För dig som vill ha mer än bara ingredienser i matkassen

Det har blivit alltmer vanligt att beställa hem matkassar online. På grund av rådande pandemi har näthandeln ökat markant under 2020 och därmed även handling av mat och matkassar. Faktum är att i juli 2020 ökade mathandeln online med hela 95,9 procent

Det är egentligen inte så konstigt, med tanke på alla fördelar som det medför. 

Många bollar i luften? 

När det kommer till specifikt matkasse är det extra tacksamt när du har en familj att mata samtidigt som du ska få ihop vardagspusslet. Det kan vara barn som ska skjutsas till skola och fritidsaktiviteter, husdjur som ska rastas, läxor som ska läsas och samtidigt ska du få tid för dina egna behov. Det kan kännas överväldigande att då även behöva sätta dig ner och planera maträtter och leta recept. Med matkasse så har någon gjort allt det där åt dig!

När du beställer hem en matkasse får du färdiga recept och alla råvaror finns tillhanda i kassen, färdiga att laga. Det är snabbt, smidigt och enkelt. Förutom att du sparar tid genom att slippa åka och handla för att sedan kånka runt på tunga påsar, så är det även perfekt i rådande pandemitider. 

Tanken är att vi ska exponera oss så lite som möjligt just nu – och då kan vissa råvaror som är viktiga för oss bli bortglömda i vimlet av allt annat som ska köpas. Hur var det till exempel med kaffet? 

Lätt att glömma- men ack så viktigt 

Kaffe är för många så otroligt viktigt för att vardagen ska rulla på. Koppen på morgonen innan jobbet, koppen efter lunch eller till eftermiddagsfikat. Förutom att det piggar upp och är en essentiell dryck för de allra flesta vuxna, så vill man ju att det ska smaka gott. 

Som tur är finns det även sidor för att handla kaffe online. När du ändå sitter där och beställer veckans matvaror kan det vara skönt att veta att du får ditt favoritkaffe hem till dörren. Vad gör man inte för lite lugn i vardagen?

Kaffe och kaffekapslar – en djungel av möjligheter

Vi vet att när det kommer till matkassar, så finns det finns en hel del olika (se ”olika matkassar” i menyn ovan) att välja mellan. Är du vegetarian? Vegan? Vill du ha barnvänliga recept? Här är möjligheterna är oändliga.

De goda nyheterna är att även kaffe-utbudet online är betydligt större än i din lokala matbutik! Så- att hitta de perfekta bönorna eller kaffekapslarna för dig kanske kan kännas som att kliva in i ytterligare en djungel av valmöjligheter. Men, frukta icke! Även när det gäller kaffe och kaffekapslar finns det guidning att få av de allra kunnigaste.  Du kan, precis som med matkassar, lotsas fram till det kaffet som passar dina preferenser bäst. Visste du att en del kaffe-återförsäljare erbjuder prenumerationer? Du får alltså hem ditt kaffe regelbundet utan att behöva lägga en ny beställning varje gång. Smidigare än så blir det inte!

Kaffekapslar.se listar, i en databas, i princip alla nespresso-kompatibla kaffekapslar.

En ljusglimt i en annorlunda tid

Vi alla vet om det – det är svåra tider. Pandemin har slagit mer eller mindre hårt på oss alla och förändringar i vardagslivet kan kännas överväldigande. Nu är det viktigare än någonsin att ta hand om sig och försöka underlätta för sig själv i högsta mån möjligt. Samtidigt ska vi följa restriktionerna och göra vårt bästa för att hålla smittan nere. De goda nyheterna är: att handla online är ett jättebra sätt att göra just det på! När allt annat i livet känns annorlunda kan det kännas skönt att någonting är precis som vanligt.

Omslagsfoto: Marco Verch

Lämna en kommentar