GI-Boxen recension

Färdiglagad GI-mat
GI-boxen logga
  • Färdiglagade måltider direkt till dörren
  • Nyttiga recept för frukostar och luncher
  • Träningstips och daglig kostcoachning
  • Leverans varannan vecka

Pris

699-2195kr

Middagar

10-40 boxar

Personer

1

Per portion

55-70 kr st

GI-boxen är en unik matkasse på den svenska marknaden för de som följer GI-dieten eller som vill börja äta mer hälsosamt och mindre kolhydrater med målet att gå ner i vikt. Man levererar också sina måltiderna i en lite annorlunda tappning där maten redan är tillagad och bara behöver värmas upp.

En annan utmärkande egenskap är att du själv skapar din ultimata matkasse från de måltider som erbjuds på webbplatsen. På så sätt kan du skräddarsy varje beställning och anpassa de rätter du vill får hemlevererade.

Eftersom maten redan är tillagad har GI-boxen möjlighet att leverera många fler måltider på samma gång än andra aktörer. Matlådorna är nedfrysta för smidig förvaring och lång hållbarhet om du planerar att äta dem vid ett senare tillfälle.

Lösningen underlättar ytterligare för dig då det inte bara begränsar tiden du annars hade spenderat i mataffären och köket utan du slipper också ta emot en ny matkasse varje vecka.

Vad är GI matkassar och dieten?

GI-dieten är en särskild diet där man utesluter de flesta kolhydrater för att uppnå ett så lågt GI-värde som möjligt. Tanke är att detta ska främja hälsan och underlätta för de som vill gå ner i vikt. Fast samtidigt passar GI-matkassarna lika bra för de som vill gå ner i vikt som de som bara vill äta nyttigare.

I likhet med alla dieter där man utesluter särskilda livsmedel är det viktigt att man har tillräckligt med förståelse av dieten för att man ska få i sig all den näring man behöver. Vill du slippa ha full koll på ditt näringsintag och samtidigt slippa laga mat varje dag passar GI-boxens matkasse dig perfekt.

Till skillnad från LCHF-dieten där man helt utesluter alla kolhydrater så kan man fortfarande äta nyttiga kolhydrater på GI-dieten. Det är exempelvis okej att äta fullkorn och ris men inte socker, vitt bröd och andra snabba kolhydrater.

Gi-boxen matkasse

GI-Boxen: sortiment och kostnad

Idag består GI-boxens sortiment av 10 olika maträtter som kan beställas 10, 20 eller 40 stycken åt gången. Som kund väljer du själv vilka rätter du vill äta och du skapar dina egna beställningar efter tycke och smak.

 1. GI-boxen: Chicken Kerala
  En trevlig måltid med smak av Orienten. Kyckling i curry, råris och grönsaker för en maximal smakupplevelse. 
  (412 kcal)
 2. GI-boxen: Laxburgare
  Smakrik fiskburgare som serveras med råris, ärtor och en oförglömlig citronsås. 
  (366 kcal)
 3. GI-boxen: Chicken Red Curry
  Hälsosam variant av den klassiska röda Thaigrytan. Kyckling och grönsaker serveras i en smakrik curry på kokosmjölk och exotiska kryddor. 
  (440 kcal)
 4. GI-boxen: Asiatisk Kycklinggryta
  Den klassiska asiatiska favoriten med wokade grönsaker, kyckling och en sötsur kryddning som för tankarna till det kinesiska köket. 
  (412 kcal)
 5. GI-Boxen: Chili Con Carne
  GI-boxens bästsäljare fullpackad med kött och bönor för protein, färska grönsaker för smak och chili för en middag med sting. 
  (368 kcal)
 6. GI-boxen: Pannbiff
  Svensk klassiker som serveras med en blomkålsgratäng med västerbottenost, ärtor och en riktigt god skysås. 
  (440 kcal)
 7. GI-boxen: Falafel
  GI-boxens enda veganska alternativ levereras med egengjord falafel, råris, picklad rödkål och hummus. 
  (580 kcal)
 8. GI-boxen: Indisk linsgryta
  Vegetarisk curry med smaker från det indiska köket. Krämig kokosmjölk, röda linser, färska grönsaker och kryddor som boostar immunförsvaret. 
  (516 kcal)
 9. GI-boxen: Halloumigryta
  Denna gryta med medelhavssmaker, halloumi och zucchini serveras med matvete och en fräsch yoghurtsås. 
  (536 kcal)
 10. GI-boxen: Spicy Cajun Chicken
  Rökig kycklingrätt med spännande smaker från New Orleans och den trendigaste kolhydraten just nu: sötpotatis. (361 kcal)

Information och fakta om GI matlådor

GI-boxen genomsyras av hälsa, välmående och enkel, näringsrik mat utan krångel. Hjärnorna bakom matkassen är dietister och träningsexperter med en djupgående förståelse för vad människokroppen behöver för att fungera optimalt. Varje matkasse är noggrant planerad med handplockade råvaror, bra proteinkällor, nyttiga fetter och begränsad mängd hälsosamma kolhydrater.

Du har totalt 10 olika maträtter att välja mellan som alla levereras i praktiska förpackningar som du enkelt värmer i micron eller ugnen. Du kan beställa 10, 20 eller 40 stycken matlådor i varje kasse. Matlådorna går bra att frysa in vilket ger dig ytterligare kontroll över när och vad du äter.

Förutom mat av högsta kvalitet erbjuder GI-boxen också rådgivning och coachning per e-post för att du ska få ut så mycket som möjligt av din nya diet och din GI-box matkasse. Rådgivning inkluderar bland annat tips på vad du ska äta utöver GI-boxarna, smarta mellanmål och snacks, samt andra matnyttiga råd för den som försöker gå ner i vikt.

Fördelar med GI-boxen

 • Strikt anpassad efter GI-dieten
 • Skräddarsydda matkassar med 10 olika recept
 • Stort fokus på hälsa och fysiskt välmående

Nackdelar med GI-boxen

 • Dåliga variation då de 10 tillgängliga rätterna sällan byts ut
 • Den låga kalorinivån är inte lämplig för alla
 • Alla rätter är färdiglagade och bör kompletteras.

GI-boxen leveransområde

GI-boxen levererar idag till stora delar av vårt avlånga land och är därmed tillgänglig för de flesta.Tyvärr har företaget ingen komplett lista över sina leveransområden på webbplatsen så vi kan inte bekräfta alla platser.

Vill du dubbelkolla om du kan prenumerera på GI-boxen föreslår vi istället att du följer en av länkarna i denna guide för att därefte knappa in ditt postnummer på sajten. Du får nu ett automatiskt svar om huruvida GI-boxen kan tillhandahålla matkassar till dig eller inte.

GI-boxen rabattkod och erbjudanden

I skrivande stund erbjöd GI-boxen inga klassiska erbjudanden eller kampanjer. Det är dock inte ovanligt att de gör det så vi rekommenderar alltid att du själv håller koll på aktörens webbplats och de reklammeddelanden de skickar ut till sina kunder.

Med det sagt får du en tydlig och betydande rabatt desto fler matlådor du beställer. En matkasse med 10 boxar kostar 69 SEK per portion, matkassen med 20 boxar kostar 59,75 SEK per portion, och beställer du 40 boxar kostar varje portion endast 49 SEK.

GI-boxen betalningsalternativ

Betala gör du med den betalningsmetod som passar dig bäst utav Visa, Mastercard eller mot faktura från Klarna. Fakturor från Klarna skickas till din adress och har ett 14 dagars betalningskrav, precis som alla andra fakturor från Klarna.

För att använda Klarna måste du först godkännas i en kreditupplysning och skapa ett konto.

Beställ och betala för GI matkassar

Processen för att beställa matkassar från GI-boxen skiljer sig något från andra leverantörer men är samtidigt mer praktisk. Du har som sagt möjligheten att skapa din egen matkasse med de rätter vi listat ovan. Vidare väljer du hur många måltider du vill ta emot: 10, 20 eller 40 stycken.

 • 10 rätter – 699 SEK
 • 20 rätter – 1 295 SEK
 • 40 rätter – 2195 SEK

GI-boxen – köpvillkor

I likhet med alla andra matkassar i Sverige är GI-boxen en prenumerationstjänst helt utan bindningstid. Det innebär att du som kund har full kontroll över de matkassar du får levererade, hur ofta du får dem levererade samt om du vill pausa eller avbryta prenumerationen.

Den allmänna returrätten gäller fram till onsdagen innan planerad leverans.

Avbokar du en leverans för sent (efter 12:00 på onsdagen) får du 50 % av matkassens värde återbetald. Matkassar som redan levererats och som det är inte något produktionsfel på kan inte returneras.

Vårt GI-boxen omdöme

4.7

GI-boxen är på alla sätt och vis en utmärkt matlåda för dig som följer GI-dieten eller kämpar med att gå ner i vikt och behöver hjälp med rådgivning och maten. Kassarna kan även vara lämpliga för de som vill begränsa sitt intag av kolhydrater och de som försöker äta nyttigare.

Däremot är GI-boxen inte optimal för de som vill äta en blandad och varierad kost med både snabba och långsamma kolhydrater. Dessutom är matkassen inte bra för de som fortfarande uppskattar matlagning och som bara behöver stöd i form av färdiga recept och matkassar.

Vår poäng är helt enkelt att GI-boxen är perfekt för din som äter GI eller LCHF, medan alla andra bör överväga andra alternativ och matkassar för allätare.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Tre andra hälsosamma matkassar

Följer du inte GI-dieten men ändå vill äta hälsosam mat med nyttiga råvaror kan du istället välja ett av följande alternativ:

HelloFresh logotyp
Ecoviva logotyp

Beställ GI-Boxens måltider!

Tränar du utan resultat? GI-matkassar ger dig verktygen du behöver för att effektivisera din viktnedgång.