Simple Feast recension

Här presenterar vi en av våra rekommenderade leverantörer som går under namnet Simple Feast matkasse. Som namnet kanske avslöjar (då det inte är lika svenskt som exempelvis Middagsfrid eller Linas Matkasse) är Simple Feast inte ett svenskt utan ett danskt företag.

Simple Feast grundades år 2014 med målet att erbjuda matkassar fulla med grönsaker och frukt. Konceptet utvecklades med veganer och vegetarianer i åtanke men även alla oss som bara försöker äta mer grönt och hälsosamt.

Som du snart kommer förstå är den röda tråden med Simple Feast att hela tiden inspirera och bidra till en bättre och hälsosammare livsstil. Dessutom framställs alla recept och maträtter som företaget erbjuder av kockar som tränats på Michelin-restauranger.

Rabatt! Du sparar just nu 20% på din första beställning. Tryck på knappen nedan för att ta del av erbjudandet.

Simple Feast i konkurs

Det går inte längre att beställa matkassar från Simple Feast då företaget har gått i konkurs. Kolla gärna in vår startsida där vi listar dom bästa matkassarna.

Simple Feast matkasse är perfekt för veganer och vegetarianer

Simple Feast strävar som sagt efter att erbjuda naturliga råvaror och mat som passar en hållbar livsstil men som också bidrar till en bättre hälsa för alla på jorden – inklusive planeten själv. Något de faktiskt lyckats extremt bra med.

Efter endast ett par verksamma år har de redan etablerat sig på den svenska matkartan som den bästa leverantören av matkassarna för veganer och vegetarianer. Simple Feast är helt enkelt den perfekta matkassen för dig som vill värna om din egen, djurs och planetens välmående.

Idag har man valt att banta er sitt utbud och göra valmöjligheterna enklare för kunder. Därför kan du välja mellan nästan färdiga rätter och rätter som du bara värmer. Läs mer nedan.

Simple Feasts unika utbud matkassar

Det Simple Feast idag erbjuder när det kommer till matkassar riktar sig i huvudsak till alla personer som valt att leva som veganer eller vegetarianer. Detta utesluter dock inte alla andra personer och familjer som också uppskattar härliga och naturliga produkter av högsta kvalitet, som till råga på allt, alltid är 100% ekologiskt odlade.

För ett par år sedan hade Simple Feast ett ganska brett utbud med snarlika matkassar. Detta utbud har man uppdaterat och anpassat flera gånger och idag kan du antingen skapa din egen matkasse som är färdig på 15 minuter eller beställa hem färdiga veganska rätter.

Simple Feast – Gör din egen matkasse

Idag är den huvudsakliga matkassen från Simple Feast en så kallad “välja-själv-matkasse”. Varje vecka har du möjlighet att bläddra bland ett stort antal recept från hela världen.

För att skapa en matkasse väljer du först hur många personer du vill beställa till; 2-3 personer eller 4-5 personer. Därefter väljer du de tre recept du vill få levererade under kommande vecka.

På så sätt har du full kontroll över den mat som levereras till din dörr. Alla recept tar max 15 minuter att förbereda då många av komponenterna redan har tillagats av kockar.

Dessutom är alla matkassar från Simple Feast 100% ekologiska.

Från: 699 SEK

Comfort Food – färdiglagad vegansk mat

 Comfort Food är namnet på Simple Feasts färdigladade rätter som du kan få levererade till dörren.

Matkassen består av smakrika och intressanta grytor som levereras färdiglagade i praktiska portionsförpackningar. Du väljer så klart själv vilka rätter du vill beställa och dessa rätter uppdateras med jämna mellanrum. Under februari 2022 kunde man välja mellan följande:

 • Tikka Masala
 • Stroganoff
 • Gul Thai Curry
 • Bolognese

Du väljer mellan antingen 4 eller 8 rätter vid varje leverans.

– Från: 499 SEK –

Information om Simple Feast matkasse

När du väljer Simple Feast som leverantör av dina matkassar så är det inte endast beslut om att börja äta bättre och mer kvalitativ mat. Med Simple Feasts matkasse tar du nämligen ett ställningstagande till hur du vill uppfattas som person. Det handlar om smakintryck och en hållbar livsstil kantad av njutningsfulla stunder. Med andra ord ett maximerande av middagsupplevelser med minimal negativ inverkan på dig och de runt omkring dig.

Genom att välja Simple Feast matkasse tar du också ett steg i rätt riktning för vår miljö, framtiden för våra barn och hela vår planet. Detta genom att välja en livsstil med 100 % ekologiska produkter utan onödiga tillsatser och gifter. Naturligtvis utan att tumma på kvaliteten, näringen eller smaken.

Simple Feast erbjuder ett litet men noggrant utvalt sortiment av vegetariska och veganska matkassar som ger dig de verktyg du behöver för att börja laga bättre mat hemma. Inom kort kommer du garanterat inse att du att är kapabel till mycket mer än du någonsin trodde.

Något som vi vet att många uppskattar med Simple Feast är att matkassarna levereras med en del färdiglagade komponenter. Du behöver med andra ord inte tillaga allt från grunden. Ofta räcker det med att du värmer på huvudrätterna, hackar lite grönsaker och serverar.

Fördelar med Simple Feast

 • 100% ekologiska produkter
 • Löpande abonnemang utan bindningstid
 • Enkel och snabb mobilapp för fullständig kontroll

Nackdelar med Simple Feast

 • Levererar enbart i Stockholm, Göteborg, Malmö
 • Passar inte för de som lever själva
 • Begränsat sortiment (endast vego)

Simple Feast leveransområde

De vegetariska och veganska matkassarna som levereras av Simple Feast är idag bara tillgängliga för personer med leveransadress i Stockholm, Göteborg eller Malmö med omnejd.

Du kan enkelt dubbelkolla om Simple Feast levererar till din adress genom att besöka deras hemsida eller öppna deras app och knappa in ditt postnummer. Har du oturen att inte bo på en av deras leveransorter får du antingen vänta på att de expanderar eller ta en närmare titt på några av de andra ledande veganska matkassarna på marknaden.

Simple Feast rabattkoder och erbjudanden

Genom att bjuda in en vän som registrerar dig och beställer en första matkasse kan du få 35 % rabatt på din nästa beställningen. Den vän du bjuder in måste vara en ny kund och måste ta emot sin första leverans innan du får tillgång till rabatten.

Du kan även spara en viss procent på dina första matkassar genom att använda rabattkoden som listats på företagets webbplats. Eftersom villkoren för erbjudandet ändras då och då har vi valt att inte skriva ut Simple Feasts rabattkod här.

Simple Feast betalningsalternativ

Hos Simple Feast betalar de allra flesta med kredit- eller betalkort. Det är framför allt Mastercard och Visa som gäller, fast du kan också betala med Visa Electron och Maestro.

Som ett andra alternativ kan du betala matkassen på faktura. Detta gör då genom Klarna som kräver att du genomgår en kreditprövning innan du godkänns.

Simple Feasts produkter

Simple Feast är en leverantör som går steget längre när det gäller att hitta de bästa naturliga och ekologiska produkterna. Till exempel är alla deras livsmedel och produkter 100 % ekologiskt odlade, vilket medför att du får äta en naturlig och hälsosam kost utan onödiga tillsatser och gifter.

Utöver detta är Simple Feast måna om att främja hållbarheten för vårt planet, vilket lett till att de förpackningar som din mat kommer i är tillverkade i växtfiber – ett biologiskt nedbrytbart material. Säg adjö till plast och frigolit när du väljer matkasse från Simple Feast.

Sist men inte minst levererar de produkter som redan tillagats. Det innebär att det oftast endast tar mellan 10-15 minuter innan maten står på bordet.

Mycket bättre än så blir det inte!

Beställa och betala Simple Feast matkasse

Det ska vara enkelt att handla mat annars kan det kvitta, eller hur?

Dessvärre är det inte riktigt så enkelt eftersom alla måste handla mat och äta varje dag för att orka med allt som livet kräver av oss. Du kan däremot göra smartare val och förenkla för dig själv genom att begränsa tiden du måste spendera på att handla och laga mat. Ett av dessa val är så klart en prenumeration på matkassar från Simple Feast.

För att starta en Simple Feast-prenumeration kan du antingen ladda hem deras mobilapp och beställa därifrån, eller beställa du direkt via webbläsaren. Nedan ser du de enkla stegen:

 • Välj antingen “Gör din egen matkasse” eller Comfort Food
 • Välj hur många portioner du behöver, dvs. hur många personer du ska laga mat till
 • Skapar du din egen matkasse väljer du sedan 3 recept du vill få levererade, med Comfort Food väljer du antingen 4 eller 8 rätter
 • Betala sedan för matkassen och knappa in din adress
 • Vänta på att få maten levererad till dörren. Givetvis kan du spåra leveransen.

Simple Feast – köpvillkor

Du startar enkelt en prenumeration hos Simple Feast genom att registrera dig via deras webbplats eller Simple Feast-appen.

Prenumerationen aktiveras när du beställer din första matkasse. Tänk dock på att du måste registrera dig innan 10:00 på torsdagen för att inkluderas i nästkommande leverans.

På alla priser tillkommer en leveransavgift på 59 SEK vilket vi anser är onödigt då Simple Feasts priser redan är i det högsta laget. Vidare erbjuder många av deras konkurrenter fri frakt och leverans numera.

Du kan säga upp prenumerationen precis när du vill och binder dig inte till att fortsätta. En avregistrering måste genomföras innan 10:00 på onsdagen innan leveransdagen. Det går även bra att pausa prenumerationen om du exempelvis ska på semester.

Vårt Simple Feast omdöme

4.7

Efter att ha granskat Simple Feast och deras utbud matkassar är det tydligt att detta är en utmärkt aktör för alla veganer. Vi uppskattar även att man kan beställa färdiglagad rätter och att matkassarna i princip bara behöver förberedas innan man serverar.

Däremot är 3 recept per vecka ganska lite och det besegrar syftet med matkassar för de som vill begränsa tiden de lägger på mat varje vecka. Därför är dessa matkassar bättre för dig som behöver lite hjälp att hitta inspiration i köket.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Tre andra matkassar vi rekommenderar

Det finns idag ett flertal ekologiska och miljövänliga matkassar på. Eftersom Simple Feast framför allt riktar sig till veganer och vegetarianer passar deras matkassar inte för alla. Som tur är finns det en rad andra matkassar att välja mellan, både för veganer och allätare.

Som alternativ till Simple Feast rekommenderar vi följande matkassar:

HelloFresh logotyp
Linas matkasse logotyp
Middagsfrid logotyp