Matkasse Göteborg

Göteborg är känt för många saker, bland annat fiske, Volvo, Liseberg, “Avenyn” och Håkan Hellström. Dessutom finns det ett stort antal företag som erbjuder matkassar i Göteborg med hemleverans, och det är vad vi kommer fokusera på idag.

Vårt team av experter har nämligen spenderat otaliga timmar med att utvärdera och granska alla matkassar i hela Sverige. Därefter har vi sammanfattat de bästa produkterna i olika kategorier, såsom bästa matkassen, ekologisk matkasse, etc.

På följande sida har vi då tittat närmare på utbudet matkassar i Göteborg med målet att hitta de tre absolut bästa – något vi idag är säkra på att vi lyckats med!

Hitta matkasse i Göteborgs stad

Bästa matkassarna i Göteborg: Topp 3-lista

Vi ska inte förhala mer utan ger oss direkt i kast med de tre bästa matkassarna i Göteborg. Följande tre matkassar är i särklass de bästa på svenska västkusten idag. Bäst av allt är att de är mycket varierande och erbjuder mat för alla, oavsett hur kräsen eller äventyrslysten du är.

Linas matkasse – Välj själv kasse

Välj själv kassen från Linas Matkasse i Göteborg är den perfekta matkassen för dig som vill handla mat regelbundet men som inte behålla lite kontroll över de måltider du konsumerar. Denna kasse är en av de mest anpassningsbara på marknaden. Varje vecka publicerar Linas matkasse 30 nya och spännande recept på sin sajt som du kan använda till att sätta ihop din egen matkasse i Göteborg.

659 SEK

 • Smakrik mat
 • Varierade recept
 • Måltider till hela familjen

HelloFresh – Skapa din egen matkasse

HelloFresh logotyp

HelloFresh erbjuder flera olika matkassar som du kan anpassa efter dina behov. Du kan exempelvis välja en matkasse med “allt” eller en vegetarisk, snabb, familjevänlig eller kalorismart matkasse. Därefter kan du skräddarsy varje leverans med 18 unika recept som laddas upp på hemsidan varje vecka.

HelloFresh är också en av få internationella matkasseföretag verksamma i Europa, USA, med mera.

550 SEK

 • Kvalitativ, prisvärd mat
 • Välj en matkasse som passar dina önskemål
 • Ingen bindningstid på din prenumeration

Middagsfrid

Middagsfrid logotyp

Middagsfrid har idag två matkassar som kan beställas med fyra måltider för två personer, nämligen storfavoriten Originalkassen och Flexitariankassen utan rött kött och med fokus på mycket grönt.

Kassarna kan dessutom beställas för ett prova-på-pris utan bindningstid så att du och din partner kan testa kassen.

Från: 609 SEK

 • Enkel och relaterbar mat
 • Bästa möjliga råvarorna
 • Först i världen med matkassar

Olika sorters matkassar i Göteborg

Nu har du koll på vilken den bästa matkassen i Göteborg är. Fast som du kanske förstår är de tre företag vi nämnt ovan långt från de enda matkassarna på marknaden. Och som vi nämnde tidigare har vi listat de bästa kassarna i flera olika kategorier.

Vi kan till exempel hjälpa dig hitta den bästa:

Billigaste matkassen
Ekologiska matkassen
Matkassen i Malmö
Matkassen för barn

I menyn högst upp på denna sida hittar du länkar till ännu fler guider och lokala rekommendationer. Där finner du även länkar till våra heltäckande recensioner där vi samlat all information om varje matkasse och aktörerna bakom dem.

Målet med denna sajt är att hjälpa det svenska folket hitta matkassar som passar deras livssituation, dieter och smaker. Därför tar vi vårt arbete på största allvar och garanterar att våra rekommendationer är opartiska och faktabaserade.

Beställ en matkasse i Göteborg

Anledning till varför man beställer en matkasse är för att underlätta i livet. Så enkelt är det. Man vill helt enkelt slippa behöva planera måltider, gå till mataffären och laga mat varje dag. 

På grund av detta arbetar leverantörer av matkassar i Göteborg ständigt med att optimera sin användarvänlighet och göra hanteringen av beställningar så enkel som möjlig. Idag kan man beställa en matkasse Göteborg med följande tre steg:

 1. Använd våra guider och rekommendationer till att hitta en matkasse som du tror passar dig. Besök sedan aktörens hemsida via en av länkarna vi tillhandahåller för att läsa mer om sortimentet i fråga.
 1. Välj den matkasse du vill beställa, justera antalet måltider och personer som ska äta och göra andra justeringar vid behov; exempelvis om du vill ha glutenfria alternativ eller en vegansk matkasse.
 1. Betala smidigt för din första beställning med ett vanligt bankkort eller mot faktura via Klarna. Därefter kommer du få hem din första matkasse i Göteborg i samband med nästa leverans.

OBS! När du beställer en matkasse så startar du automatiskt en prenumeration där du får en ny matkasse levererad på samma dag varje vecka. Prenumerationen är inte bindande utan du kan ändra, pausa och avbryta den när du vill.

Kort information om de bästa matkassarna i Göteborg

Känner du att du behöver mer information om våra utvalda leverantörer av matkassar i Göteborg så hittar du det här nedan. Vidare hittar du ännu mer detaljerad information i våra recensioner, antingen genom att följa länkarna i denna guide eller via menyn högst upp på sajten.

Middagsfrid

Middagsfrid är den ultimata leverantören för dig som söker klassisk, lättlagad vardagsmat som faller hela familjen i smaken. De flesta kassarna kommer i olika storlekar från matkassar för 2 personer i Göteborg till kassar som kan mätta hela familjen under en hel arbetsvecka. Det erbjuds även en barnkasse, kassar för vegetarianer och en snabb kasse med recept som tar max 25 minuter att förbereda.

Linas matkasse

I Sverige är Linas matkasse mer eller mindre förknippad med konceptet matkasse. Det är en av de äldsta aktörerna på marknaden och de har gjort sig kända för sitt breda sortiment med riktigt bra matkassar. Här kan du beställa matkassar med klassiska vardagsrecept, kassar för den som har dåligt med tid, en inspirationskasse med smaker från hela världen samt vegetariska matkassar. Som om inte det var nog är matkassarna riktigt prisvärda, framför allt med tanke på den enormt höga kvalitet som Linas matkasse i Göteborg håller.

Simple Feast

Simple Feast är en ekologisk och vegetarisk matkasse baserad i Köpenhamn som under de senaste åren tagit den svenska marknaden med storm. Idag har de tre olika matkassar: Family Feast och Simple Feast som är mer som traditionella matkassar, samt Comfort Food med färdiglagade grytor som levereras i praktiska glasburkar. Vidare kan alla matkassarna beställas vegetariskt (lakto-ovo) eller vegansk (helt växtbaserad).

Jämför alla matkassar i Göteborg

Varumärke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

Länk

Hello Fresh Logotyp

5.0 Poäng

550-1090kr

1359kr rabatt på fem kassar

4.9 Poäng

659-1099kr

30% rabatt på din första & 20% på dina 2 nästa matkassar

Linas Logotyp

4 Poäng

445-925kr

Nej

Middagsfrid

4.9 Poäng

589-1059kr

30% rabatt på första & 20% på din andra och tredje matkasse

Matkomfort Logotyp

4.7 Poäng

550-2495kr

Nej

Matkomfort Logotyp

4.5 Poäng

N/A

100 kronor rabatt för nya kunder (köp över 750kr)

4.5 Poäng

599-1373kr

25% på första Familjelådan

Ecoviva Logotyp

4.5 Poäng

1029-1189kr

Nej

Gi Logotyp

4.4 Poäng

699-2195kr

Billigare pris per portion desto mer du beställer.

Gi Logotyp


3.9 Poäng

579-769kr

Nej

Gi Logotyp


3.6 Poäng

469-1089kr

Nej

Gi Logotyp


3.5 Poäng

N / A

Nej

Gi Logotyp

3.5 Poäng

879-1749kr

Nej