Nyttiga matkassar

nyttig matkasse

En nyttig matkasse är ett bra alternativ för dig som vill äta mer hälsosamt. Om du går i tankarna på att ändra din kosthållning och göra den mer hälsosam och nyttig, men inte riktigt vet hur, så kan en hälsosam matkasse hjälpa dig. 

Matkassar gör din vardag mer flexibel och planerad. Du får hem en matkasse med veckans recept och ingredienser för detta. Du lämnar över kontrollen över dina måltider till en expert inom kost och matlagning. Fördelen, förutom att du får i dig nyttiga måltider, är att du inte behöver tillbringa så mycket tid i mataffären. En plats där vi annars lätt faller för lockpriser, frestelser och spontana köp när vi är hungriga. Dessutom får du ofta testa många nya ingredienser och maträtter, som du annars inte hade testat på. 

Nyttiga matkassar, eller en mer hälsosam matkasse, kan vara bra för alla. Idag kan du hitta matkassar utifrån olika kosthållningar, som vegetarisk eller vegansk. Dessa är ett väldigt bra alternativ för dig som antingen är vegetarian eller vegan, och för dig som vill testa på livsstilen. Det finns också helt ekologiska matkassar, vilket är bra för dig som är mån om planeten och som vill äta så naturlig och ren mat som möjligt. De ekologiska nyttiga matkassarna är också ofta mer prisvärda än att bara handla ekologiskt i din lokala mataffär. För dig som äter enligt vissa dieter, som LCHF eller GI, finns den typen av matkassar också. Det är fördelaktigt om du följer en diet eller vill börja, att köpa matkasse. Genom en nyttig matkasse utifrån en diet säkerställer du att du ändå får i dig all näring du behöver och att din diet följs rätt.

Antalet nyttiga matkassar växer

Fler och fler blir måna om sin hälsa och försöker äta nyttigt. Anledningarna kan vara flera. Några vill äta mer näringsrikt för att bli piggare och orka vardagen bättre. Andra vill gå ned i vikt eller testa en ny typ av kosthållning eller diet. Någon annan kanske har problem med sin nuvarande kosthållning, att magen svullnar upp eller liknande och då fått rådet att testa en viss kosthållning av en läkare. 

Alla dessa faktorer tillsammans ökar efterfrågan på specialanpassade, hälsosamma och nyttiga matkassar. Marknaden för matkassar har växt från att ha en generell matkasse till anpassat efter storlek på familj, allergier och kosthållning. Numera erbjuder flera företag nyttiga matkassar för att göra dig som kund nöjd.

Nyttig matkasse anpassad till din diet

Testa en nyttig matkasse, så du enkelt kan följa den kosthållning du valt. Läs gärna våra recensioner för att hitta en hälsosam matkasse som passar dig, dina behov och dina önskemål.

Topp tre utifrån våra recensioner av de som erbjuder en vegetarisk matkasse är Simple Feast, Ecoviva och Middagsfrid. Andelen veganska matkassar ökar också och du hittar företagen som erbjuder det här. Även inom veganska matkassar anser vi att Simple Feast, Ecoviva och Middagsfrid är de bästa. Samtliga av dessa erbjuder också matkassar för flexitarianer – för dig som vill äta både vegetariskt och kött.

Du får gärna läsa om de vegetariska matkssar vi rekommenderar samt de bästa veganska matkassarna i Sverige.

För dig som är mån om att äta ekologiskt säljs helt ekologiska matkassar. Just nu rekommenderar vi:

  • Ecoviva som bara har ekologiska matkassar till försäljning.
  • Linas matkasse som storsatsar på närproducerat och ekologiskt
  • Simple Feast erbjuder också helt ekologiska matkassar.

De mest kända dieterna som det finns en anpassad matkasse för är LCHF och GI. LCHF innebär att du utesluter kolhydrater och äter fett och protein istället. GI är en diet där du endast äter långsamma kolhydrater och utesluter de snabba kolhydraterna. GI-boxen är det företag som erbjuder en helt nyttig matkasse enligt GI-dieten. LCHF-kassarna är flera och bäst i test enligt oss är Familyfood, Mat & Ro och Veckans middag.

Lämna en kommentar