HelloFresh: svenskar har bland det bästa bordsskicket i Europa

Svenskars bordsskick bland de bästa i Europa

Visst låter det som ett omöjligt påstående? Men det stämmer faktiskt. Enligt en undersökning som HelloFresh nyligen genomförde är svenskarna bäst på att lägga ifrån sig mobiltelefonen när de äter. Dessutom är vi och danskarna bäst på att dela måltider med andra och vi pratar gärna om maten vi äter medan vi äter den.

Enligt en undersökning som Censuswide genomförde på uppdrag av HelloFresh under 2021 har Sverige bland det bästa bordsskicket i Europa, i alla fall om man tittar på mobilanvändningen vid middagen.

I undersökningen – som genomfördes i Storbritannien, Kanada, Belgien, Nederländerna, Frankrike, Danmark, Tyskland, och Sverige med ca. 1 000 deltagare per marknad – uppgav 70 procent av föräldrar att uppskattar samtal med sina barn under middagen. Vidare sa 52 procent att de inte använder mobiltelefonen under måltiden för att istället fokusera på sina barn. De siffrorna är betydligt högre än alla de andra europeiska länderna som inkluderades i undersökningen.

Det visade sig också att just maten man äter är bland de mest populära samtalsämnena runt de svenska middagsborden. Hela 54 procent uppgav att de regelbundet svarar på frågor om maten från sina barn, jämfört med 31 procent i Danmark, 26 procent i Tyskland och ynka 25 procent i Storbritannien.

Mer om HelloFresh

HelloFresh är ett av världens ledande företag inom matkassar med hemleverans. Företaget lanserades 2011 och har sedan dess expanderat globalt. Och redan ett år efter den svenska lanseringen 2019 hade HelloFresh tagit den svenska marknaden med storm och presterat över förväntan på flera plan.

I HelloFreshs utbud hittar du allt från en klassisk matkasse med både kött, fisk och grönt, till en vegetarisk matkasse, en barnvänlig matkasse och en snabb & enkel matkasse. Med andra ord har aktören något för alla!

– Läs mer i vår HelloFresh recesion –

Lämna en kommentar