Matkasse barn

Att laga mat till barn är inte alltid helt lätt, särskilt inte om man vill att barnen ska äta en hälsosam och varierad kost. Som tur är finns det en praktisk lösning; nämligen matkasse för barn.

Istället för att spendera otaliga timmar med att försöka planera och tillaga måltider som passar hela familjen kan du låta ett proffs göra jobbet. Vi har testat alla de största matkasseföretagen i Sverige och utvärderat deras barnanpassade utbud. Nu är vi säkra på att vi hittat de tre absolut bästa matkassarna för barn.

Barnvänliga matkassar

Matkasse för barn: bäst-i-Test

De tre matkassar för barn som vi valt ut erbjuder ett varierat sortiment rätter lämpliga för diverse dieter.

Oavsett om din familj äter en blandad kost utan restriktioner, vill försöka äta mer grönt, eller har en familjemedlem som inte tål gluten eller laktos, finns här en matkasse som kommer falla er i smaken.

HelloFresh – familjevänliga kassen

Hello Fresh

HelloFresh är idag en av världens främsta leverantörer av matkassar. De har en barnvänlig kasse som utformats efter de utmaningar som barnanpassade dieter presenterar.

Maträtterna är varierade och anpassade till att passa hela familjen, även de allra minsta.

HelloFresh är en av de mer prisvänliga alternativen vilket gör dem ännu bättre lämpade för barnfamiljer.

Från: 549 SEK

  • Global aktör
  • Flerfaldigt prisbelönade matkassar
  • Prisvärda matkassar för hela familjen

Läs recension

Ecoviva – Ledande inom ekologiska matkassar

Ecovivas matkasse

Den Ekologiska barnvänliga kassen från Ecoviva är ett utmärkt val för familjer som vill äta mer grönt och ekologiskt. Kassen levereras med en blandning av vegetariska recept och måltider med kött, fågel och fisk.

Alla råvaror är ekologiska och framställda på naturlig väg så du slipper oroa dig över om dina barn konsumerar gifter, tillsatser och bekämpningsmedel.

Från: 939 SEK

  • 100 % ekologiskt sortiment
  • Flerfaldigt prisbelönade matkassar
  • Recept skapade av erfarna matkreatörer

Läs recension

Middagsfrid – stort antal matkassar för alla

Middagsfrid originalkassen

Barnkassen från Middagsfrid är den ultimata barnanpassade matkassen. Middagsfrid är även den första att någonsin erbjuda matkassar med leverans, vilket ger dem en stor fördel.

För ett förmånligt pris får du 4 måltider för 4 personer och smaker som barn gillar utan onödiga tillsatser. Recepten är dessutom så enkla att du kan förbereda maten tillsammans med barnen.

Från: 445 SEK

  • Läckra recept och matinspiration på webbplatsen
  • Garanti om du inte är nöjd eller leverans uteblir
  • Fördelaktigt prova på pris

Läs recension

Fördelarna med en barnvänlig matkasse är många

Det finns många fördelar med att prenumerera på en matkasse, framför allt om man har försöker hantera karriären och barnuppfostran på samma gång.
Om du inte redan är införstådd med hur mycket en matkasse för barn kan underlätta i vardagen har vi listat de fyra främsta fördelarna nedan.

Tid

Den främsta anledning till varför de flesta väljer att prenumerera på matkassar är helt enkelt för att de inte har tid och ork att planera måltider för att sedan handla och tillaga dem. Blandar man dessutom in barn i bilden så krävs det ännu mer arbete då barn ofta är mer kräsna än vuxna och inte gillar vissa smaker. Visst går det att underlätta genom att exempelvis förbereda matlådor, men även det är tidskrävande.

Låt istället dietister och professionella kockar göra arbetet åt dig. Allt du behöver göra är att betala för dina leveranser och sedan följa recepten som medföljer, alternativt bara värma den färdiglagade maten beroende på vilken matkasse du väljer.

Pengar

Matkassar är för de allra flesta också en ypperlig möjlighet att minska matutgifterna varje månad. Ett problem med att handla i mataffären själv är att man oftast handlar för mycket vilket då leder till ökade utgifter och även ett ökat matsvinn.

Använder man sig av en matkasse så får man istället alla måltider levererade med exakt de råvaror och ingredienser man behöver; inget mer och inget mindre. Därmed betalar du endast för den mat du konsumerar samtidigt som du markant minskar ditt matsvinn.

Inlärning

När det kommer till barnvänliga matkassar finns det en extra fördel som många förbiser. Eftersom de recept som levereras med matkassar i regel är mycket enkla att följa, kan man med fördel förbereda maten tillsammans med sina barn.

På så sätt skapar man ett extra tillfället att spendera kvalitetstid tillsammans och barnen får lära sig laga mat från grunden. För ytterligare fördelar kan man beställa en ekologisk matkasse i syftet att lära sina barn vikten av att göra hållbara val och vara måna om miljön.

Inspiration

Sist men inte minst är det många av oss som lider av inspirationsbrist i köket. Det händer lätt att man lagar samma rätter om och om igen för att man blir bekväm. Tyvärr är det både tråkigt och potentiellt skadligt om ens barn inte får i sig all den näring de behöver för att utvecklas.

Alla de matkassar vi rekommenderar är kända för sina spännande recept och varierande smaker. Detta gäller även för matkassar till barn även om måltiderna anpassas för att falla de yngre i smaken.

Vi rekommenderar även andra sorters matkassar

Målet med denna sajt är att på ett opartiskt sätt rekommendera matkassar till det svenska folket. Det innebär att vi testat och utvärderat ett stort antal företag och jämfört dem baserat på olika kriterier.

Vi har bland annat lokaliserat de bästa:
1. Ekologiska matkassarna
2. Billigaste matkassarna
3. Veganska matkassar
4. LCHF-matkassar
5. Och givetvis även den bästa matkassen

Skulle det vara så att du vill läsa mer om en av de aktörer som vi rekommenderar hänvisar vi dig till våra recensioner. Där hittar du information om allt från de olika matkassarna som erbjuds till leveransområden, leveranstider, köpvillkor och information om rabatter och erbjudanden.

Jämför alla matkassar

Varumärke

Testbetyg

Recension

Pris

Rabatt

Länk

Hello Fresh Logotyp

5.0 Poäng

408 – 896 kr

Spara upp till 965 kr på dina första 4 matkassar!
HELLOAFF965

4.9 Poäng

439 – 798 kr

Få 20% rabatt på dina två första matkassar – spara upp till 600 kronor.
Kod: NYKUND_SOMMAR


Linas Logotyp

4.9 Poäng

365 - 629 kr

20% rabatt för alla nya kunder! Kod: GRÖNMAT2022

Middagsfrid

4.9 Poäng

445 – 645 kr


Simple feast Logotyp

4.7 Poäng

649 – 1249 kr

Spara 20% på din första matkasse!

Matkomfort Logotyp

4.7 Poäng

 515 – 1815 kr

600 kr rabatt på de 4 första kassarna! (150 kr/kasse)

Matkomfort Logotyp

4.5 Poäng

N/A

200 kronor rabatt för nya kunder (köp över 700kr): NY200KR

4.5 Poäng

Från 599 kr

50% på första Familjelådan

Ecoviva Logotyp

4.5 Poäng

879 – 979 kr

200 kr rabatt på ditt första köp för nya kunder. Rabattkod: PASSION

Gi Logotyp

4.4 Poäng

695 – 1995 kr

Billigare pris per portion desto mer du beställer.

Gi Logotyp

4.0 Poäng

Från 529 kr

25% rabatt för alla nya kunder

Gi Logotyp


3.9 Poäng

379 – 679 kr

Just nu första kassen för 299 kronor.

Gi Logotyp


3.6 Poäng

399 – 949 kr

Just nu 100 kronor rabatt på första kassen.

Gi Logotyp


3.5 Poäng

N / A

Nya kunder får 100 kronor rabatt på beställning för 700 kronor!

Gi Logotyp

3.5 Poäng

599 - 1 599 kr

Rabatt på första matkassen du beställer