Allt vanligare med restauranger som erbjuder matkassar

Att konsumenter kan beställa matkassar med färdig menyplanering hem till dörren är inget nytt fenomen. Idag kan du som konsument få hem allt du behöver för en färdig veckomeny, helt utifrån din kosthållning och önskemål.

Oavsett om du är vegan, vegetarian, glutenintolerant, laktosintolerant eller allergisk mot skaldjur finns det matkassar för dig.

Sedan restriktioner och rekommendationer kring att undvika restaurangbesök infördes till följd av coronapandemin har också fler restauranger börjat att erbjuda matkassar. Det innebär att du istället för att gå ut och äta på restaurangen får hem maten färdigkomponerad i en matkasse.

Sätt guldkant på tillvaron med restaurangmat hemma

Restaurangernas färdiga matkassar ger dig som konsument möjligheten att äta restaurangmat hemma. En del restauranger ger dig nästan helt färdiglagade rätter där du får göra de sista stegen för en färdig måltid att avnjuta hemma i vardagsrummet. Andra restauranger ger dig kassar med deras ingredienser och ett enklare recept för dig att följa. 

Du har möjligheten att göra det lyxigt hemma genom en fin dukning och tända ljus, likt ett restaurangbesök. Men du har också möjligheten att äta riktigt bra mat i soffan framför en film. Det finns en stor uppsjö av olika matkassar, tanken är att det ska finnas en kasse för alla önskemål. Så även om du föredrar att avnjuta ett gott vin till pizza eller en hamburgare så är det faktiskt möjligt, även om du prenumererar på en matkasse!

För- och nackdelar med matkassar från restauranger

Att äta restaurangmat hemma kan kännas lyxigt, eller som att du äter ur en låda. Det är upp till dig.

En fördel med att köpa matkassar från restauranger är att du gynnar dina lokala aktörer så att du kan fortsätta besöka dem när pandemin är över. En annan fördel är att du kan lära dig en del om matlagning och att få till en lyxig finish på en maträtt. Det är också enkelt och bekvämt när du vill ha en lyxigare måltid utan att behöva spendera timmar i köket. 

Nackdelen med konceptet är förstås att maten inte blir lika god och nylagad som på restaurangen. Du får helt enkelt betala samma pris men få lite sämre kvalitet på måltiden. Uppvärmd mat är helt enkelt inte riktigt samma sak som nylagad.

Traditionella matkassar ett mer regelbundet val

Matkassar i olika former är en marknad som växer och du som konsument kan bli mer bekväm men också få exakt vad du önskar. Både traditionella matkassar i form av veckomenyer och matkassar från restauranger får fler och fler aktörer på marknaden. 

Oavsett vad du är sugen på eller vad du eller någon i din familj har för kosthållning finns en matkasse som passar er. Trots att det kan kännas lyxigt med en matkasse från restaurang någon kväll i veckan så är veckans övriga dagar viktiga. De traditionella matkassarna ger dig en liten guldkant varje dag, du slipper tänka vad du ska laga på kvällen, du vet att du har matlåda till dagen efter och du lär dig laga nya måltider. 

Om du är intresserad av att testa på det bekväma livet med matkasse och kanske testa nya typer av maträtter eller en ny kosthållning så kan du jämföra de olika aktörerna här.

Lämna en kommentar