Matkomfort recension

Kockförberedda Matkassar
Matkomfort logga

4.7 out of 5.0 stars

  • Kompletta matkassar utan matsvinn
  • Färska svenska huvudråvaror
  • Nyttiga och välplanerade recept
  • Goda såser lagade från grunden

Pris

550-2495kr

Middagar

3-4

Personer

1-8

Per portion

71-163 kr st

Matkomfort är en jämförelsevis mindre aktör på den svenska matkassemarknaden. Aktören har valt att fokusera på att levererar enastående matkassar till kunder i Mälardalen, däribland i Stockholm, Uppsala, Västerås, Södertälje och Eskilstuna med omnejd.

Enligt egen utsago är Matkomfort matkassen med de goda såserna och alla recept är framställda och tillagad av utbildade kockar, under ledning av kocken och Matkomforts grundare Henrik Isaksson.

Bor du i eller omkring Mälaren och dessutom vill äta restaurangvärdig mat hemma så är Matkomfort ett utmärkt val. För din skull har vi samlat all information om Matkomfort i denna opartiska recension.

Erfarna kockar står bakom matkassen

Matkomfort matkassar håller mycket hög standard och uppskattas av både vårt testteam och företagets kunder. Det som hjälper Matkomfort med att sticka ut från mängden är att menyn utvecklas och förbereds av erfarna kockar, fast med recept som är enkla nog att följa oavsett ens matlagningskunskaper.

Tanken är helt enkelt att du ska kunna njuta av mat i världsklass hemma även under vardagarna då de flesta inte har tid eller ork att stå i köket eller gå och handla. Och trots att Matkomfort är en av de dyrare aktörerna på marknaden så är matkassarna värda varenda krona med tanke på matkvaliteten.

Matkomfort matkassar och kostnad

 1. Matkomfort Premiumkasse
  Matkomfort premium är bästsäljaren med exklusiva råvaror och spännande recept innehållandes fågel, fisk, kött och allt det bästa från växtriket. Levereras med Matkomforts egengjorda såser och kryddblandningar. Går även att beställa i en vegetarisk variant.
 2. Matkomfort Hälsolådan
  Trendiga recept utan rött kött för flexitarianer och de som vill försöka äta mer grönt. Enkla recept med spännande smaker från hela världen. Som namnet avslöjar har lådan ett stort fokus på hälsa och nyttiga recept i vardagen.
 3. Matkomfort Familjefavoriter
  Barnvänliga smaker och maträtter som även imponerar på vuxna men som med fördel kan kombineras med en andra matkasse; exempelvis familjekassen till barnen och premiumkassen till de vuxna.
 4. Matkomfort Vroom
  Den billigaste och enklaste matkassen från Matkomfort levereras med en huvudråvara, kolhydrater och en god sås, men inga grönsaker. Kassen passar därav bra för de som vill anpassa grönsaker efter behov, allergier eller liknande.

På grund av antalet tillgängliga matkassar och det faktum att du själv väljer hur många dagar och personer du vill ha mat till, varierar kostnaden för Matkomforts matkassar ganska rejält. Nedan hittar du ett par exempel på vad en matkasse kostar men för en komplett prislista hänvisar vi dig till företagets webbplats.

Premiumkassen kostar mellan 650 kronor för 1 person och 1 815 kronor för 6 personer, medan vegokassen kostar mellan 795 kronor för 2 personer och 1 735 kronor för 6 personer.

Som du tydligt kan se sjunker priset per portion markant ju fler personer man handlar åt. Vidare kommer du snart lägga märke till att de olika kassarna kan anpassas olika mycket.

Du kan, till exempel, inte välja hur många dagar du vill beställa mat för varje vecka och vissa matkassar kan man beställa till 1 person medan andra begränsas till minst 2. Detta för att man ska kunna hålla nere priserna och samtidigt garantera att alla mat som skickas ut till kunder lever upp till Matkomforts höga standard och väletablerade rykte.

Information om Matkomfort matkassar

När du prenumererar på Matkomforts matkasse så tillhandahåller de dig med allt du behöver för att tillaga alla maträtter. Det enda du behöver i kryddväg är salt och peppar. Allt du behöver är en stekpanna och övrig grundläggande köksutrustning (kniv, gryta, etc.) för att kunna tillaga maten därefter.

All mat är som sagt förbered av kockar fast med målet att allt ska vara lättlagat. Fördelen med matkassar som utvecklats av kockar är, förutom kvaliteten på recepten, att kockar tenderar att vara mycket kräsna med de råvaror de använder.

Detta är något som genomsyrar hela Matkomforts varumärke och avspeglas i den omsorg kockarna lägger på att lokalisera de färskaste ingredienserna från seriösa leverantörer. Tack vare nära samarbete med lokala producenter kan Matkomfort enkelt anpassa sina recept efter säsongsriktiga råvaror.

Om det inte redan har framkommit så är Matkomfort en matkasse för alla er som gillar de lite finare sakerna i livet och de som med minimal ansträngning gärna njuter av smakrik mat sju dagar i veckan.

Fördelar med matkassen

 • Maträtter i restaurangkvalitet förberedda av kockar 
 • Kassar anpassade för en till sex personer
 • En av de branschens bästa kvalitetsgarantier

Nackdelar med matkassen

 • Något dyrare matkassar och fast antal rätter i veckan
 • Inte tillgängliga i hela Sverige
 • Svårt att allergianpassa matkassarna

Matkomforts leveransområde

Med sitt huvudkontor och testkök beläget i Stockholm har Matkomfort valt att endast vara verksamma för de över 3,5 miljoner människor som bor i och runtomkring Mälardalen. Tyvärr innebär det att vi som bor i södra eller norra Sverige inte kan använda Matkomfort.

Bland de större städer som Matkomfort levererar till hittar du:

 • Stockholm
 • Uppsala
 • Västerås
 • Eskilstuna
 • Enköping
 • Södertälje

Matkomfort levererar även till en rad mindre orter, däribland:

 • Mariefred
 • Nykvarn
 • Vallentuna
 • Knivsta
 • Strängnäs

Observera att detta endast är ett urval av alla de orter som man kan beställa en Matkomfort matkasse till. Bor du i Mälardalen med omnejd och din bostad inte ligger för lång ut på landsbygden är sannolikheten hög att aktören kan serva dig. För att dubbelkolla om du tillhör Matkomforts leveransområde kan du få svar direkt genom att ange ditt personnummer på deras webbplats.

Har Matkomfort erbjudande och rabatter?

Denna leverantör av matkassar är kända för att ha rullande erbjudanden där nya kunder ofta kan få rabatter på flera hundra kronor per beställning. För att aktivera erbjudanden behöver du tillgång till en rabattkod.

Mest värde får du som kund dock av Matkomforts kundklubb. Klubben har fem nivåer:

 • Standardmedlem – 0 till 4 leveranser
 • Bronsmedlem – 5 till 15 leveranser
 • Silvermedlem – 15 till 24 leveranser
 • Guldmedlem – 25 till 39 leveranser
 • Platinamedlem – 40+ leveranser

Nivåerna kommer med diverse fördelar och medlemskapen gäller årsvis från det datum då du placerade första beställningen. Efter första året behåller du den medlemsnivå som du uppnått under det andra året samtidigt som antalet leveranser nollställs.

Dessutom samlar alla medlemmar poäng för allt de gör. Exempelvis får man 1 poäng för varje krona man spenderar (1,25 kronor för platinamedlemmar) som kan användas i Matkomforts webbutik där du hittar kockarnas utvalda favoritprodukter och såser. Poängen ger en återbäring på 2 % som kan användas under totalt sett två år.

Matkomfort betalningsmetoder

Du kan betala för din Matkomfort matkasse med en rad olika populära betalningsmetoder. Vanligast är att kunder registrerar sitt bankkort för återkommande betalningar via betalningsplattformen Swedbank pay.

Dessutom kan du välja att betala via e-faktura (10 kronors avgift) som skickas direkt till din e-post, alternativt fysisk faktura (15 kronors avgift) som du får hem i brevlådan.

Betala för matkasse med kort eller mot faktura.
Gratis hemleverans vid beställning av minst tre kassar.

Matkomforts leveranstider

Alla matkassar levereras till angiven adress på söndagar mellan 14.00 och 22.00. Du hittar din exakta leveranstid (+/- 30 minuter) under “Mina sidor” efter att du loggat in på ditt konto.

Ändringar av kasse, uppdateringar av leveransuppgifter och avprenumeration måste registreras innan klockan 12.00 på måndagen innan leveransen i fråga. Lättast är det att göra ändringar på kommande beställning i samband med att du får veckans kasse levererad.

Beställ och betala för Matkomforts matkasse

Efter en noggrann granskning av Matkomfort fastnade vi snabbt för hur enkelt det är att beställa matkassar från dem och även hur lätt det är att uppdatera och ändra personliga uppgifter och leveransönskemål..

När du ska beställa din första matkasse från Matkomfort börjar du med att besöka webbplatsen – gärna genom att följa en av länkarna i denna guide. Väl där kan du klicka dig vidare till sektionen “Våra matkassar” där du hittar en överskådlig sammanfattning av de olika matkassarna med länkar till detaljerade beskrivningar av varje kasse.

Därefter väljer du den kasse du är intresserad av samt antalet middagsgäster du behöver mat till innan du går vidare. På följande sida har du möjlighet att bekräfta ordern samt välja första leveransdag. Klicka dig sedan vidare för att ange den e-postadress du vill koppla till ditt konto. Genom att sedan ange ditt personnummer i fältet som presenteras kommer Matkomfort automatiskt hitta din adressinformation och samtidigt meddela dig om de är förmögna att leverera till dig.

Det sista steget involverar att välja den betalningsmetod som passar dig och att genomföra ordern, vilket du kan läsa mer om nedan.

Matkomfort – köpvillkor

Matkomfort har en – i branschen – nästintill oslagbar garanti som inkluderar alla deras matkassar och produkter. Du har rätt till full återbetalning om du inte är nöjd med en kasse, även om orsaken bara är en lite kantstött grönsak. Garantin kan med fördel användas av alla er som vill testa på en matkasse innan ni beslutar er för om det är rätt eller inte.

Vid första betalningen aktiverar du en prenumeration på obestämd tid. Prenumerationen är inte bindande och kan avbrytas när som helst. Kunder har också möjligheten att pausa en leverans eller ändra sina leveranstillfällen från en gång i veckan till en gång varannan vecka. Alla ändringar gör du under “Mina sidor”.

I Sverige inkluderas inte livsmedel under den vanliga retur- och ångerrätten och du kan därför inte reklamera dina matkassar. Skulle det mot förmodan vara så att det saknas en vara i din matkasse kan du kontakta företaget som, i den mån det är möjligt, kommer att skicka ut en ersättningsvara till dig.

Vårt Matkomfort omdöme

4.7

Vi har inga problem med att rekommendera Matkomfort till våra läsare. Företaget presterar överlag ganska bra i vår granskning och de har 120 tidigare användare som har gett tjänsten ett betyg på 4,7 av 5 på Trustpilot.

Den absolut största fördelen med Matkomfort är kvaliteten på maten och det faktum att de använder ett team av riktiga kockar för att utveckla recept och förbereda maten. Personligen uppskattar vi även variationen bland de tillgängliga kassarna samt att man på egen hand kan hitta inspiration och recept på webbplatsen till de dagar då man inte får mat levererad.

Med det sagt får Matkomfort inte full pott av oss. Matkassen är exempelvis dyrare än konkurrenterna, innehållet är svårt att anpassa efter önskemål och/eller allergier och dessutom levererar företaget endast i Mälardalen; vilket utesluter majoriteten av alla svenskar.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Andra matkassar vi rekommenderar

Erbjuder Matkomfort inte det som du söker? Det är ingen orsak att hänga läpp då du har en uppsjö av andra riktigt bra matkassar att välja mellan. Vi föreslår bland annat att du överväger dessa aktörer som ett alternativ:

HelloFresh logotyp
Ecoviva logotyp
Middagsfrid logotyp

Beställ Matkomfort matkasse idag!

Uppskattar du lyxiga matupplevelser i vardagen kommer Matkomfort matkasse passa dig som handen i handsken.