Mathem och Mat.se inleder strategiskt samarbete

Genom sitt dotterbolag Dagab har Axfoods tecknat ett samarbetsavtal med Mathem. Det är en sjuårigt strategiskt avtal som inkluderar tjänster som inköp och sortiment och som innebär att två av Sveriges största mataffärer på nätet får möjlighet att dominera marknaden. På grund av storleken på affären väntar man fortfarande på ett godkännande från Konkurrensverket.

Affären innebär att Axfood går in som Mathems näst största ägare (efter Kinnevik) med 16,5 procent av aktierna. I avtalet ingår även ett löfte från Axfood om en finansieringsrunda i Mathem värd 80 miljoner kronor under 2022. 

“Vi välkomnar Axfood som ägare och partner i Mathem. Axfoods ledande position och kunnande inom bra och hållbar mat kommer att ytterligare stärka Mathems kunderbjudande och vi ser fram emot att tillsammans fortsätta att stödja Mathem på deras spännande tillväxtresa”, berättade Georgi Ganev – vd för Kinnevik som är majoritetsägare i Mathem – i en skriftlig kommentar samband med att avtalet presenterades.

Har du testat matkassen från Mat.se?

Mat.se erbjuder också matkassar som du som konsument skapar på egen hand i likhet med Linas Matkasses “Välj-själv-kasse”. Det innebär att du enkelt kan skapa en matkasse som passar dina och din familjs behov, även om ni följer en strikt diet såsom LCHF eller om du lider av allergier.

Lämna en kommentar