Mat.se matkasse

OBSERVERA! Mat.se har köpts upp av Mathem och kommer läggas ner under våren 2022. Därmed hänvisar vi alla som besöker denna sida till vår recension av Mathem.

Mat.se är en matbutik på nätet som erbjuder ett fullgott utbud med livsmedel, varierande veckomenyer och givetvis även matkassar med hemleverans. I skrivande stund erbjuder Mat.se två olika matkassar: vardagskassen med 5 förvalda recept eller “Gör din egen matkasse” där du själv skapar recept och maträtter inför veckan.

Butiken ägs av Axfood och som en av de ledande matbutikerna på nätet är Mat.se ett självklart val för tiotusentals svenskar som insett att man kan spara tid på att slippa gå till affären och släpa hem tunga matkassar.

Är du intresserad i att testa Mat.se:s matkassar med hemleverans kan du följa länken nedan eller läsa mer om tjänsten i följande recension.

Mycket mer än bara matkassar

Vår recension av Mat.se fokuserar framför allt på deras matkassar då det är vad vi är experter på. Men faktum är att Mat.se erbjuder mycket mer än bara matkassar, det är nämligen en komplett mataffär på nätet precis som din vanliga Ica eller Coop-butik. Det innebär att du kan sköta alla matinköp via hemsidan. Dessutom erbjuder Mat.se recept som du kan inspireras av och bygga din egen matkasse kring.

En annan sak som skiljer Mat.se från andra leverantörer av matkassar är att tjänsten inte är prenumerationsbaserad. Istället är alla matkassar anpassningsbara och unika från vecka till vecka så att du själv kan välja om den kommande veckans recept och måltider passar dig eller om du hellre skapar din egen veckomeny. Du betalar med andra ord för varje enskild ingrediens som behövs till varje måltid, istället för att betala en fast kostnad varje vecka.

Mat.se:s matkassar

Vardagskassen

Vardagskassen från Mat.se är snarlik “traditionella matkassar” då den baseras på förvalda recept. Varje kasse innehåller 5 recept för 4 personer och maträtterna varierar från vecka till vecka.

När du beställer en vardagskasse får du ser recepten plus alla ingredienser, och kan även lägga till eller ta bort livsmedel efter behov. Du kanske måste komplettera matkassen med mjöl och kaffe till frukosten, eller så har du kanske redan flera av ingredienserna hemma.

Sammantaget är Vardagskassen ett bra val för dig som behöver inspiration till veckomenyn men som fortfarande vill ha kontroll över maten du äter.

Gör din egen matkasse

Mat.se har även en “Välja-själv-matkasse” som helt kan anpassas efter dina förutsättningar och behov. Precis som vardagskassen består denna matkasse av 5 måltider per vecka för 4 personer.

Skillnaden är att du själv kan skapa maträtter och välja de ingredienser du behöver, men du kan också bläddra i Mat.se:s stora arkiv med recept och veckomenyer och välja ut de måltider som faller dig bäst i smaken.

Vill du ha full kontroll över det du äter under veckan kan vi starkt rekommendera “Gör din egen matkasse” från Mat.se.

Vad kostar matkassarna från Mat.se?

Priset för en matkasse från Årstiderna varierar såklart. Men de har ett prisspann på 329 kronor till 439 kronor för en person. Den

En av de kanske största skillnaderna mellan Mat.se och andra leverantörer av matkassar är att de inte har ett fastpris på sina matkassar. Eftersom recepten varierar kraftigt och du betalar för alla livsmedel enskilt så varierar priset på de olika matkassarna.

Vi gjorde en jämförelse av olika veckomenyer och recept som erbjuds av Mat.se och kom fram till att priset för en veckas mat brukar hamna på mellan 700 och 900 kronor. Men som sagt kan alla matkassarna anpassas och du kan byta ut livsmedel mot billigare varianter, utesluta sånt du redan har hemma och lägga till andra varor du kan tänkas behöva.

Således finns det inget exakt svar på vad en matkasse från Mat.se kostar.

Mat.se rabattkod

För den som vill spara in på kostnaden för en matkasse finns det ofta matkasse rabattkoder att utnyttja. Erbjudanden är vanliga på hemsidan och de ändras med jämna mellanrum, därför rekommenderar vi att besöka Mat.se för att se om du hittar någon Mat.se rabattkod.

Utöver det bjuder Mat.se på frakten för alla beställningar över 750 kronor. Eftersom de flesta matkassar kostar mer än så behöver du alltså inte betala frakt- och leveransavgifter när du köper en matkasse från Mat.se.

Fördelar med Mat.ses matkasse

  • Anpassa matkassen efter dina förutsättningar
  • Ingen prenumeration
  • Leveranser alla dagar i veckan

Nackdelar med Mat.ses matkassar

  • Levererar endast i ett begränsat område
  • Något begränsat utbud livsmedel

Mat.se leverans – områden och tider

En nackdel med Mat.se är att deras leveransområde är väldigt begränsad. Enligt egen utsago kan de levererar matkassar till Stockholm och Göteborg med omnejd, vilket inkluderar städer som Södertälje, Kungsbacka och Borås. Med det sagt arbetar Mat.se ständigt med att utöka sitt leveransområde och inom kort bör man kunna handla på Mat.se även om man bor i Skåne, Småland eller på annan plats i Sverige.

Gällande leveranstider så erbjuder mat.se dagliga leveranser. För dig innebär det att du kan handla mat när du behöver den och få den leverera omgående. Dessutom kan du beställa din matkasse när det passar som bäst.

Beställ från Mat.se

Det är en enkel process att beställa matkasse från Årstiderna, såhär gör du:

1. Följ våra länkar för att besöka Mat.se där du kan handla mat och skapa din egen matkasse.

2. Välj en av de två matkassarna, granska därefter de recept som erbjuds och gör nödvändiga justeringar så att du får den perfekta matkassen.

3. Betala för matkassen med en av de metoder som erbjuds: kortbetalning och faktura.

4. Vänta på att din matkasse från Mat.se levereras till din dörr.

Vårt omdöme av Mat.ses matkassar

4.8

Vi anser att Mat.se är ett utmärkt val för den som letar efter en anpassningsbar matkasse med spännande och varierande recept. Priset är absolut rättvist och möjligheten att anpassa varje kasse efter smak och tycke är en stor fördel.

Däremot anser vi att leveransområdet är alldeles för begränsat i dagens konkurrenskraftiga bransch och det kommer påverka vårt total betyg av Mat.se tills den dag de börjar leverera matkassar över hela landet.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Andra matkassar vi rekommenderar

Det finns idag ett flertal ekologiska och miljövänliga matkassar på marknaden. Vi föreslår att du kikar på några andra alternativ innan du tar ditt slutgiltiga beslut.

HelloFresh logotyp
Middagsfrid logotyp