No Xcuses veganska matkassar expanderar i Skåne

Veganska matkassar i Skåne

No Xcuses är namnet på ett av de yngsta matkasseföretagen i Sverige som levererar 100% veganska matlådor. Eftersom företaget är så pass nystartat har man ett väldigt begränsat leveransområde som tidigare endast inkluderade specifika delar av Skåne. Men i början på februari 2022 meddelade företaget att man kommer börja leverera till hela Skåne och att man även planerar att expandera till resten av landet i samarbete med Gordon Delivery.

I likhet med Simple Feast är No Xcuses ett helt veganskt företag som endast erbjuder växtbaserade recept, men låt inte det oroa dig. Företaget har nämligen Michelin-kockar som skapar och testar alla recept för att garantera kvaliteten. Med dessa matlådor kan du alltså äta vegansk mat av absoluta världsklass hemma i ditt eget hem; även på vardagar.

Varje vecka presenteras en ny meny med utsökta maträtter och gillar du recepten som erbjuds kan du beställa hem mellan 3 och 5 olika rätter inför kommande vecka. Precis som alla andra matkasseleverantörer har man ingen bindnings- eller uppsägningstid så att du kan pausa din prenumeration, hoppa över veckor eller avsluta prenumerationen precis när du vill.

Veganska matkassar för resten av Sveriges befolkning

Som sagt är No Xcuses än så länge bara verksamma i Skåne så om du bor på en annan plats i landet får du vända dig till en annan leverantör av veganska matkassar. Det finns idag ett ganska stort antal sådana, dels företag som är helt veganska men också företag som erbjuder en blandning av veganska och icke-veganska matkassar.

Många av de stora företagen i branschen, däribland HelloFresh, erbjuder idag “välja-själv-kassar” där du inför varje vecka skapar din egen matkasse utifrån ett arkiv med recept. Även många av dessa kassarna kan göras veganska, vegetariska eller anpassade till andra dieter.

Vill du veta mer om detta koncept kan du ta en titt på våra rekommenderade veganska matkassar!

Lämna en kommentar