Coop matkasse

Hela familjens favoriter
Coop logga

3.5 out of 5.0 stars

  • Alltid färskt, svensk kyckling och kött
  • Nyttiga recept för vuxna och barn
  • Kreativa och inspirerande maträtter
  • Snabb hemleverans eller avhämtning i närmsta butik

Pris

449-699kr

Middagar

3-4 rätter

Personer

2-4 st

Per portion

37-69 kr st

Under de senaste åren har Coop, precis som nästan alla andra stora matvarubutikskedjor i Sverige, storsatsat på matkassar och möjligheten att handla mat online. Idag har de ett brett utbud färdiga matkassar med fräscha recept, samt en riktigt bra e-handel med alla varor du kan förvänta dig hitta på Stora Coop.

Är du dessutom Coop-medlem kan du ta del av massvis med härliga erbjudanden och generösa rabatter. Så om Coop är den affären du oftast brukar handla i kan det vara dags att överväga deras onlinetjänster, vilka du kan läsa allt om i denna recension.

Coop hemleverans eller Coop hämta i butik

Coop har idag fyra olika färdiga matkassar med hemleverans med olika teman, däribland hälsa, familj och laktosfritt. Vad de alla har gemensamt är att de innehåller lättlagade recept och enbart färska grönsaker och svenskt kött & fisk.

När du beställer en matkasse från Coop så har du två val: antingen hämtar du kassen i din närmaste Coop-butik eller så får du den hemlevererade direkt till dörren. Hemleveransen kommer med en liten extra avgift, så du väljer själv vilket alternativ som passar dig bäst.

Till skillnad från exempelvis City Gross, har Coop inte en plocktjänst, utan antingen beställer du en färdig matkasse eller så handlar du mat online via Coop Online.

Coops olika matkassar

Som sagt har Coop fyra olika matkassar som tagits fram för att passa så många som möjligt. Kassarna innehåller antingen 4 eller 3 middagar för antingen 2 eller 4 personer och kan därmed användas av både familjer och sambos. Läs mer om Coops matkassar nedan och välj den som passar dig bäst.

 • Hälsokassen
  En matkasse med tydlig hälsoinriktning som Coop erbjuder i samarbete med Wellobe. Det innebär att alla recepten har satts ihop av en kombination av erfarna kockar och dietister, för att försäkra att rätterna är lika smakrika som hälsosamma.
  • Kassen består av 4 middagar för antingen 2 eller 4 personer.
  • Pris: 549 – 699 SEK
 • Familjekassen
  En riktigt rolig matkasse med recept som passar hela familjen, från de allra yngsta och mest kräsna till föräldrarna. Dessutom tas recepten fram för att vara så enkla som möjligt att laga och förbereda så att du kan minimera tiden du behöver spendera i köket varje dag.
  • Kassen består av 4 middagar för antingen 2 eller 4 personer
  • Pris: 662 – 699 SEK
 • Laktosfria kassen
  Den laktosfria matkassen från Coop är fullspäckad med roliga och smakrika recept från jordens alla hörn och med laktosfria ingredienser. Kassen är också framtagen för att passa familjer med barnvänliga recept.
  • Kassen består av 4 middagar för antingen 2 eller 4 personer.
  • Pris: 449 – 599 SEK
 • Ekologiska kassen
  Ekologiska matkassar blir allt vanligare och Coop har idag en av de bästa på marknaden. Kassen är 100% ekologisk (fisk och skaldjur är MSC-märkta). Och för att minska miljöpåverkan är alltid ett eller två av veckans recept vegetariska.
  • Kassen består av 4 middagar för antingen 2 eller 4 personer.
  • Pris: 549 – 699 SEK
 • Tredagarskassen
  Vill du bara ha recept för 3 middagar i veckan istället för fyra är denna matkasse perfekt. Recepten är lika spännande och goda som i de andra av Coops matkassar och innehåller endast färska råvaror (inget fryst) samt svenskt kött och kyckling.
  • Kassen består av 3 middagar för 4 personer
  • Pris: 449 SEK

Coop Online – Så fungerar det

Utöver de färdiga matkassarna kan du numera också gör alla dina matinköp via Coop online. E-handeln är väldesignade och enkel att använda med ett enormt utbud matvaror uppdelade i kategorier som underlättar handlandet. Du kan dessutom finns det en undersida med endast Coops Xtraprodukter, dvs. deras lågprisvarumärke samt en undersida med alla varor från Änglamark.

Efter att du valt alla de varor du behöver kan du välja vilken dag och tid du vill få de levererade så att du garanterat kan vara hemma vid tillfället.

Du hittar helt enkelt allt du någonsin kommer behöva till köket och matlagningen på Coops hemsida. Priserna är dessutom ofta fördelaktiga jämfört med i fysiska matbutiker och allt som oftast hittar du exklusiva och generösa erbjudanden här.

Fördelar med Coop matkasse

 • Välj om du vill hämta matkassen i en Coop-butik eller få den levererad direkt till dörren
 • Roliga recept som skapas av erfarna kockar och testats i Coops testkök
 • Starta ett abonnemang eller gör ett engångsköp

Nackdelar med Coop matkasse

 • Något dyrare än flera av sina konkurrenter
 • Inga tydliga Coop rabattkoder
 • Hög avgift för matkassarna med hemleverans

Coop matkasse – leveranstider

En av de absolut bästa aspekterna med Coops matkassar är att de är tillgängliga i hela Sverige. Och som sagt väljer du själv om du ska h

Beställer du mat från Coop Online så väljer du själv under vilket tidsspann du vill får maten levererad. Coop levererar mat varje dag i veckan fast leveranstiderna och dagarna kan variera beroende på den adress du bor på. För att se när matkassar kan levereras till dig besöker du Coop online, väljer en matkasse och skriver in din adress. Därefter presenteras alla de tidsalternativ du har att välja mellan.

Utav alla de stora matvarukedjorna i Sverige har Coop de bästa och mest anpassningsbara leveranstiderna, men skulle inte någon av tiderna, mot förmodan, inte passa dig kan du alltså också välja att hämta matkassen i en Coop-butik när det passar dig.

OBS! Det är inte din Coop-butik som sätter ihop matkassen utan den levereras färdigpackad till butiken i stället för hem till dig. Därför kan det dröja en dag eller två innan din matkasse är redo att hämtas ut.

Coop matkasse – leveransplatser

En av de absolut bästa aspekterna med Coops matkassar är att de är tillgängliga i hela Sverige. Och som sagt väljer du själv om du ska hämta den färdigpackade matkassen i din närmaste butik eller får den levererad direkt till dörren – du kan själv välja en leveranstid när du vet att du eller någon i familjen kommer vara hemma för att ta emot den.

Coop erbjudande

Coop har länge varit kända som en av de dyrare matbutikerna i Sverige, men på senaste har man jobbat hårt med att pressa ner priserna, bland annat genom sitt uppköp av Netto. Man planerar även att lansera lågprisbutiker över hela landet där man framför allt kommer sälja varor från Xtra och andra billigare varumärken.

Dessutom har man alltid veckans kampanjer och erbjudanden som är samma över hela landet och handlar du med Coop Online kan du ofta ta del av exklusiva och lokala erbjudanden.

Bli en Coop-medlem och få bättre priser

För att få de absolut bästa priserna från Coop behöver du ansöka om ett Coop-medlemskap. Då kommer du bland annat samla poäng – upp till 5 poäng per spenderad krona, få tillgång till medlemspriser och även personliga erbjudanden baserat på de varor du brukar handla.

Numera har Coop även löpande samarbeten med utvalda partners för ännu fler rabatter och erbjudanden. Och slutligen har Coop och MedMera Bank även sitt eget Coop Mastercard kreditkort för den som vill maximera sina ekonomiska möjligheter med kompletterande reseförsäkringar, bonusar och andra traditionella kreditkortsförmåner.

Coops kundtjänst

Föga förvånande är Coops kundtjänst precis så bra som man förväntar sig från en av Sveriges största matvarubutiker, dvs. helt enastående.

Har du bara enklare frågor så rekommenderar vi att du besökare Coops FAQ där man har samlat alla de vanligaste frågorna med tydliga svar, men skulle du behöver mer specifik hjälp kan du alltid kontakta Kundservice.

Telefon

0771 – 171717

Öppet: helgfri vardag 8-18

För frågor om kreditkortet och banktjänsterna gäller följande tider:

 • Coop Mastercard: helgfri vardag 9-18
 • Sparkonton och Privatlån: helgfri vardag 9-17

OBS! För alla bankrelaterade frågor är det bara telefonkundtjänst som gäller och inte e-post.

E-post

Behöver du hjälp utanför öppettiderna kan du istället mejla till kundservice. Du hittar de olika e-postadresserna på Coops hemsida. Tänk bara på att svar via mejl kan dröja upp till 24 timmar.

Vårt omdöme

3.5

Efter en detaljerad granskning av Coop matkasse och Coop online så råder det inget tvivel om att båda tjänsterna är riktigt bra. Faktum är att Coop idag har en av de bästa onlinetjänsterna utav alla de stora matbutikerna i Sverige.

Med det sagt är matkassarna inte de mest spännande vi har sett och många väljer därför att prenumerera på matkassar från företag som endast sysslar med det, exempelvis Linas Matkasse eller Hello Fresh.

Vår slutsats är helt enkelt att om du redan är kund hos Coop eller Coop-medlem så finns det många fördelar med att använda Coop Online.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Andra matkassar vi rekommenderar

Det finns idag ett flertal ekologiska och miljövänliga matkassar på marknaden utöver Coop matkasse. Vi föreslår att du kikar på några andra alternativ innan du tar ditt slutgiltiga beslut.

HelloFresh logotyp
Middagsfrid logotyp