Ica inleder sin avnotering från Stockholmsbörsen

Sveriges största matvarukedja och de facto en av de ledande leverantörerna av matkassar i landet har inlett sin avnotering från Nasdaq Stockholm, något Aftonbladet var först med att rapportera om. Arbetet har egentligen pågått under en tid och i samband med att Ica-handlarnas förbund tillsammans med AMF nu äger 90% av aktierna har bolaget startat processen för att avnoteras.

I början av november i år la Ica-handlarnas förbund tillsammans med AMF Pensionsförsäkringar ett bud på att köpa samtliga aktier i Ica-gruppen med målsättningen av avnotera bolaget. Efter cirka en och en halv månad har man köpt tillbaka tillräckligt med aktier för att äga 90% av företaget vilket öppnar dörren för en avnotering.

Ica-gruppen har varit noterade på Stockholmsbörsen i 16 år och man anser nu att det finns större värde i att äga alla aktierna på egen hand.

I samband med att beslutet togs och avnoteringen inleddes delade Ica-gruppen ett pressmeddelande där Göran Blomberg, vd för Ica-handlarnas förbund, berättade följande: 

”Det känns fantastiskt bra att affären nu är i hamn. Det ger ny energi till hela Ica-systemet och kommer gynna Ica ur ett 100-årsperspektiv. Avnoteringsprocessen kan nu inledas samtidigt som de aktieägare som ännu inte accepterat budet fortfarande har tid att acceptera”.

Så vitt vi har förstått kommer inga större förändringar göras i själva verksamheten och Ica kommer fortsätta driva sin försäljning som vanligt. Däremot ger detta en möjlighet för Ica-handlarnas förbund och AMF att klubba igenom nya förslag vilket innebär att vi förmodligen kan förväntas oss stora nyheter från bolaget under 2022. Nyheten publicerades kort efter det kommit fram att Mathem och Mat.se inlett ett stort samarbete, vilket gör oss spända inför det kommande året och de förändringar vi kommer få se i matleveransbranschen.

Vill du veta mer om Ica och framför allt deras matkassar, kika då på vår guide om Ica Matkassar.

Lämna en kommentar