Strid om båtleveranser av matkassar i Stockholms skärgård

Konkurrensen runt leveranser av matkassar med båt blir allt tuffare och just nu kämpar två bolag med att ta över som den ledande aktören i skärgården. Mathem har nyligen expanderat sina båtleveranser och i samma veva har Picsmart tagit in 18 miljoner i riskkapital för att expandera sina tjänster i skärgården.

Under 2021 har det satsats mycket på att expandera matkassarna i Sverige. Mycket av denna utveckling kan spåras till Covid-19 och restriktioner som fått oss att tänka efter en gång extra innan man besöker en mataffär.

Sedan starten på året har Mathem exempelvis utökat sina leverans i Stockholms skärgård med 15% vilket innebär att de kan leverera till i princip hela övärlden. Och fram tills för några veckor sedan hade Mathem mer eller mindre monopol på matkassar med båtleverans.

Under sommaren har nämligen konkurrenten Picsmart tagit in 18 miljoner i investeringar som ska användas till att expandera företagets räckvidd i skärgården. Därmed är konkurrensen nu i full gång och en strid har inletts mellan Mathem och Picsmart.

I samband med att man tog in mer kapital förklarade Ludwig Dinsmore, operativt ansvarig på Picsmart, “Vi kommer även börja med våra första leveranser hela vägen ut till Vaxholm genom att använda Waxholmsbåtarnas befintliga godslinjer. Vår plan är att leverera till samtliga öar som Waxholmsbåtarna trafikerar inom kort”

Han förtydligade senare företagets hållbarhetsplan “Detta samarbete går hand i hand med vår hållbarhetsstrategi där vi använder befintlig infrastruktur och därmed minimerar miljöpåverkan från transporter.”

Hitta en matkasse som levereras där du bor

Oavsett om du bor mitt ute i skärgården, i Göteborg eller uppe i Norrland så finns det matkassar som du kan prenumerera på. Vi har dedikerat hela denna webbplatsen åt att recensera och rekommendera de bästa matkassarna.

Vi har bland annat skapat heltäckande recensioner och jämförelser av de billigaste matkassarna men även lokala guider till landets alla stora, mellanstora och mindre städer, däribland matkassar i Stockholm.

Lämna en kommentar