Marley Spoon

Smaker från hela världen
Marley Spoon logga
  • Spännande och enkla recept varje vecka
  • Råvaror av bästa kvalitet
  • Meny skapad av nutrionister
  • Färska ingredienser och råvaror

Pris

579-979kr

Middagar

2-6

Personer

2 eller 4

Per portion

61-97 kr st

Marley Spoon är en internationell leverantör av färdiga matkassar och aptitretande recept. Företaget är grundades i Tyskland och har numera sitt europeiska huvudkontor i Nederländerna. Dessutom har man ett stort samarbete med tv-kocken Martha Stewart i USA.

Med ett leveransområde som täcker stora delar av Sveriges storstadsområden, pålitliga leveranser och flexibla abonnemang där du styr när och vad du vill få levererat, är Marley Spoon ett av de bästa matkasseföretagen i Sverige.

Marley Spoon rabatt

JUST NU! Får du 25% på dina första matkassar (gäller endast nya kunder)

Tryck på knappen för att använda Marley Spoon rabattkoden:

Skapa din egen Marley Spoon matkasse

I likhet med många har Marley Spoon ett stort sortiment med recept som du använder för att skapa dina egna matkassar. På så sätt har du full kontroll över den mat du äter varje vecka, fast utan att lägga tid på planering och inköp. Det är helt enkelt en modern lösning för alla er som vill njuta av fördelarna med matkassar men fortfarande vill styra vad ni äter varje dag.

Det är enkelt att använda Marley Spoon recept även om du följer en strikt diet såsom LCHF eller om du bara äter veganskt eller vegetariskt. Givetvis kan man enkelt allergianpassa sina matkassar.

Hur fungerar Marley Spoon?

Du börjar med att välja de recept du vill äta under kommande vecka. Marley Spoon erbjuder 30 unika recept varje vecka som du själv kan välja mellan. I detta steg väljer du också hur många personer du vill ha maten till och hur många dagar du vill ha maten till.

Därefter startar du en personlig och helt anpassningsbar prenumeration med Marley Spoon. Att prenumerationen är anpassningsbar betyder att det är du som bestämmer över den. Du bestämmer när vill få matkassen levererad, kan hoppa över veckoleveranser när du vill och kan avsluta prenumerationen utan bindnings- eller uppsägningstid.

När beställningen sedan är placerad kan du spåra leveransen av dina matvaror så att du ser exakt när de levereras. Skulle du inte vara hemma så gör det ingenting, all mat levereras i kylförpackningar som håller maten kyld och fräsch i flera timmar.

Marley Spoon recept och populära matkassar:

Vanlig matkasse

Skapa din egen matkasse med blandade recept som passar hela familjen. Här finns recept med kött, fisk eller endast grönsaker.

Du kan enkelt anpassa matkassen och minska mängden kolhydrater, öka mängden protein eller liknande.

Vegetarisk matkasse

Det finns alltid ett stort antal vegetariska matkassar och Marley Spoon recept att välja mellan. Dessa recept är som markerade som “veggie” och de allra flesta är lakto-ovo, dvs. med både mjölkprodukter och ägg.

Vegansk matkasse

Även veganer kan använda sig av Marley Spoon, däremot är valmöjligheterna något mer begränsade. För att skapa en vegansk matkasse får du vraka och välja mellan de vegetariska recepten (veggie) och välja de som inte har mjölkprodukter eller ägg i sig.

LCHF-matkasse

Slutligen finns det även alternativ för de som äter low-carb eller LCHF.

Genom att välja recept utan kolhydrater såsom bröd, pasta och ris kan du enkelt skapa din helt egen LCHF-matkasse.

Marley Spoons stora miljöfokus

En fördel med att beställa sin matkasse av Marley Spoon är deras gedigna arbete att rädda miljön och stödja planeten vi bor på. Förutom att företaget bidrar till minskat matsvinn genom att endast leverera precis så mycket mat du behöver, gör det mycket mer för miljön.

 • CO2-neutrala – Marley Spoon är certifierat CO2-neutrala. För att uppnå detta lokaliserade man sina största utsläpp och minskade de så mycket de kunde. För att kompensera för resterande utsläpp har man levererat 4 000 energisnåla spisar till familjer i Zambia och planerat närmar 55 000 träd i Uruguay.
 • Återvunna förpackningar – alla lådor från företaget är tillverkade i 100% återvunnet material och samma sak gäller för många av de andra förpackningarna som används, inklusive deras kylpåsar.
 • Hållbarhetsrapport – i transparensens namn publicerar Marley Spoon en årlig hållbarhetsrapport där du kan läsa exakt vad företaget har gjort för miljön under det gångna året.

Fördelar med Marley Spoon

 • Du skapar alltid din egen matkasse med 30 unika recept varje vecka
 • Enkelt att beställa hem en matkasse som passar din diet och smak
 • Leverera i de flesta storstadsområden i Sverige

Nackdelar med Marley Spoon

 • Inte optimalt för de som vill spara så mycket tid som möjligt då man väljer recepten själv
 • Dålig transparens – ej tydliga med prissättningen innan man registrerat ett konto
 • Bristfällig kundtjänst

Marley Spoon leverans

Enligt egen utsago leverera Marley Spoon inom storstadsregionerna i Sverige. Efter ytterligare research listade vi ut att detta område inkluderar Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejd.

Företaget strävar idag efter att expandera det området. Alla leveranser hanteras av BudBee.

Priser

Gällande priset så beror det helt på vilken sorts matkasse du beställer och till hur många personer. Du kan välja mellan 2, 3 och 4 recept i veckan och 2 recept för 2 personer startar på 529 kr. Väljer du istället en familjeplan med 4 recept så landar priset på 899 kr.

OBS! För att ta reda på om företaget levererar till dig och hur mycket din matkasse kommer kosta ber vi dig besöka hemsidan. Där kan du knappa in ditt postnummer och välja storlek på kasse.

Köp- och kundvillkor

När du startar en prenumeration på matkassar från Marley Spoon så binder du inte upp dig till något. Din prenumeration är helt flexibel och kan pausas, avbrytas och ändras från vecka till vecka.

Vidare kan du betala för prenumerationen med alla vanliga betalningsmetoder, däribland Visa och Mastercard.

Ett problem vi stötte på i samband med att vi granskade verksamheten var att deras kundtjänst är bristfällig för de inte är registrerade som kunder. Istället för att sättas i kontakt med en riktig person är man begränsad till företagets automatiska chatt-robot. Detta tycker vi absolut att man borde åtgärda då det är svårt att få tag på mycket information om tjänsterna.

Marley Spoon-appen

Så fort du har startat din prenumeration så får du tillgång till Mina Konton som du kan logga in på via datorn eller genom att ladda ner Marley Spoon-appen. Från appen kan du välja recept, hantera din prenumeration och kontakta kundtjänsten.

Matkasse-appar är ovanliga på den svenska marknaden och i våra ögon är det ett tydligt tecken på hur framåtsträvande detta företag är.

Bjud in en vän till Marley Spoon

Förutom en generös Marley Spoon rabatt på 25% för alla nya kunder som registrerar sig via våra länkar har Marley Spoon ett fint “bjuda-in-en-vän-program”. För varje “tipsning” ger du bort en gratis matkasse till den du tipsat plus 25% rabatt på de fyra första matkassarna.

Programmet är ett lysande sätt för de som uppskattar företaget att dela med sig av matkassar till sina nära och kära.

Vårt Marley Spoon

4.0

Marley Spoon är en riktigt bra leverantör av matkassar för de som bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö med omnejd. Det har ett spännande och mycket varierat arkiv med recept du kan välja mellan och har även konkurrenskraftiga priser. Vi uppskattar också att man endast har “välja-själv-kassar” då det ger konsumenten kontroll över vad de äter.

Samtidigt har företaget en bristfällig kundtjänst och deras leveransområde täcker bara en bråkdel av landets totala yta. Därmed finns det fortfarande en hel del som Marley Spoon kan förbättra!

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Tre andra matkassar som vi rekommenderar

Det finns idag en uppsjö av matkassar på den svenska marknaden. Vi har testat de allra största och rekommenderat de allra bästa. Skulle det vara så att HelloFresh inte lockar just dig kan du istället överväga att testa en av följande matkassar.

Matkomform logotyp
Middagsfrid logotyp

Beställ Marley Spoon matkasse idag!

Med en Marley Spoon är det lättare än någonsin att göra nyttiga och hållbara matval i vardagen.