Middagsfrid matkasse – recension

Matkassar För Alla Smaker
Middagsfrid logga
  • Nya goda recept varje vecka
  • Hållbara och inspirerande måltider
  • Klimatsmarta matkassar
  • Hemlagad mat baserat på färska råvaror

Pris

589-1059kr

Middagar

3-5

Personer

2-4 st

Per portion

50-84 kr st

Middagsfrid är väl något som alla önskar sig. Ett trivsamt matbord med fantastiska smaker och läckra rätter som talar till ögonen innan de naturliga smakerna sitter som gjutna i gommen. Stämmer det in på dig?

Då hittar du lösningen här.

Företaget var först med att erbjuda färdigplanerade matkassar med hemleverans – ett koncept som idag spridit sig till nästan hela Europa och även USA. Middagsfrid ägs sedan 2017 av den svenska matkoncernen Axfood som bland annat driver Willys och Hemköp.

KAMPANJ!

30% rabatt på första & 20% på din andra och tredje matkasse. Ange kod “GODAREVANOR

Första matkassen i världen

Det som utmärker Middagsfrids är att de var första i hela världen med att erbjuda matkassar för hemleverans. De var till och med ett par månader före Linas matkasse, som annars ses som en av grundarna. Idag finns matkassar över nästa hela Europa och Nordamerika, och det är alltså tack vare den svenska matkassen Middagsfrid.

Middagsfrids recept, matkassar och produkter

Den absolut främsta fördelen med Middagsfrid är det stora antalet matkassar med hemleverans som man kan välja mellan. Här finns kassar i alla tänkbara storlekar. Dessa går att anpassa med vegetariska och glutenfria alternativ.

Nedan hittar du en komplett sammanfattning av de olika matkassar som Middagsfrid idag erbjuder. Tänk på att de flesta kassarna kan anpassas efter antal rätter, personer och diverse dieter.

Vilka matkassar du hittar hos Middagsfrid

 1. Middagsfrid Originalkasse
  Den ursprungliga kassen med mat och produkter av toppkvalitet. Detta är den kasse som går att anpassa på flest sätt och kan beställas till flest personer.
 2. Middagsfrid Supersnabba kasse
  Fullproppad med bra och hälsosam mat med naturliga smaker och varierade måltider. Fokus ligger på att maten ska gå snabbt att tillaga.
 3. Middagsfrid barnkasse
  Det perfekta valet för barnfamiljer. Barnvänliga recept som även uppskattas av vuxna gör denna matkasse från Middagsfrid perfekt för familjer.
 4. Middagsfrid vegokasse
  Här har vi en matkasse som innehåller 50 % ekologiska produkter och ger 3 middagar för 4 personer. Kassen är lakto-ovo och innehåller därmed både mejeriprodukter och ägg.
 5. Middagsfrid flexitariankasse
  En flexitarian är någon som avstår från rött kött i sin matkasse från Middagsfrid. I övrigt finner du massor av svenska råvaror av högsta kvalitet och recept som är enkla att följa.
 6. Middagsfrid specialkasse: frukt
  Fruktkassen är precis vad det låter som: en kasse fullproppad med säsongsriktiga frukter. Kassen går att beställa på egen hand eller som ett tillval till en vanlig matkasse.
 7. Middagsfrid specialkasse: mellis
  Melliskassen fylld med allt för mellanmålen så att du slipper gå hungrig mellan måltiderna. Här finns snacks för både barn och vuxna.
 8. Middagsfrid specialkasse: säsong
  Middagsfrid har en tradition att erbjuda särskilda matkassar inför säsonger och firande. Exempelvis har de en julkasse med recept och mat till julbordet.

Information om Middagsfrid matkasse

Tack vare det stora sortiment av matkassar du finner hos Middagsfrid kommer det aldrig vara svårt att hitta en som passar hela familjen – även de mest kräsna.

De enda som kommer stöta på problem är de som följer en strikt vegetarisk eller vegansk diet då det inte finns i sortimentet just nu.

Hos Middagsfrid hittar du totalt 10 olika matkassar i diverse storlekar och med olika sorters ingredienser, svårighetsgrad på recept och smaker. Som ny kund erbjuds ett prova-på-erbjudande som du kan läsa mer om längre ner i denna recension.

Efter första beställningen kan du välja att pausa och avbryta prenumerationen när du vill, så länge du har 9 dagars framförhållning.

Fördelar med Middagsfrid

 1. Hög kvalitet och färska svenska råvaror
 2. Erbjuder de största matkassarna
 3. Visar veckans meny för flera veckor i förväg + Middagsfrid recept

Nackdelar med Middagsfrid

 1. 9 dagars uppsägningstid för full kontroll
 2. Endast ett delvist ekologiskt sortiment
 3. Erbjuder inga matkassar för veganer

Middagsfrids betalningsmetoder

Middagsfrid stödjer betalning med betalkort, kreditkort och bankdebitering. Här går det bra att betala med Visa och Mastercard och tjänsten är kopplad till alla svenska storbanker via Klarna som hanterar alla Middagsfrids transaktioner.

Alternativt kan du välja att betala för dina kassar på faktura. Denna lösning tillhandahålls också av Klarna men kräver att du genomgår en kreditprövning och blir godkänd innan du kan använda tjänsten.

Du kan närsomhelst uppdatera din betalningsmetod genom att logga in på “Mina sidor” och klicka på fliken “Fakturor” och sedan välja den metod du vill använda dig av. Dina prenumeration kommer nu uppdateras och betalningsmetoden ändras.

Enkel betalning av matkasse

Middagsfrids leveransområde

I och med att Middagsfrid varit med i leken under så många år och var den första aktören inom detta område i världen är det ingen överraskning att de har möjligheten att leverera matkassar i många svenska städer. Dessvärre täcker inte leveransområdet hela Sverige.

De städer som Middagsfrid levererar till är:

 • Stockholm
 • Göteborg
 • Malmö
 • Linköping
 • Norrköping
 • Nyköping
 • Örebro
 • Uppsala
 • Eskilstuna
 • Västerås
 • Uddevalla
 • Vänersborg
 • Trollhättan
 • Varberg
 • Falkenberg
 • Halmstad
 • Helsingborg

Till skillnad från de flesta svenska leverantörer av matkassar har Middagsfrid sedan 2011 fokuserat mycket energi på internationell expansion. Idag är företaget verksamma i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Belgien och Schweiz, med planer på att expandera ytterligare under de kommande åren.

Leveransen av matkassar utanför Sverige sker i de allra flesta fall genom samarbeten med lokala entreprenörer och företagare.

Har Middagsfrid erbjudanden?

Ja, Middagsfrid brukar har både erbjudanden och rabatter för nya och etablerade kunder.

Ofta rör det sig om ett par hundra kronor i prova-på-pris för nya kunder, men detta kan variera.

Middagsfrids leveranstider

Middagsfrid levererar sina matkassar på måndagar och tisdagar mellan 17:00 och 22:00. När du får din leverans beror på var du bor och du hittar dina specifika leveranstider på Middagsfrids hemsida.

I Malmö och Lund kan man också ordna en eftermiddagsleverans på måndagar mellan 13:00 och 17:00.

Inför varje leverans får du ett SMS med en länk som du kan använda till att följa leveransbilen.

Beställa och betala matkasse hos Middagsfrid – så gör du

Hos Middagsfrid är det mycket enkelt att förstå hur man beställer och hur man håller koll på samt uppdaterar sin prenumeration.

Till skillnad från vissa andra aktörer har Middagsfrid ingen mobilapp. Istället du når ditt konto direkt i webbläsaren via mobil, surfplatta eller dator. Nedan har vi skrivit en steg-för-steg guide om hur du beställer din första Middagsfrid matkasse.

1. Välj din matkasse med hjälp av Middagsfrids smidiga plattform där du kan välja olika dieter, önskemål samt antalet måltider du vill tillaga, dvs. antalet middagsgäster.

2. Välj leveransplan efter din livssituation så att du slipper problem med betalningar eller missar leveranser på grund av andra åtagande.

3. Välj betalningsalternativ från listan av pålitliga lösningar och betala sedan för din första kasse för att aktivera din prenumeration.

4. Din matkasse levereras därefter kommande söndag, måndag eller tisdag beroende på i vilken stad du bor. följande leverans.

När du beställer din första matkasse blir du automatiskt prenumerant, fast helt utan bindningstid. Om du inte vill ha nästa kasse eller om du önskar avsluta ditt abonnemang måste detta meddelas till Middagsfrid. Det tar 9 dagar innan förändringen träder i kraft så se till att vara ute i tid.

Middagsfrid – köpvillkor

När du beställer en matkasse från Middagsfrid så starta du automatiskt en prenumeration med veckovis leverans av matkassar. Prenumerationen har däremot ingen bindningstid utan kan avbrytas när som helst. Tänk bara på att du måste avbryta nästa leverans minst 9 dagar i förväg. Det vill säga om du får din kasse levererad på söndagar måste du säga upp prenumerationen på fredagen en hel vecka innan.

Personligen anser vi att detta inte är en optimal lösning och önskar att man erbjuds möjligheten att avsluta en prenumeration närmare leveransdatumet.

Avsluta prenumeration

Att avsluta sin prenumeration hos Middagsfrid gör du genom att logga in på ditt konto och sedan väljer du “mitt konto”. Där kan du sedan välja att avsluta din prenumeration och välja anledning och avslutningsvis bekräfta din uppsägning.

Tänk på att du måste säga upp din matkasse senast 9 dagar innan nästa leveranstillfälle.

Vårt Middagsfrid omdöme

4.9

Middagsfrid var som sagt först i hela världen med att börja erbjuda planerade matkassar för hemleverans. Sedan starten 2007 har de varit en dominerande kraft i industrin på en global nivå. För oss är det ett tecken på just hur seriös denna aktör är.

Vi uppskattar även att Middagsfrid har ett så pass stort och varierat sortiment matkassar som alltid är fulla med spännande recept och färska ingredienser från svenska producenter. Ett måste om du alltid vill kunna njuta av naturliga smaker av hög kvalitet när du äter.

Om något negativt ska sägas så kan detta vara att de inte erbjuder några äkta veganska kassar, vilket drar ned vårt betyg något. Sortimentet är också lite rörigt och hade kunnat presenteras på ett smidigare sätt.

Hur som helst kommer alla andra att njuta i fulla drag av ett komplett sortiment av de bästa svenska producenter har att erbjuda.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Andra matkassar vi rekommenderar

Känner du att Middagsfrid inte är en optimal lösning för dig så kan du känna dig lugn. Idag finns det nämligen ett stort antal aktörer som konkurrerar med Middagsfrid. Vi har testat alla ledande leverantörer och kan rekommendera följande tre företag för alla er som inte tror att Middagsfrids fantastiska matkassar kommer passa er.

HelloFresh logotyp
Matkomform logotyp

Beställ Middagsfrid idag!

Världens första och tillika en av Sveriges bästa matkassar – Middagsfrid matkasse – tillgänglig i nästan hela landet.