Hellofresh växer ur sina lokaler i Bjuv

Hello Fresh

HelloFresh är ett matkasseföretag med rötter i Tyskland som varit aktiva på den svenska marknaden i närmare 3 år. Med ett stort fokus på hållbara och närproducerade livsmedel samt möjligheten att skräddarsy din matkasse varje vecka, har HelloFresh vuxit explosionsartat och nu är det dags för företaget att flytta till större lokaler.

I veckan meddelade företaget nämligen att man investerat över 300 miljoner kronor i en lokal som är fyra gånger större än Findus gamla anläggning i Bjuv som man idag huserar i. Målet med flytten är att man ska mer än dubbla sin produktion och samtidigt öka personalstyrkan från dagens 500 till 1 000.

Den nya anläggning ska byggas av Foodhills Fastigheter och planeras stå färdig tills hösten 2022. Anläggningen kommer bli 27 400 kvadratmeter stor och ska etablera Hellofresh som en av de ledande aktörerna i branschen tillsammans med Linas Matkasse och Middagsfrid.

”Sedan vi lanserade Hellofresh i Sverige för mindre än två och ett halvt år sedan och i Danmark år 2020 har vi sett en imponerande tillväxt i båda länderna. Tack vare våra hårt arbetande och engagerade medarbetare har vi kunnat förse kunder i Danmark och Sverige med ett hela tiden ökande utbud av fräscha och välsmakande måltider. Vi ser fram emot att ta nästa steg på vår tillväxtresa, tillsammans med våra kunder, våra anställda, våra betrodda partners och samhället i Bjuv” berättar Kristian Hald, vd för Hellofresh Nordics i ett pressmeddelande.

Intresserad i Hellofreshs matkassar?

Efter att ha granskat och testat alla matkassar i Sverige så är vi övertygade om att HelloFresh är en av de tre absolut bästa alterantiven. Deras recept är spännande med bra variation, de erbjuder matkassar för olika dieter och familjekonstellationer, och de har bra täckning på sina leveranser i stora delar av landet.

Vill du veta mer om HelloFresh kan du ta en titt på vår heltäckande HelloFresh recension.

Lämna en kommentar