HelloFresh logotyp

HelloFresh – Recension

HelloFresh matkasse är ett av världens ledande matkasseföretag. Företaget lanserades 2011 och har sedan dess expanderat globalt med en komplett lansering av HelloFresh Sverige under 2019. Redan ett år senare hade HelloFresh tagit den svenska marknaden med storm och presterat över förväntan i flera år.

Anledningen till att vi nämner detta är för att tydliggöra hur stor och uppskattad denna aktör är. Sverige var – som du kanske redan känner till – världens första marknad för matkassar med hemleverans. I sin tur har det skapat osedvanligt konkurrensstarka förhållanden.

För att sticka ut från mängden har HelloFresh också valt att göra vissa saker annorlunda. Blanda annat kan man som kund skräddarsy sina matkassar med unika recept. Och med den smidiga HelloFresh appen har du alltid koll på dina matkassar, oavsett var du befinner dig.

JUST NU! Spara upp till 965 kr på dina första 4 matkassar från HelloFresh!

HelloFresh rabattkod:

HELLOAFF965

Hello Fresh

HelloFresh = skräddarsydda matkassar

Ett av de främsta argumenten för HelloFresh är att de låter sina kunder anpassa sina matkassar med de 12 recept som erbjuds i HelloFreshs veckomeny. Detta är en unik tjänst som ger konsumenten mer kontroll över de varor de betalar för och den mat de ställer på bordet.

*Du kan välja recept och skräddarsy din matkasse först efter att du har gjort din beställning och betalat för den. Däremot kan du bläddra bland veckans tillgängliga recept på webbplatsen utan att ha ett registrerat konto.

Kostnad och matkassar – vad erbjuder HelloFresh?

HelloFresh låter sina kunder välja att få matkassar för mellan 2 och 4 personer och få 3, 4 eller 5 recept per vecka.

Med andra ord kan du som mest beställa en matkasse som innehåller 20 portioner och på så sätt ha middag till 4 personer under en komplett arbetsvecka.

Eftersom du också kan anpassar kassarna med unika recept har du som kund fullständig kontroll över maten du får levererad.

blank

Du kan välja mellan följande HelloFresh matkassar

HelloFresh har ett spännande och mycket smakrikt sortiment matkassar. Du väljer själv den sortens kasse du har och kan sedan vraka bland de recept som erbjuds för den matkassen. Det går även bra att kombinera vissa matkassar, exempelvis den familjevänliga och vegetariska, eller den snabba och kalorismarta.

blank

HelloFresh Klassiska kasse

Originalkassen från HelloFresh kombinerar spännande och smakrika recept med det bästa från både djur- och växtriket. Passar perfekt för allätare och flexitarianer.

blank

HelloFresh barnvänliga kasse

Många barn är kräsna och därför är kraven för en barnvänlig matkasse högre än för traditionella kassar. Med HelloFreshs familjekasse kan du vara säker på att du får hem matvaror som faller hela familjen i smaken.

blank

HelloFresh vegetariska kasse

Äter du en lakto-ovo vegetarisk diet har HelloFresh en matkasse som är perfekt för dig. Tyvärr har de idag inga helveganska alternativ utan den vegetariska kassen innehåller både ägg och mejeriprodukter.

blank

HelloFresh snabba & enkla kasse

högst 25 minuter för att tillaga alla recepten från det att du öppnar kassen tills maten står på bordet. Det mest är redan tillagat och behöver bara värmas upp och serveras.

blank

HelloFresh kalorismart

Den kalorismarta matkassen från HelloFresh innehåller lika goda recept som de andra, fast med måltider på under 650 kalorier. På så sätt blir det lättare att äta smart och nå sina hälsomål.

blank

HelloFresh fisk & grönsaker

Som namnet kanske avslöjar är detta en matkasse med fokus på fisk och grönsaker. Du slipper alltså allt rött kött men kan njuta av det bästa från havet och grönsakslandet.

Information om HelloFresh Sverige

Vi uppskattar HelloFreshs innovation och aktörens strävan att göra saker lite annorlunda med målet att sticka ut ur mängden och rikta sig till en målgrupp som andra aktörer inte fokuserar på. De arbetar helt enkelt med att bredda marknaden för hela branschen.

Idag har företaget flertalet riktigt välplanerade matkassar för diverse familjekonstellationer, livssituationer och dieter. Vi skulle faktiskt bli förvånade om du inte lyckades hitta en HelloFresh matkasse som föll dig i smaken, med undantag för de som följer strikta dieter såsom veganism och LCHF.

Oavsett vilken av HelloFresh matkassar du väljer kan du alltid förvänta dig att få mat av absolut högsta kvalitet med ingredienser från noggrant utvalda producenter, bönder och tillverkare. I hållbarhetens namn utvecklas alla recept, i den mån det är möjligt, med lokalt odlade och säsongsbetonade ingredienser.

Vidare var HelloFresh först på den svenska marknaden med att vara helt CO2-neutrala och de har ett omfattande samarbete med biståndsorganisationer i utsatta områden i världen samtidigt som de regelbundet investerar i förnybara energilösningar.

Väljer du en matkasse från HelloFresh tar du även ett aktivt val för att minimera ditt matsvinn – en av västvärldens mest slösaktiga vanor.

Fördelar med HelloFresh matkasse

 1. Möjligheten att skräddarsy matkassen med tillgängliga recept
 2. Den första leverantören av matkassar att vara hela CO2-neutral
 3. Stort antal matkassar som alla håller enormt hög kvalitet

Nackdelar med HelloFresh matkasse

 1. En leveransavgift på 29 kronor tillkommer för varje leverans
 2. Opraktiska leveranstider på många orter (07.00 – 18.00)
 3. Svarar inte på recensioner som lämnats på svenska (endast engelska och holländska)

HelloFresh Sverige: leveransplatser

En av de främsta fördelarna med HelloFresh är att de levererar till ett stort antal orter i Sverige. Till skillnad från sina konkurrenter som kan lista alla orter de levererar i (eftersom de levererar till förhållandevis få platser) listar HelloFresh istället alla postnummer de är aktiva i.

I skrivande stund kan HelloFresh leverera matkassar till alla postnummer i Sverige som börjar med 10 upp till 82. Dock finns det ett par undantag:

 • HelloFresh levererar inte till Gotland (ännu)
 • HelloFresh levererar inte till postboxar
 • HelloFresh levererar inte till vissa adresser på landsbygden

Vill du dubbelkolla om du bor på en adress som HelloFresh kan leverera till kan du knappa in ditt postnummer på deras webbplats, alternativt höra av dig till HelloFresh kontakt – deras kundtjänst.

HelloFresh Sverige: leveranstider

I Stockholm, Malmö och Göteborg levereras matkassarna på söndag mellan 12-21 eller måndag-onsdag mellan 17-22 (16-22 för vissa områden). I övriga Sverige sker leveranserna mellan 07-18.

Tyvärr är detta en av de främsta nackdelarna med HelloFresh eftersom leverans av matkasse mellan 07.00 och 18.00 inte passar de flesta som lever ett normalt arbetsliv och inte är hemma om dagarna.

OBS! Numera kan du på många platser i Sverige välja vilken leveranstid som passar dig bäst. Därmed kan du få matkassarna levererade när du vet att du kommer vara hemma!

HelloFresh logga in – beställ och betala

Att beställa en matkasse från Hellofresh är enkelt tack vare ett smart gränssnitt och optimerad funktionalitet.

Matkassar kan du antingen beställa på HelloFreshs webbplats eller via appen. På beställningssidan presenteras du först med fyra val: klassisk, familjevänlig, vegetarisk eller en snabb & enkel matkasse. Därefter väljer du antalet personer samt antalet recept du vill ha per vecka innan du presenteras med det slutgiltiga priset, portionspriset samt fraktavgiften.

För att gå vidare med beställningen måste du antingen logga in till HelloFresh eller registrera ett nytt konto. Efter att du angett leveransuppgifter såsom adress och fullständigt namn kan du välja leveransdag och -tid samt den betalningsmetod som du vill använda.

HelloFresh kontakt

Skulle du ha problem kan du vända dig till HelloFresh kontakta och prata med deras kundtjänst.

*Du väljer recept först efter att du är färdig med din beställning.

blank
blank

Hellofresh betalningsalternativ

HelloFresh har idag stöd för alla de vanligaste betalningsmetoderna i Sverige. Det innebär att du kan betala för dina matkassar med bland annat:

 • Betal- och kreditkort (Visa, Mastercard, Amex, etc.)
 • Direktbetalningar (banköverföring)
 • Paypal

Det går även bra att betala för matkassarna på faktura via Klarna. För denna betalningsmetod måste du först genomgå en kreditprövning och godkännas av Klarna. Därmed passar inte fakturabetalningar alla.

Har HelloFresh rabattkod eller erbjudanden?

Ja, Hellofresh har ett par olika erbjudanden för både nya och etablerade kunder. Som ny kund kan du använda en HelloFresh rabattkod som ger dig upp till 925 kronors rabatt på dina fyra första matkassar.

HelloFresh har även ett program som låter kunder bjuda in sina nära och kära vänner i utbyte mot rabatterade priser och kampanjer.

I skrivande stund arbetar HelloFresh med att uppdatera sitt bjud in en vän-program och därför är det för närvarande otillgängligt.

Hellofresh – köpvillkor

Det finns två huvudsakliga kriterier du måste uppfylla för att köpa en HelloFresh matkasse. För det första måste du vara minst 18 år gammal och för det andra måste du vara bosatt på en adress som HelloFresh levererar till. Du kan läsa mer om orterna där HelloFresh är verksamma ovan.

Efter att du placerat din första beställning aktiverar du även en prenumeration som innebär att du en gång i veckan kommer få din anpassade matkasse levererad med nya smakrika recept. Däremot binder du inte dig till något och kan avbryta eller pausa prenumerationen när du vill, dock senast innan 23:59 på onsdagen samma kalendervecka som du vill stoppa leveransen.

Det vill säga att om du avslutar eller pausar din prenumeration på onsdag förmiddag (eller tidigare) så kommer ingen matkasse levereras på nästföljande leveransdag. Skulle du avsluta en prenumeration senare än onsdag kommer du betala för och få ytterligare en leverans.

Vårt HelloFresh omdöme

5.0

Efter att ha granskat HelloFresh in i minsta detalj och skrivit denna HelloFresh recension är vi övertygade om att detta är en perfekt matkasse för de allra flesta. Det gäller framför allt de som vill njuta av alla fördelar med en riktigt bra matkasse men som fortfarande vill ha lite kontroll över maten som i slutet på dagen ställs på bordet.

Tyvärr tillkommer frakt på alla leveranser och HelloFresh har ingen nöjd-kund-garanti eller prova-på-erbjudanden vilket är två faktorer som sänker vårt slutgiltiga omdöme för HelloFresh.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Tre andra matkassar som vi rekommenderar

Det finns idag en uppsjö av matkassar på den svenska marknaden. Vi har testat de allra största och rekommenderat de allra bästa. Skulle det vara så att HelloFresh inte lockar just dig kan du istället överväga att testa en av följande matkassar.

blank
Matkomform logotyp
Middagsfrid logotyp

Beställ HelloFresh matkasse idag!

Med en HelloFresh matkasse är det lättare än någonsin att göra nyttiga och hållbara matval i vardagen.