Linas matkasse

Sveriges största utbud
Linas matkasse logga

4.5 out of 5.0 stars

  • 80 valbara recept per vecka
  • Ingen bindningstid
  • Lokala råvaror
  • Nordens största leverantör av matkassar

Pris

659-1099kr

Middagar

3-5 rätter

Personer

2-4 st

Per portion

55-110 kr st

För de flesta svenskar är Linas matkasse synonymt med matkassar i allmänhet eftersom de var en av de första aktörerna någonsin att erbjuda denna tjänst. Idén till verksamheten föddes 2007 och redan ett år senare sålde de fler än 1 000 matkassar av varianten originalkasse i Sverige.

Anledning till företagets stora inflytande på marknaden har dels med deras fantastiska och näringsrika matkassar att göra och dels med att hela varumärket är genomsyrat av trivsel och professionalism. Naturligtvis står också Linas matkasse recept i en klass för sig.

Linas matkasse erbjudande

30% rabatt på din första matkasse och 20% på dina 2 nästkommande
Gäller endast nya kunder!
Aktiveras automatiskt i kassan när du besöker deras hemsida.

Besök Linasmatkasse.se och använd ditt erbjudande idag!

Mer än bara en matkasse

Redan när du besöker Linas matkasses webbplats kommer du lägga märke till hur trivsamt detta varumärke är – från designen och språket som används på sajten till de erbjudanden och guider de tillhandahåller.

Linas Matkasse erbjuder betydligt mycket mer än många av deras konkurrenter som också erbjuder matkasse med hemleverans. Varje gång du beställer från Linas matkasse bidrar du nämligen till att göra världen lite bättre.

Linas matkasse – matkassar och pris

Linas fokus ligger på att erbjuda bästa tänkbara kvalitet och färska produkter till alla sina kunder. Detta samtidigt som alla matkassar går i hållbarhetens tecken och genomsyras av ekologiska och kravmärkta produkter. Tyvärr använder företaget många engångsförpackningar i plast vilket vi anser att de kan – och borde – förbättra.

I det stora sortimentet av matkassar från Lina finns det något för alla. Du som har svårt att bestämma dig eller har kräsna middagsgäster kan alltid lägga till extra måltider i sina kassar vid behov. Behöver du extra inspiration i köket kan du besöka Linas blogg där du finner guider och annat matrelaterat innehåll samt tips och råd för hur du lagar mat och bäst hanterar råvaror.

Nedan ser du det urval som erbjuds hos Linas Matkasse

Linas lättlagade kasse

Ett perfekt val för alla som har ont om tid. Bra råvaror, läcker mat och recept som du lagar på mellan 15 och 25 minuter.

Linas 15-minuters kasse

Ännu en kasse för den som har ont om tid och helst slipper spendera för lång tid i köket. Dessa Linas matkasse recept är otroligt lättlagade.

Linas flexitariankasse

En flexitarian är någon som till stor del äter vegetariskt men som då och då unnar sig både kött, fisk, mejerier och ägg.

Linas vegetariska kasse

Den vegetariska kassen från Linas matkasse består av det bästa från växtriket samt både ägg och mejeriprodukter (lakto-ovo).

Linas barnkasse

Linas barnkasse med hälsosamma favoriter som anpassats till barn men som också fungerar utmärkt för vuxna. Kan beställas både glutenfri och laktosfri.

Linas inspirationskasse

En kasse med smak från hela världen. Här får du spännande recept och maträtter från jordens alla hörn.

Linas originalkasse

Den första kassen som såldes av detta företag. Innehåller allt som den perfekta kassen bör med hälsosamma och färska råvaror av mycket hög kvalitet för veckans alla dagar. Bästsäljare hos Linas matkasse!

Linas välj själv kasse

En av Linas favoriter är Linas välja själv kassen som ger dig full kontroll. Varje vecka väljer du själv vilka av de 30 recepten du vill ska levereras i din kommande kasse.

Aktuella erbjudanden på matkassar

 • Hellofresh.se – Du får totalt 1 349 kr i rabatt på dina fem första matkassar.
 • Middagsfrid.se – kod “FAMILJEFRID” – Få 30+30+20+20% rabatt på dina fyra första kassar.
 • Linasmatkasse.se – 30% rabatt på din första och 20% på dina två nästa matkassar.
 • Betterfeast.se – 25% rabatt på första matkassen.
 • Ica.se – 30% rabatt på dina 3 första matkassar

Lina matkasse information

Som sagt lanserades Linas matkasse år 2007 och sedan dessa har de vuxit till att bli en av de ledande aktörerna inom matkassar i Sverige. I början på 2021 börsnoterades bolaget på den nordiska aktiemarknaden. Företaget har också ett av de största utbuden matkassar på marknaden och här finns något för varje smak och nästa alla populära dieter.

När det kommer till produkter och livsmedlen i Linas matkassar kan du alltid räkna med att det kommer från godkända och kontrollerade källor. Här är det bara svenska producenter som får vara med och leka och företaget håller enormt höga krav på alla sina samarbetspartners. Det innebär att alla dina matkassar från Linas är sprängfyllda med färska och näringsrika ingredienser med ett stort fokus på ekologiska och kravmärkta livsmedel.

En av de största fördelarna med Linas Matkasse är helt enkelt att du alltid kan lita på de genuina och naturliga smakerna från produkter odlade och framställda utan onödiga och ohälsosamma tillsatser som dessutom är obesprutade. Hos Lina tummar man aldrig på smaker och bra råvaror.

Fördelar med Linas matkasse

 • Stort fokus på ekologiska produkter 
 • Möjlighet att välja egna rätter och göra tillval
 • 80 valbara recept per vecka

Nackdelar med Linas matkasse

 • Ej leverans till delar av landet

Linas matkasse leveransområde

Det som är lite tråkigt med Linas är att de inte erbjuder leveranser till alla städer i hela Sverige. Det är i första hand landets stora städer som Linas matkasse är aktiv i, dvs. Malmö, Göteborg och Stockholm med omnejd. Fast idag erbjuds även leverans i andra större städer, exempelvis Lund, Norrköping och Helsingborg.

Linas matkasse erbjudande

Linas matkasse erbjudanden är generösa, framför allt för nya kunder.

Företaget erbjuder även presentkort om du vill överraska någon i din närhet med tillgång till några av Sveriges mest uppskattade matkassar.

Beställa och betala matkasse hos Linas Matkasse – så gör du

Det första som slår dig som ny besökare hos Linas Matkasse är den mycket inbjudande designen på webbplatsen. Redan från första ögonblicket får man en känsla av att man verkligen vill handla från Linas matkasse, mycket tack vare de läckra bilderna på veckans måltider.

Samtidigt är det enkelt och smidigt att handla hos Linas matkasse. Följ bara dessa fem enkla steg.

Linas Matkasse leveranstid

Linas matkasse levereras alltid på antingen söndag eller måndag mellan 17:00 och 22:00. Hör av dig till Linas matkasse kontakt för att spåra dina beställningar och se när du kan förvänta dig nästa leverans.

Vill du kontrollera om du kan få en Linas matkasse levererad dit du bor kan du besöka webbplatsen och knappa in din postkod.

Det är enkelt och smidigt att handla hos Linas matkasse.
Följ bara dessa fem enkla steg.

1. Välj den eller de matkassar du önskar få hemlevererade.

2. Vid behov kan du lägga till extra måltider eller allergianpassa dina kassar.

3. Registrera dina uppgifter och välj betalningsmetod.

4. Vid köpet av din första kasse har du startat en löpande prenumeration. Denna saknar bindningstid och du kan när som helst välja att avboka nästa kasse eller avsluta prenumerationen. Detta måste dock ske 7-8 dagar innan följande leverans.

5. Din matkasse levereras till din angivna adress på söndag eller måndag. Linas förare meddelar alltid när kassen har levererats.

Linas matkasse kontakt & köpvillkor

Prenumerationer på Linas matkasse är helt utan bindningstid. Det innebär att du när som helst kan avsluta prenumerationen, pausa leveranser eller ändra och anpassa matkassarna du får levererade.

Vi anser att matkassar utan bindningstid borde vara industristandard då man som konsument ska ha full kontroll över de produkter och tjänster som man betalar för. Som tur är stämmer detta för nästan alla aktörer.

Du kan enkelt komma i kontakt med Linas matkasse via deras hemsida. Deras kundtjänst är redo att svara på alla frågor och funderingar du kan tänkas ha om maten, matkassarna och din prenumeration.

Vårt Linas matkasse omdöme

4.9

Hos Linas Matkasse finns det egentligen inget som fattas. Det enda som inte finns är en matkasse för de veganer och vegetarianer som inte äter mejerivaror och ägg. Dock kommer det alltid finnas möjligheter att inte använda dessa och fortfarande kunna tillaga rätter med fantastiska ingredienser som innehåller stora smaker och naturligt producerade produkter.

Hos Linas Matkasse får du ett mycket bra pris och en garanterat härlig upplevelse. En upplevelse som kryddas när du får din matkasse och sätter igång i köket.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Andra matkassar vi rekommenderar

Skulle du av någon anledning känna att Linas matkasse inte är rätt leverantör för dig kan du med fördel välja en annan leverantör. Vi har testat alla de ledande matkassarna på den svenska marknaden och rekommenderar följande tre aktörer som ett alternativ till Linas matkasse.

HelloFresh logotyp
Matkomform logotyp
Middagsfrid logotyp

Beställ Linas Matkasse idag!

Linas Matkasse erbjuder betydligt mycket mer än många av deras konkurrenter som också erbjuder matkasse med hemleverans. Varje gång du beställer från Linas matkasse bidrar du nämligen till att göra världen lite bättre.