Recension av Simple Feast

Här presenterar vi en av våra rekommenderade leverantörer som går under namnet Simple Feast matkasse. Som namnet kanske avslöjar (då det inte är lika svenskt som exempelvis Middagsfrid eller Linas Matkasse) är Simple Feast inte ett svenskt utan ett danskt företag.

Simple Feast grundades år 2014 med målet att erbjuda matkassar fulla med grönsaker och frukt. Konceptet utvecklades med veganer och vegetarianer i åtanke men även alla oss som bara försöker äta mer grönt och hälsosamt.

Som du snart kommer förstå är den röda tråden med Simple Feast att hela tiden inspirera och bidra till en bättre och hälsosammare livsstil.

Rabatt! Nya kunder sparar just nu 400 kr på de första 4 matkassarna.

Använd koden: FORK

Simple Feast matkasse

Vegansk och vegetarisk mat i matkasse

Matkassar för veganer och vegetarianer

Simple Feast strävar som sagt efter att erbjuda naturliga råvaror och mat som passar en hållbar livsstil men som också bidrar till en bättre hälsa för alla på jorden – inklusive planeten själv. Något de faktiskt lyckats extremt bra med.

Efter endast ett par verksamma år har de redan etablerat sig på den svenska matkartan som den bästa leverantören av matkassarna för veganer och vegetarianer. Simple Feast är helt enkelt den perfekta matkassen för dig som vill värna om din egen, djurs och planetens välmående.

Simple Feast pris och sortiment

Det Simple Feast idag erbjuder när det kommer till matkassar riktar sig i huvudsak till alla personer som valt att leva som veganer eller vegetarianer. Detta utesluter dock inte alla andra personer och familjer som också uppskattar härliga och naturliga produkter av högsta kvalitet, som till råga på allt, alltid är 100% ekologiskt odlade. 

Family Feast

En familjevänlig matkasse med hälsosamma måltider som säkerligen älskas av alla, även kräsna barn (och vuxna för den delen). Kassen levereras med tre måltider för hela familjen.

Season Feast

Vill du testa lite mer spännande recept och smaker från hela världen så rekommenderar vi Season Feast. Med denna matkasse kommer du öppna upp ögonen för nya maträtter och smaker som i sin tur bjuder upp till trevliga samtalsämnen runt middagsbordet.

Comfort Food:

 En nylanserad och praktisk matkasse bestående av smakrika och intressanta grytor som levereras färdiglagade i praktiska portionsförpackningar. Grytorna kommer i stilrena glas som har en hållbarhet på upp till 1 månad och som du enkelt värmer och serverar inom 5 minuter.

Lilla kassen

I denna får du mat för 3 middagar 3 dagar i veckan, anpassat till att räcka för 2-3 personer. Totalt sett rör det sig om 9 portioner av absolut högsta kvalitet för endast 699 SEK.

Stora kassen

Här får du samma höga kvalitet på maten fast lite mer i varje kasse. Detta val räcker till 3 middagar för mellan 4-5 personer. Det innebär att denna matkasse innehåller upp till 15 portioner för det fördelaktiga priset på enbart 999 SEK.

Comfort Food (storlek)

Kassen kan du beställa i antingen 4 glas för 3 dagar eller 8 glas i 3 dagar för 649 respektive 1 249 SEK.

Information om Simple Feast

När du väljer Simple Feast som leverantör av dina matkassar så är det inte endast beslut om att börja äta bättre och mer kvalitativ mat. Med Simple Feasts matkasse tar du nämligen ett ställningstagande till hur du vill uppfattas som person. Det handlar om smakintryck och en hållbar livsstil kantad av njutningsfulla stunder. Med andra ord ett maximerande av middagsupplevelser med minimal negativ inverkan på dig och de runt omkring dig.

Genom att välja Simple Feast matkasse tar du också ett steg i rätt riktning för vår miljö, framtiden för våra barn och hela vår planet. Detta genom att välja en livsstil med 100 % ekologiska produkter utan onödiga tillsatser och gifter. Naturligtvis utan att tumma på kvaliteten, näringen eller smaken.

Simple Feast erbjuder ett litet men noggrant utvalt sortiment av vegetariska och veganska matkassar som ger dig de verktyg du behöver för att börja laga bättre mat hemma. Inom kort kommer du garanterat inse att du att är kapabel till mycket mer än du någonsin trodde.

Något som vi vet att många uppskattar med Simple Feast är att matkassarna levereras med en del färdiglagade komponenter. Du behöver med andra ord inte tillaga allt från grunden. Ofta räcker det med att du värmer på huvudrätterna, hackar lite grönsaker och serverar.

Fördelar med Simple Feast

  • 100% ekologiska produkter
  • Löpande abonnemang utan bindningstid
  • Enkel och snabb mobilapp för fullständig kontroll

Nackdelar med Simple Feast

  • Levererar enbart i Stockholm, Göteborg, Malmö
  • Passar inte för de som lever själva
  • Begränsat sortiment (endast vego)

Simple Feast leveransområde

De vegetariska och veganska matkassarna som levereras av Simple Feast är idag bara tillgängliga för personer med leveransadress i Stockholm, Göteborg eller Malmö med omnejd.

Du kan enkelt dubbelkolla om Simple Feast levererar till din adress genom att besöka deras hemsida eller öppna deras app och knappa in ditt postnummer. Har du oturen att inte bo på en av deras leveransorter får du antingen vänta på att de expanderar eller ta en närmare titt på några av de andra ledande veganska matkassarna på marknaden.

Simple Feast rabattkoder och erbjudanden

Genom att bjuda in en vän som registrerar dig och beställer en första matkasse kan du få 35 % rabatt på din nästa beställningen. Den vän du bjuder in måste vara en ny kund och måste ta emot sin första leverans innan du får tillgång till rabatten.

Du kan även spara upp till 600 SEK på dina första fyra matkassar genom att använda rabattkoden som listats på företagets webbplats. Eftersom villkoren för erbjudandet ändras då och då har vi valt att inte skriva ut Simple Feasts rabattkod här.

Simple Feast betalningsalternativ

Hos Simple Feast betalar de allra flesta med kredit- eller betalkort. Det är framför allt Mastercard och Visa som gäller, fast du kan också betala med Visa Electron och Maestro.

Som ett andra alternativ kan du betala matkassen på faktura. Detta gör då genom Klarna som kräver att du genomgår en kreditprövning innan du godkänns.

Vegetarisk middag tillagas

Simple Feasts produkter

Simple Feast är en leverantör som går steget längre när det gäller att hitta de bästa naturliga och ekologiska produkterna. Till exempel är alla deras livsmedel och produkter 100 % ekologiskt odlade, vilket medför att du får äta en naturlig och hälsosam kost utan onödiga tillsatser och gifter.

Utöver detta är Simple Feast måna om att främja hållbarheten för vårt planet, vilket lett till att de förpackningar som din mat kommer i är tillverkade i växtfiber – ett biologiskt nedbrytbart material. Säg adjö till plast och frigolit när du väljer matkasse från Simple Feast.

Sist men inte minst levererar de produkter som redan tillagats. Det innebär att det oftast endast tar mellan 10-15 minuter innan maten står på bordet.

Mycket bättre än så blir det inte!

Beställa och betala matkasse hos Simple Feast

Det ska vara enkelt att handla mat annars kan det kvitta, eller hur?

Dessvärre är det inte riktigt så enkelt eftersom alla måste handla mat och äta varje dag för att orka med allt som livet kräver av oss. Du kan däremot göra smartare val och förenkla för dig själv genom att begränsa tiden du måste spendera på att handla och laga mat. Ett av dessa val är så klart en prenumeration på matkassar från Simple Feast.

För att starta en Simple Feast-prenumeration kan du antingen ladda hem deras mobilapp och beställa därifrån, eller beställa du direkt via webbläsaren. Nedan ser du de enkla stegen:

  1. Välj Green Feast eller Family Feast samt om du vill ha vegetarisk kasse eller den för veganer. Sedan anpassar du storleken du vill ha på matkassen. Numera kan du också välja Comfort Food.
  2. Vid beställning av din första matkasse blir du automatiskt prenumerant. Du kan när som helst hoppa över en vecka, pausa eller avbryta ditt abonnemang. Du binder dig inte till något mer än de kassar du vill betala för.
  3. Välj betalningsalternativ och betala så levereras din första matkasse nästföljande leveranstillfälle.

Simple Feast – köpvillkor

Du startar enkelt en prenumeration hos Simple Feast genom att registrera dig via deras webbplats eller Simple Feast-appen.

Prenumerationen aktiveras när du beställer din första matkasse. Tänk dock på att du måste registrera dig innan 10:00 på torsdagen för att inkluderas i nästkommande leverans.

På alla priser tillkommer en leveransavgift på 59 SEK vilket vi anser är onödigt då Simple Feasts priser redan är i det högsta laget. Vidare erbjuder många av deras konkurrenter fri frakt och leverans numera.

Du kan säga upp prenumerationen precis när du vill och binder dig inte till att fortsätta. En avregistrering måste genomföras innan 10:00 på onsdagen innan leveransdagen. Det går även bra att pausa prenumerationen om du exempelvis ska på semester.

Vårt Ecoviva omdöme

4.7

Efter att ha granskat Ecovivas tjänster in i minsta detalj har vi inga problem med att rekommendera dem för alla som söker en ekologisk matkasse. Matkvaliteten i dessa kassar är enastående och recepten är både varierande och smakrika.

Med det sagt är det märkligt att en ekologisk aktör som denna inte erbjuder helveganska alternativ. Vi anser också att priset är något för högt per portion för den mat man får. Som sagt är Ecovivas webbplats också i desperat behov av en uppdatering.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Tre andra matkassar vi rekommenderar

Det finns idag ett flertal ekologiska och miljövänliga matkassar på. Eftersom Simple Feast framför allt riktar sig till veganer och vegetarianer passar deras matkassar inte för alla. Som tur är finns det en rad andra matkassar att välja mellan, både för veganer och allätare.

Som alternativ till Simple Feast rekommenderar vi följande matkassar:

HelloFresh logotyp
Linas matkasse logotyp
Middagsfrid logotyp

Beställ från Simple Feast idag!

Är du vegetarian, vegan eller bara vill äta mer grönt kan du beställa en Simple Feast matkasse redan idag.