Veckansmiddag

Allergivänliga matkassar
Veckans Middag logga
  • Ekologiska och årstidsbaserade råvaror
  • Tio olika matkassar
  • Allergianpassade maträtter
  • Enbart svenskt kött och kyckling

Pris

879-1999kr

Middagar

4-5

Personer

2-6

Per portion

52-137 kr st

Veckansmiddag är en av de mindre aktörerna inom matkassar med hemleverans i Sverige. Men bara för att de når ut till färre kunder betyder det inte att man tummar på kvaliteten, snarare tvärtom. Företaget har dessutom specialiserat sig på att leverera matkassar för alla oavsett kostinriktning, allergier eller andra matpreferenser. Med 11 olika matkassar har Veckansmiddag skapat något för alla, de flesta kassarna kan du dessutom beställa laktosfritt, glutenfritt, fläskfritt, fiskfritt eller en kombination av allt.

Du väljer själv hur många måltider som ska levereras och till hur många, således passar Veckansmiddag för ensamhushåll, sambos och även större familjer.

Perfekt för de med allergi

Som sagt har Veckansmiddag en matkasse för alla oavsett vilken diet du följer eller vilka smakpreferenser du har. Här finns till exempel två olika LCHF-matkassar, en strikt GI-matkasse, en vegetarisk och en vegansk matkasse, en barnvänlig matkasse och mer traditionella matkassar för den som äter både kött och grönt.

Man arbetar dessutom endast med närproducerade livsmedel och ingredienser och baserar sina matlådor på råvaror som är i säsong just nu. Allt för ett minskat klimatavtryck.

Är du verkligen mån om maten du stoppar i dig så finns det så klart också en ekologisk matkasse.

Veckansmiddags otroliga sortiment matkassar

I vanlig ordning erbjuder vi en sammanfattning av de olika matkassarna som erbjuds. Här nedan kan du alltså läsa mer om de 11 olika alternativ du har att välja mellan. Observera att de flesta matkassarna kan anpassas efter behov om du till exempel är laktosintolerant eller vill undvika gluten och/eller rött kött.

Bra att känna till är att kassarna i regel innehåller 5 rätter per vecka och kommer i tre olika storlekar beroende på hur många som ska äta. En matkasse för 2 personer är, föga förvånande, för två personer. Standardkassen passar 2 vuxna och mellan 2 och 3 barn. XL-kassen är för 2 vuxna och mellan 4 och 5 barn.

 1. Traditionell matkasse
  Den första matkassen som Veckansmiddag började med går under namnet Traditionell matkasse. I den kombineras traditionella recept som du redan älskar med spännande nya rätter som du aldrig testat tidigare.
 2. Barnens matkasse
  Denna familjevänliga matkassa består av rätter som barn älskar, dvs. lättare och tryggare smaker och livsmedel som barn överlag uppskattar. Många av recepten är dessutom enkla att förbereda så att du kan spara tid i köket eller involvera barnen i matlagningen.
 3. GI-matkassen
  Matkasse med recept för den som följer GI-dieten, dvs. maträtter med så lågt GI-värde som möjligt och endast långsamma kolhydrater i begränsad mängd. Kassen går att skräddarsy om man vill utesluta andra matgrupper såsom kött, fisk, mjölk, etc.
 4. LCHF-matkasse
  LCHF – low carb high fat – är en omåttligt populär diet för viktminskning och övergripande hälsofördelar. I kassen får du stor variation på recept med mellan fem och tio gram kolhydrater per 100 gram mat.
 5. Vegetarisk matkasse
  En så kallad lacto-ovo matkasse med totalt 4 recept per vecka. Stort fokus på ekologiska matvaror och möjligheten att utesluta laktos-, mjölk- och glutenprodukter. Helt enkelt ett utmärkt val för vegetarianer och de som vill äta mer grönt.
 6. Komfort matkasse
  För dig som vill begränsa tiden och energin du spenderar i köket är Komfort-matkassen perfekt. Maträtterna som levereras är till stor del färdiglagade av Veckansmiddags egna kockar. Därmed ska det mesta bara värmas på innan du kan äta.
 7. Tre dagars matkasse
  En ganska självförklarande matkasse. Du får tre recept per vecka med allt från traditionella rätter till rätter med inspiration från hela världen. Recepten går snabbt och enkelt att laga och kassen är något billigare än 5 dagars varianterna.
 8. Tre dagar LCHF matkasse
  Äter du LCHF och behöver lite hjälp och inspiration i köket kan Veckansmiddags LCHF-matkasse för tre dagar passa perfekt. Recepten är lika bra som i den vanliga LCHF-kassen, däremot får du bara tre recept i veckan och priset är något lägre.
 9. Flexitarian matkasse
  En flexitarian är någon som vill äta mycket vegetariskt men som fortfarande inte vill ge upp helt på rött kött, fisk och fågel. Det kan dock vara svårt att bryta gamla vanor och då kan det vara bra att få stöd av en perfekt utformad matkasse med en stor blandning recept.
 10. Ekologisk matkasse
  I den ekologiska matkassen från Veckansmiddag är minst 70% av ingredienserna certifierat ekologiska. Ambitionen är att så mycket av maten som möjligt ska vara ekologiskt och det är tydligt att kockarna lägger extra mycket tid och kärlek på denna säsongsbaserade matkasse.
 11. Vegansk matkasse
  Slutligen har Veckansmiddag också en helt vegansk matkasse med riktigt bra recept som gör den veganska kosten en enorm tjänst. Varje vecka får du en spännande blandning av veganska varianter på svensk husmanskost samt maträtter från hela världen.

Leveransorter- och tider

Vid det här laget är du säkert sugen på att testa en av Veckansmiddags alla matkassar. Det enda som egentligen kvarstår är att försäkra sig om att företaget levererar dit du bor.

Som sagt har Veckansmiddag ett relativt stort leveransområde och de allra flesta som bor i de södra delarna av landet kan beställa matkassar. Man har dessutom två olika leveransdagar beroende på vart i landet man befinner sig.

Leverans på söndagar erbjuds i:

Karlskrona kommun, Kalmar, Bergkvara, Torsås, Färjestaden, Läckeby, Rockneby, Nybro, Ljungby, Alvesta, Moheda, Tingsryd, Emmaboda, Eringsboda, Lessebo, Hovmantorp, Växjö med närliggande orter runt väg 25 och 27 samt Rottne och Moheda. Båstad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Knivsta, Uppsala, Västerås, Linköping, Norrköping, Nyköping, Göteborg, Västergötland, Örebro, Karlstad och Stockholm med omnejd.

Leverans på måndagar erbjuds i:

Ronneby kommun, Karlshamns kommun, Olofströms kommun, Sölvesborgs kommun och hela Skåne, Älmhult samt  Västervik, Oskarshamn, Mönsterås, Vetlanda, Eksjö.

Obs! Är din stad inte med i listan ovan så finns det en chans att Veckansmiddag ändå kan leverera till dig. För att dubbelkolla kan du besöka deras webbplats och knappa in ditt postnummer, alternativt kontakta Veckansmiddag.

Fördelar med Veckansmiddag

 • En matkasse för alla oavsett diet, allergier och föredragna smaker
 • Enkelt att skräddarsy kassar genom att utesluta specifika livsmedel
 • Relativt stort leveransområde som täcker stora delar av den svenska befolkningen

Nackdelar med Veckansmiddag

 • Ganska dyra matkassar framför allt till större sällskap
 • Inga “välja-själv-matkassar” eller receptbanker
 • Förvirrande att välja mellan 11 olika matkassar

Bindningstid och abonnemang

Veckansmiddag erbjuder tre olika prenumerationer på sina matkassar och du kan välja den som passar dig bäst. Viktigt att känna till är att du inte måste binda upp dig på en löpande prenumeration utan kan testa en matkasse innan du bestämmer dig eller pausa och avbryta en prenumeration när du vill.

Dina val är:

 • Prenumerera på löpande leverans varje vecka (går att säga upp senaste söndagen en vecka innan nästa leverans)
 • Prenumerera på en matkasse varannan vecka (jämn eller ojämn)
 • Beställ enskilda veckor utan bindningstid (då gäller alltid ordinarie pris)

Erbjudanden och rabatter

Väljer du en löpande prenumeration med leverans varje eller varannan vecka så får du rabatt på din första matkasse enligt följande system:

 • 100 kronor i rabatt på matkassen för 2 personer
 • 150 kronor i rabatt på standardmatkassen
 • 200 kronor i rabatt på XL-matkassen

Vidare får du en fin present som hjälper dig med din matlagning för varje kund du värvar till företaget. Så om du är nöjd med dina matkassar bör du bjuda in dina nära och kära. Erbjudandet gäller endast om dina vänner startar en löpande prenumeration varje eller varannan vecka.

Vårt omdöme Veckansmiddag

3.5

Veckansmiddag är vid första anblick ett ganska enkelt företag utan en flådig hemsida och reklam överallt. Trots detta har man lyckats etablera sig väl i branschen och man växer kontinuerligt. Vi uppskattar att man har lagt stort fokus på att erbjuda något för alla, oavsett diet, ålder eller förutsättningar.

Däremot är kassarna ganska dyra för vad man får och det känns nästan överdrivet med 11 olika matkassar; enligt oss borde de hoppa på tåget med “välja-själv-kassar” som blivit mer eller mindre standard på marknaden på senaste.

Hursomhelst gillar vi verkligen Veckansmiddag och kan inget annat än att rekommendera dem till alla ni som vill testa en ny och fräsch matkasse med hemleverans.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Andra matkassar vi rekommenderar

Det finns idag ett flertal ekologiska och miljövänliga matkassar på marknaden. Vi föreslår att du kikar på några andra alternativ innan du tar ditt slutgiltiga beslut.

HelloFresh logotyp
Middagsfrid logotyp

Beställ från Veckansmiddag idag!

Om du söker en spännande matkasse du enkelt anpassar efter dina behov!