City Gross matkasse recension

City Gross färdiga matkassar
City Gross logga

3.6 out of 5.0 stars

  • Enkla och goda recept för hela familjen
  • Alltid färska råvaror
  • Stort urval av kassar med olika inriktning
  • Klassiska smaker med en modern twist

Pris

469-1089kr

Middagar

3-5 rätter

Personer

2-6 st

Per portion

26-87 kr st

Likt de flesta andra matbutikskedjor erbjuder även City Gross matkasse. I en recension av Expressen april 2021 fick de betyget 4 av 5. Här kan du läsa om vår recension av City Gross matkassar sett till pris, innehåll, erbjudanden och recept. 

Du hittar ett stort utbud av matkassar hos City Gross och de har ett samarbete med ViktVäktarna, vilket gör att du kan köpa ViktVäktarnas matkasse. Samarbetet med ViktVäktarna är unikt för City Gross och som medlem på Viktväktarna är City Gross det enda stället du kan köpa matkassar anpassade efter ViktVäktarnas sätt att beräkna måltider. City Gross har åtta olika matkassar och fyra matkassar från Viktväktarna. Alla butiker erbjuder dock inte alla matkassar.

Råvarorna är alltid färska med svenskt butiksstyckat kött, färsk fisk och svensk färsk kyckling. Det finns som sagt flera matkassar att välja på utifrån dina behov och du kan också alltid välja till en fruktkorg med 3.5 kilogram frukt för 129 kronor. En matkasse som gör City Gross unika är deras grillkasse – en matkasse för sommarmånaderna helt grillbaserade.

Vad kostar City Gross matkasse?

City Gross matkassar kostar mellan 469 kronor och 1089 kronor. Den dyraste matkassen är familjekassen men 5 middagar för 6 personer. Av matkassarna med 4 middagar för 4 personer är premiumkassen dyrast och kostar 859 kronor. Den billigaste kassen är, givet sitt namn, den billiga kassen. 

Viktväktarnas matkassar kostar från 749 kronor till 849 kronor. Variationen beror främst på hur många middagar och för hur många portioner kassen ska vara för. Viktväktarnas billigaste matkasse är den vegetariska kassen. 

Fördelen är att recepten också är beräknade på kostnad per person. Så du som kund utöver klumpsumman kan se vad varje portion kostar i genomsnitt. Det gör det enklare att jämföra med t.ex. hämtmat, färdigmat eller mat på restaurang.

City Gross sortiment av matkassar

 • Familjekassen – Familjekassan går att köpa för 2-6 personer och med 3-5 middagar. Recepten är en kombination av husmanskost och moderna smaksättningar. Familjekassan passar framförallt familjer med lite äldre barn. I kassarna med 5 middagar ingår alltid måltider som innehåller kött, fisk, kyckling och en vegetarisk. Med familjekassen kan du alltid vara säker på att du äter varierat. Recepten tar vanligtvis 35 minuter att tillaga. Familjekassen går att köpa laktosfri.
 • Djungelkassen – För familjer med yngre barn är djungelkassen perfekt. Recepten är anpassade för att gå snabbt och passa små barn. Djungelkassen går att köpa för 4 personer med 3-5 middagar. Recepten tar 25-35 minuter att tillaga med få moment för att du som förälder ska få mer tid till annat. Dessutom finns små uppgifter i recepten som gör att du kan laga mat med barnen. Recepten är anpassade för barns smaklökar men innehåller tips på hur du kan efterkrydda för en mer vuxen smak. Djungelkassen innehåller alltid minst 25% ekologiska råvaror.
 • Billiga kassen – Billiga kassen innehåller 4 middagar för 4 personer och är anpassad både när det gäller pris, miljö och mage. Innehållet är anpassat för att alla råvaror ska gå åt och recepten tar 25-40 minuter att tillaga. Trots att priset hålls nere innehåller kassen färska råvaror och recepten återkommer var femtonde vecka. Det är ofta ett vegetariskt recept i kassen.
 • Vegetariska kassen – Vegetariska kassen innehåller 3-5 middagar för 4 personer. Recepten är lakto-ovo vegetariska vilket innebär att de innehåller mejeri och ägg. Recepten är lättlagade och anpassade för att passa både barn och vuxna. De tar 35-60 minuter att tillaga och är anpassade efter säsong. Dessutom är recepten näringsberäknade så att du kan försäkra dig om att få i dig all protein och näring som behövs. Allt lagas från grunden och ibland får du färdighackade grönsaker i kassen, för att ge dig mer tid till annat.
 • Flexitariankassen – Flexitariankassen varierar mellan kött, fisk och vegetariskt. I den här kassen får du garanterat alla typer av recept varje vecka, till skillnad från i familjekassen. Flexitariankassen innehåller 4 middagar för 4 personer och passar dig som vill äta vegetariskt, men inte hela tiden. Två av middagarna är alltid vegetariska. Recepten tar vanligtvis 35 minuter att tillaga och är anpassade efter säsong.
 • Premiumkassen – Premiumkassen går att få för 2 eller 4 personer och det ingår alltid 4 middagar. Kassen passar dig med matintresse, men brist på planeringstid. Premiumkassen kostar mer än de andra kassarna och genomsyras mer av vardagslyx. Recepten är klassiska och inspirerande med detaljer som tar maträtten till nya nivåer.
 • Grillkassen – Grillkassen är den matkasse som är mest unik i jämförelse med konkurrenterna. Den innehåller recept anpassade för grillen och grillsäsongen, perfekt för sommaren och semesterdagarna. Recepten är inspirerade från hela världen med stor variation. De går också att tillaga utan grill, ifall det svenska vädret inte skulle bjuda på grillväder. Grillkassen finns från vecka 18 till slutet på sommaren.
 • ViktVäktarnas matkassar – ViktVäktarna har fyra olika matkassar: klassisk, laktosfri, snabb och vegetarisk. Recepten finns i Mitt WW+ och är beräknade med Smartpoints. Samtliga kassar passar dig som vill gå ned i vikt. De klassiska och laktosfria ViktVäktar-matkassarna innehåller 5 middagar för 4 personer. Är ni färre får ni matlåda till dagen efter vilket kan underlätta för ditt planerade matintag. De vegetariska och snabba kassarna innehåller 4 middagar för 4 personer och den snabba kassen går även få för 2 personer. Recepten tar ca 35 minuter, men ca 20 i den snabba kassen.

City Gross matkasse recept

Samtliga av recepten i City Gross matkassar innehåller färska råvaror, färskt kött, fisk, fågel och grönsaker. De flesta recepten är anpassade efter säsong, utom den billiga kassen där recepten är återkommande var åttonde vecka. Genomsnittstiden för att tillaga recepten är 35 minuter för alla matkassar utom den ViktVäktarnas snabba kasse. 

Nackdelen med City Gross matkassar är att du inte får tydliga instruktioner på vad du behöver ha för basvaror hemma. Det gör planeringen med matkassen lite svårare eftersom du inte kan veta vad du behöver ha hemma innan matkassen levereras.

Leveranser

Matkassen levereras på måndagar och antingen kan du få hemkörning för 49 kronor extra eller hämta den gratis i butiken. Alla City Gross erbjuder inte utkörning så du får titta vad som gäller i din butik. Hemleveransen sker isåfall mellan 16.00 och 21.00 under måndagen. Därför kan du inte alltid räkna med att du hinner laga matkassens första middag på måndagen.

Om du missar att hämta din matkasse under måndagen går den förlorad och du får ändå betala hela matkassens värde. Den matkassen du ska ha måste beställas minst en vecka innan leverans, så vill du ha en matkasse vecka 20 behöver du beställa den innan vecka 18 är slut exempelvis. För att inte behöva tänka så mycket på när du ska beställa kan du prenumerera på matkasse varje eller varannan vecka. Om du vill ändra matkasse måste detta göras minst 7 dagar innan leverans.

Fördelar med City Gross matkasse

 • Många olika matkassar beroende på familj och kosthållning
 • Två olika familjekassar – en för små barn och en för äldre barn
 • Alltid svenskt kött och fågel och alltid färskt, även fisken

Nackdelar med City Gross matkasse

 • Otydligt vad du förväntas ha hemma
 • Ingen möjlighet att önska tid för hemleveransen
 • Ingen matkasse för veganer eller glutenintoleranta

Vårt omdöme

3.6

Efter att ha gjort recension av City Gross matkassar kan vi ge dem betyg utifrån produktutbud, innehåll, resultat, pris med mera. Det är bra pris på matkassarna och hög kvalitet på råvarorna. Det är alltid en lyxigare känsla med färsk kyckling och fisk, jämfört med fryst.

Trots fördelar med City Gross matkassar sett till variation och valmöjligheter faller betyget en aning. Det beror främst på bristande information för dig som kund vid beställning. Du vet inte vad du förväntas ha hemma och leveransmöjligheterna är begränsade och kostar.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Andra matkassar vi rekommenderar

Det finns idag ett flertal högklassiga matkassar på marknaden. Vi föreslår att du kikar på några andra alternativ innan du tar ditt slutgiltiga beslut.

HelloFresh logotyp
Middagsfrid logotyp