Linas Matkasse gör generös utbetalning trots förluster

Trots förluster och motgångar sedan börsnoteringen förra våren har Linas Matkasse, som ägs av LMK Group, att man höjer sin utdelning. Därmed får aktieägare dela på 22,2 miljoner kronor i år.

Efter många år med tillväxt i rad har Linas Matkasse haft ett par riktigt tunga månader det senaste halvåret. Under fjärde kvartalet 2021 omsatte företaget 327 miljoner kronor vilket var en minskning och kan jämföras med samma period 2022 då omsättningen ökade med 30 procent.

Det har alltså varit ett tungt år för LMK Group som dessutom börsnoterades för ganska exakt ett år sedan. Trots detta väljer man att öka sin akiteutdelning för kommande år vilket innebär att man i år delar ut totalt 22,2 miljoner kronor.

Nyheten om den höjda utdelning kommer strax efter man lanserat en uppdatering av det visuella varumärket. Med andra ord är det tydligt att man försöker allt för att få rätsida på företaget igen. Och det råder fortfarande inget tvivel om att Linas Matkasse har några av de bästa matkassarna på marknaden.

Lämna en kommentar